Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De mooiste keuken kraan? Vind het in onze collectie!

Een keuken kraan is een belangrijk onderdeel in de keuken. Ga maar eens na: hoe vaak per dag draai jij de kraan in de keuken open om een pan of glas te vullen, koffie of thee te zetten of je handen te wassen? Een keuken kraan die past bij de rest van je keuken en die het koken sneller én makkelijker maakt, is dan geen overbodige luxe. Denk aan een mooie mengkraan of een handige kokend water kraan. Maar welke kies je dan? We laten je onze veelzijdige collectie zien, zodat jouw zoektocht naar de geschikte keuken kraan een stuk makkelijker wordt.

Tips voor het kiezen van een geschikte keuken kraan

Het kiezen van de juiste kraan in de keuken kan best lastig zijn. Want waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een keuken kraan? We zetten een aantal tips op een rij.

  • Als eerste is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat mogelijk is in jouw keuken. Als je huidige keuken kraan vast zit aan de wand, dan is het handig om weer te kiezen voor een wandkraan in de keuken. 
  • Wil je graag een kraan voor de keuken die modern en makkelijk is? Ga dan voor een keuken kraan die het koken sneller maakt, zoals de kokend water kraan voor de keuken.
  • Spoel je vaak groenten af of zoek je een makkelijkere manier om de wasbak in je keuken schoon te maken? Een uittrekbare kraan kan een oplossing zijn. Deze zit in de mengkraan van de keuken verwerkt.

De voordelen van een kokend water kraan

Een kokend water kraan is voor veel mensen een enorme aanwinst in de keuken. Dit komt omdat deze keuken kraan met boiler veel voordelen met zich meebrengt. Als je graag gemak en comfort met elkaar wilt combineren in de keuken, dan is een kokend water kraan een goede overweging. Het fijne is dat deze keuken kraan, naast koud, warm en heet water ook direct kokend water kan geven. Zo tap je heel makkelijk de juiste hoeveelheid water om pasta of rijst te koken. Maar ook een kop thee is vanaf nu heel snel gezet.

Om de kraan te activeren moet je een paar handelingen tegelijk doen, zoals twee knoppen indrukken of trekken en draaien tegelijk. Het is dus ook veilig als er kinderen aan de keuken kraan zitten. De Franke kokend water kraan en Quooker uit onze collectie heeft 3 tot 6 standen. Een kokend water kraan met 3 standen heeft koud, warm en kokend water. Een kokend water kraan met 6 standen heeft tevens gezuiverd, sprankelend en gekoeld water.

Toch zitten er ook enkele nadelen aan zo’n keuken kraan. Zo is er een extra elektriciteitsaansluiting nodig. Het hangt van de ruimte in je keuken af welke boiler het beste past. Ook heb je een beperkte hoeveelheid kokend water tot je beschikking. Dit is afhankelijk van het aantal liter dat in de boiler kan. Maar als je de mengkraan in de keuken voornamelijk gebruikt voor een beperkte hoeveelheid water, zoals water voor pasta of voor een kop thee, dan is een kokend water kraan ideaal.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een keuken kraan?

Hoogte en afmeting

De hoogte en afmeting is een belangrijk aspect in de keuken. Als je in de keuken een wasbak hebt met een kraan waar geen pan of emmer onder past, is dat niet praktisch. Ga dan voor een keuken kraan die wat hoger is, of kies een uittrekbare kraan. Daarom is het handig om de afmetingen te weten of op te schrijven als je voor een mengkraan voor de keuken gaat kijken.

Toepassing

Het is slim om rekening te houden met de toepassing van de keuken mengkraan. Kijk hierbij ook goed naar de mogelijkheden in je eigen keuken. Wil je graag een keuken kraan die snel water kan koken, maar die wel veilig is voor kinderen? Dan is een kokend water kraan een aanrader. Wel moet je er rekening mee houden dat je dan een beperkte hoeveelheid kokend water hebt.  

Stijl en kleur

Als laatste is de stijl en kleur van zowel de keuken als de keuken kraan erg belangrijk. Een landelijke kraan in de keuken zou niet mooi uitkomen als de rest van je keuken een klassieke stijl heeft. Ga in dit geval bijvoorbeeld voor een koperen kraan in de keuken, een kraan in messing of een keuken kraan in goud. Deze kleuren staan ook mooi als je van de kraan in de keuken een blikvanger wilt maken. Is je keuken voornamelijk zwart, wit, of grijs? Ga dan voor een mooie industriële kraan of verwerk een simpele zwarte kraan en wasbak in je keuken. Maar ook een moderne keuken kraan zou mooi staan in een keuken met veel basiskleuren. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte mengkraan in de keuken.

 

Meer keuken inspiratie

Naast de mengkranen voor de keuken hebben we nog veel meer om je keuken om te toveren in een kookparadijs. Ben je benieuwd naar de verschillende stijlen die een keuken kan hebben? Kijk dan eens in ons blog over de drie populairste stijlen. Ook vind je bij ons verschillende keukenaccessoires om de puntjes op de i te zetten.

Keuken kraan kopen? Wij geven je graag persoonlijk advies

Weet je al welke keuken kraan je wilt kopen of ben je er nog niet helemaal uit? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en laten je de hele collectie zien, zodat je een goed beeld krijgt van de opties voor een kraan in de keuken. Kom gerust langs in een van onze Brugman winkels of neem contact met ons op! Onze adviseurs vertellen je graag meer over een keuken kraan en denken actief met je mee over de mogelijkheden voor jouw keuken. En ben je erover uit welke kraan er in jouw keuken gaat pronken? Onze monteurs helpen je graag met de montage!

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Magazine aanvragen
Afspraak maken