Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Keukentegels in alle soorten en maten

Wanneer je een keuken gaat uitzoeken, staan keukentegels vaak ergens onderop het lijstje. Logisch, want je bepaalt eerst de stijl en vorm van de keuken en zoekt daar vervolgens keukenkastjes, een werkblad en apparatuur bij uit. Hierna rest nog één ding: de keukentegels. Want je keuken is pas echt compleet wanneer je de juiste, bijpassende tegels hebt uitgekozen. Maar welke tegel past nu bij welke stijl? Wij zetten de meest voorkomende keukenstijlen met bijpassende tegels op een rijtje.

Match jouw keukenstijl met de juiste tegel

  • Modern. Voor het strakke uiterlijk van de moderne keuken zijn de wat grotere, vierkante vloertegels geschikt. Vaak hebben deze keukentegels een neutrale, aardse kleur, zoals grijs, zwart of bruin en zijn ze afgewerkt met een matte of hoogglans finish. Bij moderne keukens zien we aan de muur meestal geen tegels. In plaats hiervan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een glazen achterwand
  • Klassiek. De klassieke stijl wordt gekenmerkt door kleinere en drukkere keukentegels. Denk hierbij aan zwart/wit geblokte vloeren, Castello vloeren en getrommeld natuursteen. Aan de muur, met name onder de schouw, zien we vaak warme tegelpatronen van een wat kleiner formaat natuursteen. 
  • Design. Grote (hoogglans) vloertegels bevorderen het strakke lijnenspel in een design keuken. Dit kan gecombineerd worden met lange, smalle keukentegels van natuursteen aan de muur of Italiaans glasmozaïek om het strakke karakter iets te doorbreken. Kies voor een strakke glazen of RVS achterwand wanneer je geen muurtegels wilt.

Veel mogelijkheden

Zoals je merkt, zijn de mogelijkheden voor keukentegels eindeloos. Er zijn vierkante keukentegels, maar ook rechthoekige en smalle sierstrips. Er zijn gemêleerde tegels, effen tegels of tegels met een gezellig patroon. En dan hebben we het nog niet over de verschillende kleurmogelijkheden en samenstellingen. Door deze vele mogelijkheden is het extra leuk om je eigen keuken met tegels aan te kleden en wordt het echt één geheel.

Makkelijk schoonmaken

Keukentegels maken je keuken niet alleen compleet, maar hebben ook nog eens een groot voordeel als het gaat om het schoonhouden van de keuken. Hoe je het ook went of keert, tijdens het koken of mixen van bijvoorbeeld beslag kan er altijd wat in de rondte spatten. Keukentegels zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje of een dweil met allesreiniger en water. Zo heb je in een handomdraai een mooie, frisse keuken.

Meer weten over keukentegels?

Benieuwd naar het ruime assortiment keukentegels van Brugman? Vraag dan nu ons gratis magazine aan. Zo kun je de diverse stijlen, formaten en kleuren van ons assortiment keukentegels bekijken. Wil je graag dat één van onze Brugman experts met je meedenkt? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Zo vind je gegarandeerd een bijpassende tegel voor jouw keuken.

Bekijk ook

Stel je keuken samen

Voorbeelden keukens

Keukenspecialist

Keukenoplevering

Keuken ontwerpen

Wat kost een keuken?

Goedkope keukens kwaliteit

Budget keukens

Goedkope keukens bespaar

Nieuwe keuken

Magazine aanvragen
Afspraak maken