Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een kraan voor elke badkamer

De kraan in je badkamer maakt je bad en wastafel compleet. Een onmisbaar stukje techniek, en als je wilt ook een stijlvolle aanvulling op je badkamer. Badkamerkranen zijn er in verschillende modellen en designs. Een aantal belangrijke basiskeuzes op een rij:

 • Opbouw- of inbouwkraan. 

Van een inbouwkraan zie je alleen de grepen en uitloop, want alle leidingen zijn weggewerkt in de muur. Een opbouwkraan bevindt zich, inclusief doucheaansluiting, volledig op de wand of op het bad of wasbak.

 • Eengreepskraan of mengkraan. 

Met een eengreepskraan tap je zowel warm als koud water met één hendel. Mengkranen bedien je met twee knoppen, een voor warm en een voor koud water.

 • Hoge of lage uitloop. 

Een kraan met een hoge uitloop leidt de waterstraal in een langere boog of hoek naar beneden. Hierbij heb je meer bewegingsvrijheid onder de kraan dan bij een lage uitloop. Handig bij het uitspoelen van je haar bijvoorbeeld.

 • Kraan met watervaluitloop. 

In zwembaden en spa's al langer gemeengoed. Maar nu ervaar je de masserende kracht van een waterval ook in je eigen bad of wasbak.

 

Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
 • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
 • Inspiratie en advies op maat
 • Jouw keuken of badkamer
         binnen 8 weken genietklaar opgeleverd

Kraan kiezen? Enkele nuttige tips

Elk type kraan heeft eigen kenmerken qua functionaliteit en gebruiksgemak. Wij adviseren je bij de keuze van een kraan vooral op de volgende punten te letten.

 • Praktische mogelijkheden 

Een kraan inbouwen kan niet in elke wand. Bekijk daarom eerst of een inbouwkraan mogelijk is in jouw badkamer. Anders kies je voor een opbouwkraan.

 • Veiligheid 

Een thermostaatkraan houdt het water op de ingestelde temperatuur. Er zijn ook nog extra veiligheidsopties. Zo kun je kiezen voor een kraan die aan de buitenkant niet heet wordt. Fijn met kleine kinderen.

 • Gebruiksgemak 

Kranen worden steeds gemakkelijker in gebruik én krijgen steeds meer functionaliteiten. Er is zelfs een digitale thermostaatkraan, op afstand te bedienen, die je favoriete watertemperatuur onthoudt. Zorg in ieder geval dat alle gezinsleden met de kraan overweg kunnen. Een kraan met hoge uitloop is vaak praktischer dan een kraan met lage uitloop. En wat betreft onderhoudsgemak wint de inbouwkraan het; door de strakke afwerking heeft deze minder onderdelen die kalkaanslag en vuil vangen.

 • Design 

Kies een kraan die past bij de stijl van jouw badkamer. Je hebt keuze uit uiteenlopende vormen en materialen; rechthoekig of rond. Wist je dat je tegenwoordig, naast een kraan van glanzend chroom of mat staal, ook kunt kiezen voor een heel moderne zwarte of witte kraan?

 • Waterbesparing 

Wanneer je kraanwater snel op temperatuur is, loopt er minder water zinloos door de afvoer. Met een eengreepskraan verspil je dan ook minder water dan met een mengkraan. De sensorkraan werkt het meest waterbesparend.

Persoonlijk advies bij Brugman

Bij Brugman kies jij je kraan uit een breed assortiment aan (A-)merken en stijlen, zoals Ben, Grohe en Hansgrohe. We adviseren je graag persoonlijk over alle aspecten van je badkamerkraan. Kom langs in een van onze vestigingen.

 

Magazine aanvragen
Afspraak maken