Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Binnenkijken bij Annick

Stukje bij beetje maakt Annick van haar typische jaren 60 woning in Breda een waar droomhuis. Sinds 2021 woont ze er, en hoewel de ruime kamers en het vele lichtinval ervoor zorgen dat het prettig vertoeven is, is het op dat moment niet naar haar smaak ingericht. Weg met de vloerbedekking en hup, het nieuwe spul erin! Als laatste is de badkamer aan de beurt. Inmiddels is deze ook af. Met name het bad is nu regelmatig bezet door Annick óf door haar dochters van 15 en 18.

‘Mijn wensenlijst was groot, maar Brugman heeft het waargemaakt!’

De renovatie van Annicks huis begint met het opknappen van het woon- en slaapgedeelte. De vloerbedekking die erin ligt is niet meer van deze tijd en ook de kleuren op de muren zijn niet Annicks smaak. Als dit af is, begint ze met een plan voor de badkamer. Want hoewel de badkamer doet wat ‘ie moet doen, is deze vooral erg gedateerd. “De vloertegels zijn heel erg donker, bijna zwart en ook niet meer vrij te krijgen van kalkaanslag. De muren zijn allemaal betegeld met glanzende, witte tegels. Functioneel, maar niet per se mooi. Ook staat er een bubbelbad, maar deze bubbelt allang niet meer.”

Verschillende modellen

Annick doet in eerste instantie inspiratie op via internet. Het is op dat moment hartje coronatijd, waardoor het moeilijker is om naar een winkel te gaan. “Het plan was om een aannemer in te huren om de boel aan te pakken, maar ik kwam er al snel achter dat er lange wachttijden waren en dat het duurder uitvalt dan gedacht.” Annick besluit een rondje over de woonboulevard te maken en komt bij Brugman terecht. “Zodra ik daar binnenstap, krijg ik een goed gevoel. In de showroom staan verschillende modellen die me aanspreken. Na een gesprek blijft dat gevoel goed en hoor ik dat ze ook al snel kunnen beginnen.” 

De uitdaging aangaan

Dat de zwarte en witte tegels plaats moeten maken voor andere kleuren is meteen duidelijk. Na haar zoektocht op internet en het bekijken van de showroommodellen, komt Annick met een behoorlijk wensenlijstje. “Ik wil gewoon veel!” vertelt ze lachend. “Een behoorlijke uitdaging voor Brugman, maar eentje die ze zeker niet uit de weg zijn gegaan.”

Wat staat er dan op dat lijstje? Annick legt uit dat haar badkamer niet heel groot is, maar dat ze wel zo goed mogelijk gebruik wil maken van de ruimte die ze heeft. “Dus een inloopdouche, indien mogelijk een bad – want zowel ik als mijn dochters zijn echte badderaars – en een wc met een wastafel.”

Favoriete plek

Het wordt allemaal in een tekening gegoten en Annicks wensenlijstje wordt werkelijkheid. Er moet het nodige breekwerk gebeuren om een aantal loze hoekjes ook bij de ruimte te betrekken. Ze kiest voor een strakke badkamer met grijze tegels. “Maar ik wil niet alle muren betegelen, omdat ik dat niet mooi vind. Daarom heb ik ervoor gekozen twee muren te laten stucen. Dit is meteen een kritisch puntje, omdat dit helaas niet via Brugman kon. Ik heb dit zelf met een aannemer geregeld. Het hele traject heeft hierdoor wat vertraging opgelopen, maar gelukkig is het allemaal gelukt en ben ik blij met het resultaat.”

Naast de grijze tegels en de witte, gestucte muren heeft Annick voor zwarte accessoires gekozen. De keuze voor het houten badkamermeubel maakt het geheel ook nog eens heel warm. Al met al is Annick erg blij met hoe het gegaan is. “Het voelt nu echt af! Het bad is misschien toch wel het meest favoriet. Bij mij, maar ook bij mijn dochters.”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken