Komkommertjes met pittige dressing

Komkommertijd! De zomer noemen we soms gekscherend wel eens komkommertijd dus laten we letterlijk het woord bij de daad voegen en er een lekker recept mee maken. Een heerlijk spicy recept want we voegen een rood pepertje toe, en een beetje chili olie. Plakjes zijn ook maar een beetje saai, met een simpel trucje snijd je ze in hele leuke spiraaltjes.

Dit heb je nodig: 

  • 1 bakje mini komkommers
  • 1 rood pepertje, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 3 el sojasaus 
  • 1 tl chili olie 
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el kokos-pinda mix 

Benodigdheden:

  • Eetstokjes 
  • Kom 
  • Mes 

Zo maak je het

Was de komkommertjes en pak een snijplank erbij. Leg één komkommertje tussen twee stokjes en snijd tot aan het stokje schuin in. Draai vervolgens het komkommertje om en snijd die zijde recht in. Als je ze hem nu uit elkaar trekt krijg je een soort harmonica spiraaltje. Pak je kom erbij en doe hierin de olie, sojasaus, en het rode pepertje in en mix goed. Voeg een theelepel chili olie toe en mix het geheel goed. Doe de komkommertjes in de kom en mix met de dressing. Strooi sesamzaad en de kokos-pindamix erop en serveer. 

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken