Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Houten keuken

Een keuken van hout straalt warmte, sfeer en gezelligheid uit. Hout kan ook makkelijk gecombineerd worden met andere materialen en kleuren. Zo blijft de houten keuken eigentijds met een natuurlijke tint.

Combineer hout met andere kleuren en materialen

Het voordeel van hout is dat het prima samengaat met andere kleuren zoals zwart, wit en grijs. Robuuste materialen met een zwarte kleur passen goed in een houten keuken, het ‘harde’ zwart wordt gemengd met de warmte van het hout. Kies voor industriële elementen zoals lampen, krukken, kasten en rekken. Zo krijgt de houten keuken een industrieel randje. De combinatie hout met wit is ook populair. Deze combinatie past in veel verschillende stijlen, denk aan landelijk, klassiek en modern. De keuken blijft vaak eenvoudig, waardoor het al snel een luxe uitstraling krijgt. Bij een combinatie van hout met grijs kan je veel kanten op. Met een lichtgrijze kleur heeft de keuken veel weg van de scandinavische stijl. Als je van de stoere industriële keuken houdt, past de houten keuken met betonlook perfect bij jou.

Houten onderdelen in de keuken

Wil je graag de warmte van het hout in je keuken zonder de hele keuken te transformeren? Kies dan voor elementen van hout zoals het keukenblad, keukenkastjes of een kookeiland. Deze elementen passen in vrijwel iedere keuken en geven het fijne, natuurlijke en comfortabele gevoel wat je bij een houten keuken ervaart.

#mijnbrugman

Bijna in elke straat staat wel een Brugman

Al 50 jaar inspireren we onze klanten met een breed assortiment keukens en badkamers met de laatste trends, praktische tips en slimme oplossingen. Keukens en badkamers die perfect passen en iedere dag opnieuw voor veel gebruiksplezier zorgen. We kunnen dus wel zeggen dat inmiddels in bijna elke straat wel een Brugman staat. 

Hieronder kijken we binnen bij tevreden klanten die trots zijn op hun keuken en deze deelden met ons via Instagram. Bekijk deze keukens en laat je inspireren!

Ben je ook trots op jouw Brugman keuken of badkamer en wil je deze graag laten zien? Plaats jouw foto op Instagram met #mijnbrugman of tag ons en ook jouw foto komt op deze website of op de Instagrampagina van Brugman keukens & badkamers.

Verschillende soorten hout

Om de keuze nog moeilijker te maken, kan je kiezen uit verschillende soorten hout. Eikenhout is duurzaam en gaat jarenlang mee, omdat het zo hard is kan het kan prima tegen een stootje. Massief hout is net als eikenhout duurzaam en van de beste kwaliteit. Een nadeel is dat massief hout een hoge kostprijs heeft. Teakhout is erg sterk, heeft een warme uitstraling en heeft (net als bij steigerhout) weinig onderhoud nodig. Notenhout heeft een donkere kleur, een lichte glans en vergt meer onderhoud.

Verschillende stijlen

De houten keuken is helemaal naar jouw eigen smaak te maken. Een moderne keukenstijl past bij de uitstraling die deze keuken al heeft: rustig en eenvoudig. Vooral de kleuren wit en grijs komen hier tot hun recht. Voor een landelijk effect is wit de  geschikte kleur, dit benadrukt de warme en uitnodigende sfeer. Ook in een industriële keuken kan je gebruik maken van hout. Keukenkastjes of een aanrechtblad van hout geven een warme tint en passen bij donkere kleuren zoals zwart en blauw.

Magazine aanvragen
Afspraak maken