Design keukens; koken in luxe - Brugman

Design keukens: koken in luxe

De design keuken is een strakke keuken die gekenmerkt wordt door luxe en gewaagde combinaties wat betreft kleuren en materialen. Kies je voor een design keuken, dan kies je voor een keuken die opvalt. Een keuken die uniek is, omdat je hem helemaal zelf kunt samenstellen. Een keuken waarin je heerlijk kunt koken, omdat je zelf bepaalt welke luxe keukenapparatuur je erin wilt hebben. Kortom, een keuken waar je van zult genieten. Kenmerken van deze keukenstijl zijn:

  • Strakke vormen. Een strak en functioneel design is het uitgangspunt van iedere design keuken. Denk hierbij aan rechte hoeken en vlakke keukenfronten.
  • Minimalistische uitstraling. Een design keuken straalt rust uit. Accessoires kom je daarom niet snel tegen. De overvloed aan minimalisme creëert een ruimtelijke sfeer.
  • Luxe apparatuur. Een design keuken beschikt over de nieuwste technische snufjes die geheel in de luxe stijl zijn vormgegeven. Een luxe fornuis, koelkast en oven in combinatie met design kranen en een design afzuigkap zal daarom niet ontbreken.
  • Perfecte afwerking. In een design keuken wordt alles tot in de puntjes afgewerkt. Dit bevordert de algehele strakke en luxe uitstraling.

Het verschil met klassieke keukens

Het materiaal speelt een grote rol in het gewaagde uiterlijk van een design keuken. Niks is daarom te gek. Opvallend is het gebruik van glanzende materialen, zoals aluminium en chroom. Deze materialen benadrukken het industriële karakter van dit type keuken. Ook in de inbouwapparatuur, de design kranen en het fornuis komt vaak extra chroom of aluminium terug. Hoogglans past ook uitstekend bij de luxe uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt voor de fronten. Dit alles in combinatie met een stijlvol werkblad van bijvoorbeeld glas maakt het hele plaatje compleet. 

Opvallende kleuren 

In een design keuken worden voornamelijk lichte kleuren gebruikt. Dit versterkt de ruimtelijke sfeer en het minimalistische karakter. Om de keuken meer op te laten vallen, wordt er vaak een felle contrastkleur aan de witte of grijze keuken toegevoegd. Denk eens aan rode frontjes, gele accessoires of een groene open kast.   

Persoonlijk advies over design keukens

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over de perfecte design keuken voor jouw huis. Kom daarom langs een van onze vestigingen en laat je voorzien van persoonlijk advies. 

Tip: hoogglans spatwand

Een achterwand beschermt de muur achter het werkblad tegen opspattend vuil. Een achterwand, eventueel in een andere kleur of materiaal, past perfect bij de stijlvolle uitstraling van een design keuken en is daarnaast zeer praktisch. 

Ook alles lezen over moderne keukens

Niet echt een type voor een landelijke keuken? Dan zie je waarschijnlijk meer in een moderne keuken met strakke lijnen, greeploze kasten en design apparaten. Ook in moderne keukens heeft Brugman veel keus. Lees hier alles over moderne keukens.

Greeploos maakt jouw design keuken echt af

Om een design keuken echt af te maken kies je voor greeploos. Een strakke, dunne greep die bovenop het deurtje ligt en amper zichtbaar is. Zo houd je het strakke lijnenspel en het minimalistische karakter in ere. Lees hier alles over greeploze keuken.

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten