Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Kies voor terrazzo tegels in de keuken en badkamer

De terrazzo tegel, een echte trend die je veel ziet terugkomen in de keuken of badkamer. En dat vinden wij niet gek! Deze keramische tegels hebben een decoratief uiterlijk, waardoor ze perfect passen in jaren ‘60 woningen. Maar wees niet bang, je kunt deze tegels ook verwerken in jouw jaren ‘30 woning of nieuwbouwwoning. Je creëert hiermee altijd een prachtige, authentieke sfeer in iedere ruimte. De decoratieve grindstructuur van deze tegel zorgt altijd voor een uniek patroon in je keuken, badkamer of toilet. 

Wil je graag meer te weten komen over de terrazzo tegel? En hoe je deze trend toepast in jouw woning? Lees dan snel verder en laat je inspireren door Brugman.

Wat is de terrazzo tegel trend?

Je ziet deze trend overal terugkomen; in de badkamer, keuken of het toilet. Maar wat is een terrazzo tegel nou eigenlijk? Terrazzo tegels zijn tegels die een basis van cement of klei hebben. Waardoor de kleur van deze tegel vaak beige of grijs is. Hierin zijn kleine stukjes marmer, graniet of zandsteenkorrel verwerkt. Ook wel ‘spikkeltjes’ genoemd. Deze spikkeltjes zie je terug in allerlei kleuren. Denk hierbij aan een combinatie van aardetinten of juist wat fellere kleuren. Bij de terrazzo tegel is er veel mogelijk!
 

Zo pas je de terrazzo look toe in jouw ruimte

Met deze tegel creëer je in een oogopslag een stijlvolle en unieke uitstraling en dat in iedere ruimte. Iedere tegel heeft een andere structuur, waardoor geen tegel hetzelfde is. Hou jij van een wat stoerdere en speelse uitstraling? Kies er dan voor om de terrazzo tegels van 60x60cm op de vloer én de wand te plaatsen zoals in de badkamer van Kim & Jip. Zo creëer je een uniek geheel. Of kies ervoor om de tegels op de vloer en in nisjes te verwerken, de familie Kleine Deters was je al voor.
Vind je dat allemaal wat te veel van het goede? Geen probleem, kies dan voor een kleiner formaat terrazzo tegel en plaats het tegen de keukenwand. Zo heb je toch even net die extra toevoeging, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Het verschil tussen terrazzo en granito

We zien en horen het vaak, de verwarring tussen terrazzo en granito. En dat begrijpen wij volledig. Het zijn allebei termen die worden gebruikt voor hetzelfde materiaal dat bestaat uit gebroken natuursteen. Dit betekent dus dat er geen verschil zit tussen terrazzo en granito. Bij beide termen worden de prachtige unieke tegels bedoeld.

Laat je inspireren door het tegelplein van Brugman

Er zijn heel veel mogelijkheden als het gaat om tegels voor in de keuken of badkamer. Dit maakt de keuze extra moeilijk. En daarom hebben wij, speciaal voor jou, in iedere showroom een groot tegelplein met alle soorten tegels.

Hier kan een adviseur je voorzien van alle informatie én inspiratie die je maar wil, bijvoorbeeld door het maken van moodboards. Kom ze eens bekijken en laat je verrassen! Voor nog meer tegeltrends en inspiratie, lees dan nu onze andere blogs.

Meer inspiratie opdoen? Kom langs in onze nieuwe winkel of maak een afspraak!

Ben je op zoek naar unieke tegels die jouw ruimte aanvullen? Of wil je graag wat meer inspiratie opdoen over tegels? Bij Brugman helpen wij jou. Ook voorzien de adviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe tegels in de keuken of badkamer. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droomkeuken of badkamer. 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken