Chocolade Paas cookies

Wat is er nou gezelliger dan samen koekjes bakken? Met je kinderen, kleinkinderen òf gewoon voor jezelf! Oh en probeer het maar eens bij één koek te houden. Ik garandeer je dat dat nog héél moeilijk gaat worden…. Natuurlijk gebruiken we heerlijke Paas chocolade M&M’s voor de mooie pastelkleurtjes. Veel bakplezier!

Benodigheden: 

  • Een oven
  • Een vork
  • Een stalen kookring doorsnede ca. 10 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten: 

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 325 gram tarwebloem 
  • 2 tl maizena
  • 1 zakje baking soda ( 1 tl) 
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 200 gram Paas m&m’s
  • 100 gram pure chocolade chips 

Zo maak je ze

  • In een kom klop je de twee soorten suiker romig met de roomboter. Voeg dan de vanille essence en het ei toe en klop tot het hele ei goed is opgenomen.
  • Meng dan met een vork de bloem, het zout, de maizena en het bakpoeder erdoor tot er een mooi deeg ontstaat. Als laatste kneden we de chocolade chips en de M&M’s erdoor.
  • Verdeel het deeg in brokjes van ongeveer 60 gram per brokje. Dit wil je zo precies doen zodat de cookies gelijk van grootte zijn. Rol mooie balletjes van het deeg en leg deze op een bakpapiertje in een schaal en zet in de vriezer! Laat ze daar minimaal een uur tot een nacht in staan.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bak per keer ongeveer 9 cookies. De balletjes “smelten” in de oven en vormen zo een mooie dikke cookie.
  • Bak de cookies voor 12 tot 14 minuten. Ze zien er dan wellicht nog niet helemaal goed doorbakken uit, maar dat is juist goed!
  • Haal het bakblik uit de oven en zet de stalen ring om een cookie heen en draai een aantal rondjes zodat de cookie mooi rond gevormd is. Herhaal dit met alle (warme) cookies en steek nog ongeveer 3 M&M’s erin.
  • Dan laat je de cookies even afkoelen. Je kunt de cookies bewaren in een tupperware bakje (maximaal 5 dagen). 

Geniet ervan! 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken