Lente mini quiches

De vogeltjes fluiten, de bloesem aan de bomen gaan zorgen voor mooi zomerfruit. Het zonnetje schijnt, nog niet op volle kracht maar we hebben er weer zin in! Bij de lente past dan ook een lekker luchtig recept, zoals deze mini quiches met broccoli, groene asperges en tuinerwtjes. Een vegetarisch hapje die je ook mooi van te voren kunt bereiden in jouw keuken en dan mee naar je werk kunt nemen.

Dit heb je nodig:

  • 6 velletjes quiche deeg uit de vriezer 
  • 12 groene asperges
  • 3 el tuinerwtjes uit de vriezer
  • 1 stronkje broccoli
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 3 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 50ml melk 
  • 1 el Provençaalse kruiden 
  • 1/4 tl chilipoeder 
  • Bakspray 

Zo maak je ze:

  • Vet je muffinbakblik in met wat bakspray.
  • Ontdooi de velletjes quichedeeg en met een kommetje duw je een cirkel op het deeg. Met een mesje snij je de raden eraf. 
  • Kook de broccoli kort en laat uitlekken en hak fijn. 
  • Vouw het deeg in de muffinvorm en duw de randjes voorzichtig vast. 
  • In een kom klop je de eieren met de melk en voeg hier de kruiden en het chilipoeder aan toe en mix goed. 
  • Strooi wat cheddarkaas op de bodem van de bakjes en daarop wat tuinerwtjes, broccoli en wat mozzarella. 
  • Schenk het eimengsel over de gevulde bakjes en leg 2 topjes van de groene asperges erop. 
  • Bak de quiches in een minuut of 20-25 goudbruin in de oven op 200 graden.

(De mozzarella, broccoli en asperges gebruik je niet helemaal, maak van de groente bijvoorbeeld een soepje, en de mozzarella op een tosti.) 

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken