Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Binnenkijken bij Kim en Jip: ‘We kunnen douchen in sfeer’

Op het moment dat Kim en Jip de koopovereenkomst tekenen en hun ‘grote mensen huis’ binnenstappen, begint ook meteen het plan om de badkamer te renoveren. Want die is na twintig jaar toch wel een tikkeltje gedateerd. 

Kim en Jip zijn inmiddels zes jaar samen en hebben hiervoor in een appartement gewoond. Het huis in Zevenbergen is de volgende stap in hun relatie. Met een tuin en meerdere verdiepingen voelt het volgens Kim dan ook echt als een ‘grote mensen huis'. Kim: “We wisten al voordat we de sleutel hadden, dat we als eerste de badkamer zouden aanpakken. Ook de verkopers zeiden dit al tijdens het rondje door het huis, want die was wel echt aan vernieuwing toe.”

Badkamerinspiratie 

De badkamer is ook wel een oudje. Hij is meer dan twintig jaar oud en inmiddels behoorlijk gedateerd. De indeling van de ruimte is ook niet heel erg logisch. Er staat een groot bad in met daarnaast een kleine inloopdouche. Hierdoor oogt de ruimte erg smal. 

Kim en Jip gaan afzonderlijk van elkaar op zoek naar badkamer inspiratie op Pinterest. Kim: “Door moodboards te maken, komen we erachter dat we in grote lijnen dezelfde smaak hebben. Ook zijn we het al snel eens dat we geen bad in de badkamer willen, maar in plaats daarvan juist een ruime inloopdouche.”

Levend ontwerp

Als ze een redelijk beeld hebben van wat ze willen, stapt het stel bij Brugman naar binnen en komen in het ontwerpproces terecht. En hoewel ze een aardig beeld hebben van wat ze willen, blijkt het toch nog wel een lastig proces te zijn.

“Er is vooral heel veel keus,” legt Kim uit. “Gelukkig krijgen we meteen hulp van Joyce, ons vaste aanspreekpunt. Van begin tot eind heeft ze ons heel goed geholpen en geadviseerd. We krijgen door haar meteen het vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen.” 

De keuze voor de tegels blijkt nog best lastig te zijn. “Het is toch wel moeilijk kiezen als je maar één voorbeeld tegel ziet. De 3D-tekening van de badkamer geeft wel een goed beeld, maar waar we écht heel blij mee zijn, is dat Joyce foto’s laat zien van al geplaatste badkamers. Op die manier gaat het ontwerp veel meer leven en kunnen wij een betere, weloverwogen keus maken,” legt Kim uit.

Sfeervol douchen

De stijl van de badkamer wordt modern mediterraans. Er komt een terrazzo vloer in die meteen de basis vormt voor de rest van het kleurenpalet, zoals betonlook wandtegels, gouden kranen, een houten badkamermeubel en een visgraat muur in de inloopdouche in een donkergrijze look.

Kim en Jip laten nisjes maken voor de douchespullen. De spiegelverlichting in de badkamer is dimbaar. Kim: “Ook heeft de badkamerspiegel een leuk, technisch snufje. Hij beslaat namelijk niet! Er zit een verwarmingselement achter het glas. Zo kan Jip douchen en kan ik me opmaken, zonder dat ik steeds de spiegel hoef schoon te vegen. 

De stijl van de badkamer wordt beneden in de wc doorgetrokken. “Inmiddels is de boel klaar en zijn we ontzettend blij met het resultaat. We kunnen ook niet anders zeggen dan dat we van A tot Z goed zijn geholpen door Brugman.”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken