Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Douchebad: een douche en bad in één

Een douchebad is de ideale oplossing wanneer de ruimte in je badkamer beperkt is, maar je niet kunt kiezen tussen een douche en bad. Zo is een douche heerlijk om ’s ochtends mee wakker te worden, maar is een bad op zijn tijd ook onmisbaar wanneer je even helemaal tot rust wil komen. Een douchebad maakt het mogelijk om in een kleine ruimte toch van beiden te kunnen genieten. Met een douche en bad in één bespaar je ruimte en geef je ieder gezinslid de mogelijkheid om te kiezen. De ergonomische uitvoeringen zorgen dat je er qua comfort niet op achteruitgaat en alleen profiteert van alle voordelen van deze combinatie.

Waar je op moet letten

Een douche-bad combinatie is er in verschillende uitvoeringen. Om je een idee te geven waar je op moet letten bij het uitzoeken van een douchebad zetten we enkele  aandachtspunten op een rij:

  • Douchescherm. Om te zorgen dat je tijdens het douchen geen water op de vloer spat, is een douchescherm een aanrader. Je kunt hierbij denken aan een modern douchescherm van veiligheidsglas, maar wanneer je de voorkeur geeft aan een iets minder luxe uitvoering is een douchegordijn ook een goede optie.

  • Instap. Een douchebad wordt vaak gekenmerkt door de hoge instap. Omdat dit niet altijd even ideaal is, kan je ook kiezen voor een douche-bad combinatie met een lage instap. Het bad is hierbij aan de voorzijde voorzien van een deurtje waardoor je zonder enige moeite het bad instapt.

  • Vorm. Een douchebad met daarin een speciale douchezone is een comfortabele keuze. Dit is een vlakke uitloop aan het uiteinde van het bad waarop je veilig kunt staan tijdens het douchen. Het andere uiteinde van het bad kan ingericht worden met bijvoorbeeld een douchekussen voor tijdens het badderen.

Weinig ruimte voor een ligbad?

Ook wanneer je badkamer eigenlijk net te klein is voor een ligbad zijn er mogelijkheden. Denk aan de combinatie van een hoek- of zitbad met douche. Op deze manier ga je nog efficiënter om met de ruimte die je hebt en profiteer je van een douche en bad op een klein oppervlak.

Jouw douchebad kies je met Brugman

Het uitzoeken van een douchebad is vaak lastiger dan gedacht, omdat je verschillende mogelijkheden moet overwegen. Onze adviseurs voorzien je graag van persoonlijk advies en helpen je bij het maken van de juiste keuze. Kom langs in een van onze vestigingen.

Bekijk ook

Magazine aanvragen
Afspraak maken