Tegeltrend: houtlook

Stel je voor dat je de warme en rustieke uitstraling van een houten vloer kunt hebben, maar zonder de zorgen van intensief onderhoud, krassen of vlekken. Dat is waar houtlook tegels in beeld komen. Deze innovatieve tegels zijn ontworpen om vrijwel identiek te zijn aan echt hout, met de texturen, nerven en variaties van echt hout. Van landelijke boerderijstijl tot moderne industriële interieurs, houtlook tegels bieden eindeloze mogelijkheden om jouw ruimte te transformeren. Creëer een warme en gezellige sfeer in de woonkamer, een rustgevende ambiance in de badkamer of een stijlvolle keuken met een vleugje natuurlijke elegantie. In deze blog delen we alles wat je moet weten over houtlook tegels!

Verschillende soorten houtlook tegels

Houtlook tegels zijn er in verschillende varianten, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met je interieur. De populaire plankstijl geeft de ruimte een klassieke en natuurlijke uitstraling, terwijl het visgraatpatroon momenteel een grote trend is die zorgt voor een eigentijdse en luxe look. Houtlook tegels zijn eigenlijk hetzelfde als andere keramische tegels. Ze bestaan uit zand, klei, mineralen en additieven die de tegels sterker maken of specifieke eigenschappen geven. Dit betekent dat je kunt genieten van de warmte en schoonheid van hout, maar met de duurzaamheid en onderhoudsgemak van keramiek.

Houtlook tegels in de keuken en woonkamer

Houtlook tegels leggen een stijlvolle basis voor je keuken en woonkamer, ongeacht de gewenste stijl. Of je nu een moderne of landelijke uitstraling wilt creëren, er zijn houtlook tegels die perfect passen bij jouw smaak. Breng de natuur naar binnen met een houtlook vloer in de woonkamer, waarbij je kunt kiezen tussen licht eikenhout voor een luchtige en frisse sfeer, of donker notenhout voor een meer luxe uitstraling. Creëer een stijlvolle keuken met een visgraatpatroon op de vloer of kies voor een rustieke uitstraling met een keramisch parket van licht eiken. 

Het mooie van houtlook tegels in de keuken en woonkamer is dat ze tal van voordelen bieden ten opzichte van echt hout. Ze zijn kras- en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik en de drukte in de keuken. Daarnaast zijn ze vlekbestendig en eenvoudig te onderhouden, wat ideaal is voor een omgeving waar morsen en vlekken vaak voorkomen. 

Houtlook tegels in de badkamer

Ook in de badkamer zijn houtlook tegels een goede keuze. Voor een moderne uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor lichte houtlook tegels met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp.

Als je daarentegen een rustieke sfeer wilt, zijn warme houtlook tegels met natuurlijke houtnerf en textuur een prachtige keuze. Of ga voor een rustgevende badkamer met houtlook tegels, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een plankstijl in warme grijstinten voor een spa-achtige sfeer.

Houtlook tegels zijn bestand tegen water,
ideaal voor de badkamer. 

Bij Brugman vind je in elke vestiging een tegelplein, dé plek waar je volop inspiratie kunt opdoen voor houtlook tegels. Hier kun je verschillende stijlen en mogelijkheden bekijken en zelf ervaren. Of je nu op zoek bent naar een moderne, landelijke of tijdloze uitstraling, op het tegelplein vind je de perfecte houtlook tegels die jouw interieur tot leven brengen. 

Wil jij graag houtlook tegels?

Wil je ook graag houtlook tegels in jouw keuken of badkamer? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Laat je inspireren door het tegelplein in onze winkels en bekijk alle mogelijkheden met houtlook tegels. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste tegeltrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken