Wat zijn de mogelijkheden voor houten keukens?

Warmte en gezelligheid met een houten keuken

Je bent op zoek naar een gezellige, warme keuken, maar weet niet goed hoe je die sfeer kan creëren. Kijk dan eens naar een houten keuken. Een keuken van hout draagt in grote mate bij aan een natuurlijke uitstraling, gezelligheid en comfort.

Wil je naast een warme uitstraling ook de trends volgen? Zoek dan niet langer en kijk welke mogelijkheden er zijn op het gebied van houten keukens.

Uit het goede hout gesneden

Een houten keuken hoort bij een warm, sfeervol karakter. Om dit karakter in jouw keuken door te voeren, is er de keuze uit verschillende soorten hout. Niet alleen steigerhouten keukens behoren tot de mogelijkheden, maar ook eikenhouten keukens, keukens met een houtlook en ahornhouten keukens.

Het soort hout is niet het enige wat helemaal naar wens gekozen kan worden. Ook zijn er verschillende kleurtinten verkrijgbaar, variërend van licht tot donker.

Hout in combinatie met andere stijlen

Hout is goed te combineren met andere keukenstijlen. Eikenhout gaat dankzij haar lichte kleur goed samen met een moderne, klassieke of landelijke keukenstijl. Denk eens aan een licht eikenhouten keukenblad met donkere accessoires in de keuken. Hierdoor krijgt de keuken een warme sfeer, maar door de donkere details toch een stoer karakter.

In vergelijking met de eikenhouten keukens zijn de steigerhouten keukens ruwer en stoerder. Deze houtsoort is hierdoor goed te combineren met bijvoorbeeld een industriële keukenstijl.

Onderhoud van een houten keuken

Voordat je een keuken uitzoekt die voldoet aan je wensen, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende materialen. Als je zorgvuldig met je houten keukenblad en houten fronten omgaat en de verzorging van het hout regelmatig bijhoudt, zal je lang plezier hebben van jouw houten keuken.

Net als alle keukenfronten zijn ook houten keukens goed behandelbaar met ieder huishoudelijk schoonmaakmiddel. Het is wel belangrijk om schurende middelen, sponsjes en schurende doekjes niet te gebruiken. Onderhoudsmiddelen op nitro- of kunstharsbasis kunnen de houten keuken beschadigen.

Passend advies over houten keukens

Wat zijn de houtsoorten die mij het meeste aanspreken? Welke kleuren passen goed in mijn keuken? Hoe mag mijn keukenblad precies vormgegeven worden in het geheel? Dit zijn enkele vragen die nu wellicht door jouw hoofd gaan.

Onze adviseurs geven graag antwoord op al deze vragen om jouw sfeervolle, warme keuken werkelijkheid te maken. Kom gerust langs in een van onze vestigingen en bekijk welke houten keuken het beste bij jou past.

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager
Home
Keukens
Terug
Sluiten