Binnenkijken bij Manja:
een warm thuis met West-Afrikaanse tinten

“Mijn inrichting staat echt voor wie ik ben”

Een plek die écht van haar is: de 55-jarige Manja verhuist in februari van dit jaar naar haar hoekappartement in Arnhem-Noord. De boel is behoorlijk verouderd, dus steekt ze meteen de handen uit de mouwen. Het resultaat? Een echt ‘Manja-huis’. Met veel warmte, rust, maar ook authenticiteit. Én een nieuwe keuken en badkamer.

De grootse verbouwing zorgt meteen voor een lach op Manja’s gezicht. “Ik had de sleutels nog niet in handen of ik zat al bij Brugman Keukens & Badkamers om de plannen te bespreken.” Op het moment dat Manja het appartement in Arnhem-Noord bezichtigt, wordt haar duidelijk dat er flink verbouwd moet worden. De inrichting is behoorlijk gedateerd. Manja brengt eind december vorig jaar een bod uit en is dolblij als dit wordt geaccepteerd.

“Geen gesprek bij Brugman was te veel!”

“Vervolgens ben ik meteen naar Brugman gegaan met mijn plannen en de plattegronden,” vertelt ze lachend. Ze wil er geen gras over laten groeien, omdat ze weet dat er vaak een lange wachttijd zit op keukens en badkamers. In totaal bezoekt ze drie keer de winkel van Brugman om de plannen tot in detail te bespreken. “Ik ben heel deskundig en geduldig geholpen. Geen detail of gesprek was te veel. Samen zijn we tot een resultaat gekomen dat zowel functioneel is als past bij wie ik ben.”

Toekomstbestendige plek

Als ze definitief het koopcontract tekent, worden de plannen in werking gezet. Manja heeft zin in een plek die ze helemaal eigen kan maken en die ook nog eens toekomstbestendig is. Het appartement is een hoekappartement en heeft een balkon op het oosten. De woonkamer heeft ramen op het oosten en zuiden en is lekker ruim. Ook de badkamer en de rest van het huis zijn heel ruimtelijk. “Het is heel geschikt voor oudere mensen,” vertelt Manja tevreden. “Ik ben één van de jongsten in het complex met mijn 55 jaar.”

“Ik wilde dolgraag een
klimaatkoelkast in de keuken”

Een ware eyecatcher 

De keuken en de badkamer moeten vernieuwd worden. De keuken zit aan de woonkamer vast, maar bevindt zich in een ietwat donker hoekje. “Bij het ontwerp heb ik hier rekening mee gehouden. De keukenkastjes hebben een lichte, witte tint. Omdat ik alleen woon en geen veelvoud aan keukenkastjes wil, heb ik ervoor gekozen om de grote wand in de keuken hier niet mee te vullen. Er hangt daarom maar één keukenkastje aan de muur. Hierdoor oogt de keuken lichter en voelt hij nog ruimer aan. De keuken heeft onder andere een ingebouwde vaatwasser, combimagnetron en een inductieplaat.” En Manja’s eyecatcher in de keuken? “De halve klimaatkoelkast voor flessen wijn! Dit wilde ik dolgraag hebben,” aldus Manja.

Spannende beslissing

Het aanrechtblad heeft een roestbruine kleur. Een warme aardetint. Deze stijl komt veelvuldig terug in haar appartement. “Het straalt vooral heel veel warmte uit,” legt Manja uit. De hardhouten vloer laat Manja opschuren en in de olie zetten. “Dit was wel even spannend, omdat we niet precies wisten hoe de vloer eruit zou komen te zien. Het resultaat is een roodbruine teakvloer die perfect matcht met het aanrechtblad en de rest van de woning.”

“Met het oog op m’n oude dag kan ik hier ook
met een rollator in- en uitrollen”

Altijd warme voeten

De badkamer heeft een wellnessachtige touch gekregen. “De aardetintenkleuren heb ik ook hier doorgezet. De kastjes zijn warm donkerbruin, de muren zijn voor een groot deel met een 60x30 cm houtlook tegel betegeld. Op de vloer ligt een lichtere houtlooktegel.” De douchecel is extra ruim en heeft een glazen wand. “En met het oog op m’n oude dag kan ik hier ook met een rollator in- en uitrollen.” Maar waar Manja momenteel misschien wel het meest fan van is in de badkamer, zijn de verwarmingsmatten die onder de vloertegel liggen. “Het was een stuk goedkoper dan ik dacht en het is echt fantastisch. Heerlijk om nooit meer koude voeten te hebben als je onder de douche vandaan komt.”

Vintage vs modern

Haar appartement is nu zo goed als af. “Mijn inrichting staat echt voor wie ik ben. De kleuren, maar ook de meubels, ze zijn een reflectie van mij.” Manja legt uit dat ze in West-Afrika is geboren, omdat haar vader er destijds werkte. “Ik houd van die warme kleuren, dat staat echt voor wie ik ben. Daarnaast heb ik een vintage kabinetkast van mijn grootmoeder en combineer ik dit met moderne meubels, zoals mijn mosgroene bank. Hierdoor is mijn huis volgens mijn zus een echt ‘Manja-huis’. Ik kan niet anders dan dat beamen!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken