Binnenkijken bij Richard:
‘Onze keuken heeft echt een hotel-vibe!’

Het is 2013 als Richard en zijn vriend hun woning kopen. De keuken die erin zit? “Spuuglelijk!”, lacht hij. Gelukkig mag het stel zich sinds kort gelukkig prijzen met een gloednieuwe keuken, helemaal naar eigen smaak.

“Onze oude keuken vloekte enorm met de vloer”, begint Richard. “Mooi was het zeker niet. Maar een keuken is geen pakje boter; daarvoor moesten we echt weer even sparen. Hoe we het toch tien jaar met zo’n lelijke keuken hebben uitgehouden?” Hij lacht: “De tijd gaat snel! Maar we zijn ontzettend blij dat het nu anders is.” Eindelijk was het tijd voor een nieuwe keuken. Wat voor één, dat was nog de grote vraag. “Eigenlijk had ik geen idee wat voor keuken ik wilde." Totdat ik binnenliep bij Brugman Keukens & Badkamers en het stenen werkblad zag. Dát wilde ik. Daarna was de vraag: wil je dit in een zilvertint of champagne? Wij kozen voor het laatste. "Wat mij betreft een goede keuze; onze keuken heeft nu echt een hotel-vibe.”

Veel ruimte en een koffiecorner

De keuken van Richard heeft een recht blok van drie meter, met daarin het kookgedeelte en de afzuiging die hij het benoemen waard vindt. “Ik vind zo’n afzuigsysteem in onze inductie echt heel gaaf. Niets wat de hoogte in gaat. Ideaal.” Ook de spoelbak met zwarte kraan, de vele lades en de koffiecorner heeft Richard in zijn hart gesloten. “In onze vorige keuken waren de kasten in de hoogte onhandig hoog. Zelfs ik, met mijn 1.85 meter, kon daar nauwelijks bij. Nu hebben we veel opbergruimte onderin, veel praktischer. De koffiecorner is een gezellig plekje in onze nieuwe keuken. Een goed bakje koffie mag wat mij betreft best wat ruimte in beslag nemen!”

Vloer én keuken

Ook de vloer kreeg een make-over in de woning van Richard. In de keuken én de rest van de woonkamer, maar liefst honderd vierkante meter totaal, een echte eyecatcher. “Iedereen die bij ons binnenkomt, begint erover. Het zijn grote tegels van een meter bij een meter, die zorgen voor een ruimtelijk geheel. Heel stoer. De combinatie met de keuken vind ik te gek.”

Over de hulp van Brugman Keukens & Badkamers is Richard erg te spreken. “Van het begin tot het eind werden wij goed geholpen. Het is altijd spannend wie er over de vloer komen en hoe dingen uitpakken, maar alles ging gelukkig heel goed. De monteurs dachten echt met ons mee en vroegen ons regelmatig hoe we het wilden hebben. Heel fijn!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken