Alles binnen handbereik in de U-keuken

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is de juiste manier van indelen erg belangrijk. Misschien is een U-keuken wel iets voor jou? De u keuken is praktisch en comfortabel tegelijk. Deze keukenopstelling biedt namelijk ontzettend veel opbergruimte en een ruime werkplek. Zo kun je comfortabel koken. Wij vertellen je hieronder meer over deze praktische keukenopstelling.

Voordelen van een U-keuken

Een U-keuken is opgebouwd uit drie delen. Meestal bestaat deze opstelling uit een korte zijde met aan beide kanten twee lange zijdes. Wanneer je kiest voor een U-keuken geniet je van vele voordelen:

  • Ruime werkplek: Dankzij de U-vorm zijn er maar liefst drie werkplekken in deze keuken. Fijn als je veel ruimte nodig hebt of met meerdere mensen wilt koken.
  • Praktisch: Door de U-vorm heb je alles binnen handbereik. Van koelkast naar fornuis en gootsteen is het immers maar een paar stappen Deze keukenopstelling is daardoor zeer ergonomisch en efficiënt.
  • Opbergruimte: De U-keuken is een typisch geval van 'elk nadeel heeft zijn voordeel'. Door de U-vorm gaat in de twee hoeken namelijk best wat ruimte verloren. Deze verloren ruimte wordt ruimschoots goedgemaakt door slimme oplossingen. Zo zijn er tegenwoordig niet alleen hoekkasten en hoekcarrousels maar ook hoeklades om elke centimeter in de hoeken te benutten. 

Variëren met de U keuken

Iedere ruimte is anders en daardoor is kiezen van een keukenopstelling een belangrijke beslissing. Gelukkig zijn er met een U-keuken vele mogelijkheden. Onderstaand lichten wij twee mogelijke U-opstellingen voor je uit.

U-keuken met kookeiland

Wanneer je vaak familie of andere gasten uitnodigd om te komen eten is een ruime opstelling erg fijn. Het is dan een idee om te kiezen voor een U-keuken met kookeiland of schiereiland. Je kan dan 2 zijdes tegen de muur plaatsen en van de laatste zijde een kookeiland of schiereiland maken. Zet hier een paar barkrukken aan en je creëert een gezellige leefkeuken. Daarnaast ontstaat er door het kookeiland extra veel opberg- en werkruimte.

U-keuken met kastenwand

Wanneer je het belangrijker vindt om veel opbergruimte te hebben in de keuken kun je er ook voor kiezen om van een van de drie zijdes een kastenwand te maken. Door een kastenwand tot aan het plafond te plaatsen ontstaat er veel extra opbergruimte! Daarnaast is alles mooi weggewerkt waardoor een rustig geheel ontstaat. Plaats bijvoorbeeld aan de onderkant van de kastenwand de vaatwasser en vriezer. De oven en koelkast kun je dan mooi op ooghoogte in de kastenwand verwerken. Het nadeel van een U-keuken met kastenwand is wel dat er een deel van de werkruimte verdwijnt. 

Past een U-keuken in jouw ruimte?

Ben je benieuwd of een U keuken in jouw huis past? Ontwerp dan jouw unieke U-keuken met onze 3D ontwerp tool. Met deze tool ontwerp je gemakkelijk je keuken én krijg je een realistische tekening. Nieuwsgierig? Ga dan snel aan de slag en ontdek het gemak van Brugman. Blijkt een U-keuken niet in jouw ruimte te passen? Maak je geen zorgen, Brugman heeft namelijk nog veel meer handige keukenopstellingen. Lees hier meer over de verschillende keukenopstellingen.

Bekijk ook

open keuken

Open keukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens

G keukens

G keukens

U keukens

U keukens

L keukens

L keukens

Home
Terug
Sluiten