Hoekkeukens: praktisch en ruimtebesparend

De hoekkeuken is een uiterst praktische en ruimtebesparende keukenopstelling. Door de L-vorm beschikt een hoekkeuken over veel bewegingsruimte. Hierdoor kun je rustig met twee of drie personen tegelijkertijd in de keuken bezig zijn zonder elkaar in de weg te lopen. Daarnaast zorgt de hoek voor een knusse en open uitstraling. Dit maakt een hoekkeuken tot een functionele en gezellige ruimte om in te koken en eten. 

De voordelen van een hoekkeuken

  • Veel kastruimte. De vele opbergmogelijkheden zijn voor veel mensen het grootste voordeel van een hoekkeuken. Naast de kastjes en lades in het keukenblok beschikt een hoekkeuken vaak over een voorraad- en carrouselkast. Met deze laatste variant zorg je dat de ruimte in de hoek niet verloren gaat. Mocht deze kastruimte niet voldoende zijn dan kun je als extraatje nog kiezen voor bovenkasten. Volop keuze dus om al je potten, pannen en overige kookspullen netjes op te bergen. 
  • Geschikt voor kleine ruimtes. Met een keukenopstelling in de vorm van een L maak je optimaal gebruik van een kleine ruimte. Deze opstelling is er in alle soorten en maten waarbij je zelf de lengte van de werkbladen bepaalt. Hierdoor past de  keuken altijd in de daarvoor bestemde ruimte en kun je jouw keukenwens in vervulling laten gaan.  
  • Flexibele indeling. Een hoekkeuken beschikt vaak over meer werkruimte dan een rechte keuken. Hierdoor ben je flexibeler wat betreft de indeling. Zo beslis je helemaal zelf waar je alle apparatuur hebben wilt. Houd hierbij wel rekening met de werkdriehoek, zodat je ergonomisch te werk kunt gaan.

De ideale indeling van een hoekkeuken

In de meeste gevallen wordt de koelkast aan het uiteinde van één van de twee hoeken geplaatst. Hiernaast is nog ruimte voor een hoge kast waarin je eventueel een oven en/of magnetron kunt laten inbouwen. De spoelbak bevindt zich in een hoekkeuken vaak vlak naast de koelkast. De kookplaat wordt vervolgens aan het andere deel van het werkblad geplaatst. Zo zorg je voor een goede interactie tussen het koken, koelen en spoelen, oftewel de eerdergenoemde werkdriehoek. Om het ruimtelijke effect te bevorderen raden we aan om slechts aan één uiteinde van de keuken de hoogte in te gaan. 

Laat je inspireren

Hoekkeukens zijn er in allerlei stijlen, vormen en maten. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook de keuze uit verschillende kleuren en materialen. Zo stel je jouw ideale hoekkeuken helemaal zelf samen. Benieuwd welke opties er allemaal zijn? Kom dan langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren.  

Bekijk ook

open keuken

Open keukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens

G keukens

G keukens

U keukens

U keukens

L keukens

L keukens

Home
Terug
Sluiten