Kies jouw keukenstijl

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, is het belangrijk om te gaan voor een keukenstijl die bij jou past. De keukenstijl is bepalend voor wat jouw keuken uitstraalt. Er zijn veel mogelijkheden en zo is er voor iedereen de perfecte stijl te bedenken. De vele keukenstijlen maken het soms ook lastiger om jouw favoriete stijl te kiezen. Bovendien zien we veel trends op dit gebied. Kies echter altijd wat bij jou en jouw woning past. De keuze voor jouw keukenstijl is meestal namelijk een keuze voor de lange termijn. Brugman helpt jou graag bij het kiezen van de keukenstijl.

Drie populairste stijlen bij Brugman

Brugman beschikt over veel diverse stijlen keukens, van klassieke tot design keukens. Echter zijn er drie stijlen die steeds weer terugkomen. Een echte favoriet dus op de lange termijn.  

Landelijke keukens. Houd je van een warme, knusse sfeer in jouw keuken? Dan is een landelijke keuken wellicht een geschikte keuze voor jou. De landelijke keuken is kenmerkend door het gebruik van natuurlijke materialen en rustige kleuren. Een houten vloer en een natuurstenen aanrechtblad zijn veelgebruikte materialen in de landelijke keuken.

Moderne keukens. Moderne keukens hebben een strak en minimalistisch uiterlijk. De keukenkastjes zijn greeploos en er wordt weinig gebruik gemaakt van details. De afwerking is meestal glad of glanzend. Houd je van een rustige uitstraling in de keuken? Een moderne keuken heeft een rustige sfeer.

Industriële keukens. Industriële keukens zijn sinds de laatste jaren populair geworden.Deze keukens hebben een stoer uiterlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van ruwe en robuuste details. Roestvrij staal, beton en robuust hout zijn veelgebruikte materialen in deze keuken.Niets is te veel in een industriële keuken.

Hoe kies je een keukenstijl?

Door de vele mogelijkheden is het soms erg lastig om de beste stijl te kiezen waar je een lange tijd plezier aan beleeft. Om jouw keukenstijl te bepalen, is het allereerst belangrijk om dicht bij jouw eigen smaak te blijven. Trends veranderen steeds en ga pas mee met een trend als die bij jou past. Kijk daarbij wat jij belangrijk vindt in een keuken. Houd je van rust en weinig details? Of houd je meer van een warme keuken vol sfeer? Baseer de keukenstijl hierop. Let daarnaast ook op de stijl van jouw huis. In nieuwbouwwoningen zien we vaak moderne en industriële keukens terug.

Woon je op een boerderij, in een 30-jaren woning of een herenhuis? Dan kom je al snel uit op een landelijke of klassieke keuken. Je hoeft niet voor een enkele stijl te kiezen, maar durf ook te combineren. Combineer bijvoorbeeld een modern kookeiland met daaromheen landelijke keukenkasten. Er is meer mogelijk dan je denkt en het resultaat is vaak verrassend. Houd als laatste ook rekening met het onderhoud. Moderne keukens hebben weinig details en een gladde afwerking. Hierdoor zijn deze vaak makkelijker te onderhouden dan landelijke keukens.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer online keukeninspiratie opdoen? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Wil je liever de stijlen met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels.

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Home
Terug
Sluiten