Van landelijke keukens tot moderne keukens: welke stijl kies je?

Welke keukenstijl past bij jou?

Ga je een nieuwe keuken kopen? Dan heb je tegenwoordig volop keuze tussen moderne keukens of juist klassieke of landelijke keukens. Kies in ieder geval een keukenstijl die goed bij je past, en bij de stijl van je woning! Bij Brugman onderscheiden we vier keukenstijlen:

 • Landelijke keukens. Hou je van nostalgisch en knus, dan is dit waarschijnlijk echt een stijl voor jou. Een gezellige boerderijstijl vol natuurlijke materialen. Echt een keuken om in te leven.
 • Moderne keukens. Voor de liefhebber van rust en symmetrie. Deze keuken is meestal greeploos en heeft een strakke belijning en gladde afwerking.
 • Klassieke keukens. Deze keukens, vaak te herkennen aan de versieringen in het hout, zijn nostalgisch maar ook gedurfd. Heerlijk koken op gas en een grote schouw als blikvanger.
 • Design keukens. Voor wie van strakke lijnen, luxe en eenvoud houdt. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste trends.

Vraag ons gratis keuken en badkamer magazine aan

 • 56 pagina's vol met inspiratie
 • Binnen 3 dagen in de brievenbus

Kies je keukenstijl

Misschien heb je helemaal geen duidelijke voorkeur voor bijvoorbeeld moderne keukens of landelijke keukens. Veel mensen vinden meerdere keukenstijlen mooi. Het oriëntatieproces is belangrijk en Brugman helpt je hier graag bij. Met de volgende aandachtspunten kom je een heel eind:

 • Kijk naar de stijl van je huis Woon je in een karakteristiek huis zoals een boerderij, herenhuis of jaren 30-woning? Dan kom je al snel uit bij klassieke en landelijke keukens. In een loft, appartement of nieuwbouwwoning liggen industriële en moderne keukens meer voor de hand. Maar staar je zeker niet blind op deze verdeling. Want een mix van stijlen kan heel verrassend zijn.
 • Volg je smaak en je gevoel Hou je van strakke lijnen, orde en symmetrie? Kijk dan eerst bij de moderne keukens. Wie houdt van sfeer, ornamenten en versiering, voelt zich meestal aangetrokken tot klassieke of landelijke keukens. Ben je een fan van natuurlijke materialen, robuuste structuren en ruwe oppervlakken? Dan is een industriële keuken jou op het lijf geschreven.
 • Bedenk wat past bij je leefpatroon Zit jij elke ochtend aan de keukentafel met je krantje aan het ontbijt? Dan zit je waarschijnlijk lekkerder in klassieke of landelijke keukens. Een warme setting waar je gezellig bijeenkomt met familie en vrienden. Hecht je veel waarde aan design en de nieuwste snufjes? Dan ga je eerder richting industriële of moderne keukens dan landelijke keukens.
 • Denk na over het onderhoud Moderne keukens zijn vaak makkelijker te onderhouden dan klassieke en landelijke keukens. Die laatste hebben meer randjes en details. Wil jij zo min mogelijk tijd aan onderhoud besteden? Dan is een greeploze, glad afgewerkte moderne keuken ideaal. Voel je je aangetrokken tot een industriële keuken? Besef dan dat de natuurlijke materialen vaak extra onderhoud vergen en kras- en vlekgevoelig zijn.
 • Durf te combineren Steeds meer mensen kiezen een mix van keukenstijlen. Het resultaat is vaak verrassend. Een trend van dit moment is de combinatie van moderne en landelijke keukens. Zoals de combinatie van een modern kookeiland - greeploos en in hoogglans - met daaromheen hoge houten kasten met kader en greep. Er is meer mogelijk dan je misschien denkt.

Kom langs bij Brugman voor jouw keukenstijl

Een landelijke keuken, een moderne keuken of toch een andere stijl of een combinatie ervan? Je weet nu wat elke stijl in zich heeft. Onze adviseurs helpen je graag om een mooie, passende én gebruiksvriendelijke keukenstijl te kiezen.

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Home
Keukens
Terug
Sluiten