De nieuwste tegeltrends van 2023

In deze blog vertellen we graag wat meer over de nieuwe tegeltrends van 2023, zodat jij je huis kan omtoveren tot een unieke ruimte. Van tegels met een natuurlijke look tot botanische patronen en visschub tegels. Niets is dit jaar te gek! Lees snel verder en laat je inspireren.

Tegels in natuurlijke aardetinten en ton-sur-ton

Rust, eenvoud en elegantie; tegels met natuurlijke aardetinten zijn dit jaar ontzettend populair. Aardetinten zijn zachte kleuren zoals bruin, zand, beige en taupe. Deze kleuren zorgen voor een warm en ontspannen gevoel in de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een badkamermuur betegelen met een mooie aarde tint. Voor een spannend effect kun je ook ton-sur-ton tegels kiezen. Hierbij kies je een basiskleur zoals grijs of taupe, die je vervolgens in verschillende tinten laat terugkomen.

Extra grote tegels

Groot, groter, grootst; we spotten een duidelijke trend bij de vloer- en wandtegels. Waar je een paar jaar geleden goed zat met een standaard formaat, is het nu helemaal hip om grote vloer- en wandtegels te gebruiken. Dat is niet voor niets! Grote tegels creëren een luxe en ruimtelijke uitstraling en brengen minder voegen met zich mee. Dit oogt strak en rustig in jouw woning. Ook lijkt dan de ruimte optisch groter. Ideaal dus bij een kleine badkamer!

Terrazzo of Ceppo di Gré tegels

De Italiaanse Terrazzo tegels en Ceppo di Gré tegels zijn terug van weggeweest. Deze decoratieve grind structuur tegels zorgen voor een uniek patroon in je keuken, badkamer of het toilet. Of je nu houdt van een uitgesproken patroon op de vloer of een subtiele Ceppo di Gré in de badkamer; je creëert gegarandeerd een authentieke uitstraling!

Reliëftegels 

Tegels met reliëf zijn voorzien van een bijzondere structuur of een subtiel hoogteverschil, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Reliëftegels spelen met schaduw en diepte, waardoor ze perfect tot hun recht komen in de keuken, badkamer of het toilet. Hierbij heb je de keuze uit verschillende afwerkingen zoals mat, glans of opvallende kleuren voor het gewenste effect.

Travertin 

De uitgesproken Travertin tegel is al jaren ontzettend populair. Travertin tegels hebben een grovere structuur dan marmer en zijn voorzien van karakteristieke gaatjes. Deze natuursteen tegels staan bekend om hun ruwe, verouderde en toch natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in unieke kleurtinten en passen bij elke woonstijl- en ruimte.

Houtlook tegels

Jouw interieur is in 2023 pas echt af met warme en sfeervolle houtlook tegels. Deze houtlook tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden en zijn, in tegenstelling tot echt hout, geschikt voor warme en vochtige ruimtes. De perfecte keuze voor huishoudens die een tegelvloer eenvoudig willen onderhouden! Kies zelf een houtsoort en legpatroon en creëer een bijzondere natuurlijke look in de ruimte.

Visschub tegels

Een blikvanger in de ruimte; de leuke visschub tegels zijn sterk in opmars. De naam zegt het al, deze tegels hebben de vorm van visschubben en komen officieel uit Marokko. Wil je een Mediterraans tintje toevoegen aan jouw interieur? Kies bijvoorbeeld voor visschub tegels aan de wand in een mooie crème kleur of ga voor vintage roze. Sfeer gegarandeerd!

Visgraat tegels

We gaan verder in deze stijl, want visgraat tegels zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Van een houtlook visgraat vloer, tot opvallende wandtegels in een visgraat patroon. Je brengt met deze techniek sfeer en karakter in jouw woning. Visgraat tegels zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, waardoor je de ruimte echt helemaal eigen kunt maken. Wij zijn verliefd op visgraat!

Hexagon tegel: de zeshoekige tegel

Dit jaar staat in het teken van jezelf onderscheiden van de rest. De prachtige hexagon tegels bieden hier de perfecte oplossing voor. Deze zeshoekige tegels staan bekend om hun unieke vormgeving in het patroon van een honingraat. Lekker speels, apart en levendig! Kies voor een opvallende pasteltint en laat je interieur eruit springen.

Marmer(look) tegel

Marmer is en blijft een ware trend. Wie wil nu niet luxe, elegantie en veelzijdigheid in zijn woning? Marmer(look) tegels zijn voorzien van een unieke ader- en kristalstructuur, waarmee je elke ruimte in huis een chique upgrade geeft. Is echt marmer net iets te duur? Ga dan voor mooie marmerlook tegels. De marmer(look) tegels zijn beschikbaar in diverse kleurtinten en formaten, waardoor jij ze makkelijk kunt afstemmen op het interieur.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je benieuwd naar de tegel mogelijkheden in bijvoorbeeld jouw badkamer? Neem een kijkje bij onze complete badkamercollectie aan badkamertegels. Hier geven we je ook handige tips voor het uitkiezen en onderhouden van jouw tegels. Wil je de nieuwe tegeltrends van 2023 met eigen ogen bekijken? Kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren! Maak een afspraak met één van onze adviseurs en ontvang advies op maat.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken