De vaatwasser: kies de beste vaatwasser voor je keuken

Welke vaatwasser past in mijn keuken?

Een vaatwasser of afwasmachine, je kunt eigenlijk niet meer zonder. Voor elk type keuken is er een passende vaatwasser.

 • Volledig geïntegreerde vaatwasser. Dit is de meest gekozen optie bij nieuwe keukens. De vaatwasser is onzichtbaar verwerkt in de keuken, de bediening zit boven op het deurtje.
 • Geïntegreerde inbouwvaatwasser. De vaatwasser zit achter een kort keukenkastje, met het bedieningspaneel zichtbaar aan de voorkant.
 • Maxi-lijn inbouwvaatwasser. Volledig geïntegreerd en ideaal als je gekozen hebt voor een hoger aanrecht. Bovendien heb je meer ruimte in je vaatwasser.
 • Vrijstaande vaatwasser. Compleet afgewerkt en eventueel verplaatsbaar. Onderbouwvaatwasser. Geschikt wanneer je geen keukenkastje over hebt maar wel ruimte; past onder het keukenblad en is afgewerkt aan de voorkant.

Meer inspiratie opdoen?

 • 56 pagina's vol met inspiratie

De juiste functies en eigenschappen

Weet je welk type vaatwasser past in je keuken? Dan is het tijd om te kijken naar de functionaliteit. Kijk bijvoorbeeld kritisch naar:

 • Programma's Standaard kan prima zijn. Maar heb je extra grote borden, kwetsbaar glas of luxe bestek? Dan is keuze uit verschillende programma's en temperaturen beter voor je spullen.
 • Grootte en indeling Een passende indeling voorkomt veel ergernis! Zorg bijvoorbeeld dat je vaatwasser is voorzien van de juiste (verstelbare) rekjes en mandjes, passend bij de afmetingen van jouw servies. Wil je meer ruimte in het onderste gedeelte? Kies dan voor een besteklade in plaats van een bestekmandje.
 • Geluid Iedere vaatwasser maakt geluid, maar de ene is stiller dan de andere. Goed om op te letten, bijvoorbeeld wanneer je huis gehorig is. Of bij een open keuken, waar je sneller last hebt van het geluid.
 • Energieverbruik Vaatwassers zijn er in de energielabels A+++ (de zuinigste), A++ en A+. Zeker als je een groot gezin hebt of de vaatwasser intensief gebruikt, loont het om te kiezen voor een energiezuinig apparaat.

Waardevolle extra's

Heb je de basiseigenschappen voor jouw vaatwasser op een rijtje, dan kun je nog kiezen voor extra features − die nog weleens onmisbaar kunnen worden − zoals:

 • Extra droogprogramma. Fijn bij plastic (kinder)servies.

 • Extra glasbescherming. Beschermt je dure wijnglazen.
 • Instelbare starttijd. Voor draaien wanneer het uitkomt.
 • Hygiëne+. Zeer geschikt voor babyflessen.

Kom langs en vind jouw perfecte vaatwasser

Al een idee van de ideale vaatwasser? Of nog helemaal niet? Hoe dan ook: onze adviseurs helpen jou om de juiste keuze te maken.

Handig zo’n vaatwasser op hoogte!

Heb je er wel eens aan gedacht om de vaatwasser op hoogte te laten monteren? Waarom altijd bukken om hem in en uit te laden als het ook gemakkelijker kan. Geen rugklachten als gevolg en onder de vaatwasser nog ruimte voor bijvoorbeeld een praktische lade.

Maak je wensen kenbaar bij de Brugman keukenadviseur en krijg het beste advies.

Kom langs voor persoonlijk advies

Pannen of wijnglazen, zo past alles in je vaatwasser

Siemens Vario Flex. Bekijk het filmpje!

Energie besparen met je vaatwasser

Energie besparen met je vaatwasser is erg eenvoudig. Kijk vooral goed naar het programma dat je kiest. Want voor minder vuile vaat is een energiezuinig eco-programma vaak voldoende. Met een kort programma, minder water en een lagere temperatuur kun je al snel veel energie besparen. En heb je een laag nachttarief bij je energieleverancier? Zet dan de vaatwasser pas aan als je naar bed gaat. Dat is nog eens slapend energie besparen! Lees meer over energie besparen in de keuken.

Ook alles lezen over koelkasten

Op zoek naar de meest passende koelkast voor je nieuwe keuken? Dan kies je waarschijnlijk voor een inbouw koelkast of koelvriescombinatie. Lees hier alles over koelkasten.

Gratis Brugman magazine

 • 56 pagina's inspiratie
 • Gratis in de brievenbus
 • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten