Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Parallel keukens: benut de ruimte maximaal

Parallel keukens zijn een echte aanrader. Met parallel keukens maak je namelijk optimaal gebruik van de beschikbare ruimte die je hebt. Bovendien creëer je veel opbergruimte en mogelijkheden om met meerdere mensen in de keuken te staan. Nieuwsgierig geworden naar parallel keukens? Wij vertellen je er graag meer over.

Met parallel keukens maak je optimaal gebruik van de ruimte

Een parallel keuken bestaat uit twee rechte keukens die parallel aan elkaar staan. Er is dus aan twee zijden ruimte om keukenelementen te plaatsen. Daardoor heb je niet alleen voldoende ruimte om kastjes, lades en apparatuur te plaatsen, maar ook om met meerdere personen tegelijkertijd in de keuken bezig te zijn. Wij raden aan om minimaal twee meter tussen de twee zijdes te houden zodat je voldoende bewegingsruimte overhoudt. Ook hou je op deze manier voldoende ruimte over om lades en de afwasmachine te openen zonder dat het krap wordt.

Het indelen van een parallel keuken

Bij het indelen van een parallel keuken heb je verrassend veel opties. Je kunt ervoor kiezen om aan allebei de zijden werkbladen te plaatsen zodat je lekker veel werkruimte hebt. Een andere optie is om aan één kant een werkblad te plaatsen en de andere kant van een kastenwand te voorzien zodat je extra veel opbergruimte hebt. Wanneer de ruimte het toelaat, kun je één van de twee zijdes los in de ruimte plaatsen zodat je een kookeiland krijgt. Hierdoor kun je een woonkeuken creëren met extra veel opbergruimte en heb je de mogelijkheid om een bar te realiseren.

Voor- en nadelen van de parallel keuken

De voordelen van een parallel keuken zijn voornamelijk dat je met deze keukenopstelling optimaal gebruik maakt van de ruimte en daarbij geniet van veel werkruimte. De nadelen van een parallel keuken zijn dat je voldoende ruimte in het midden moet hebben zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt wanneer de vaatwasser of een lade geopend is.

Parallel keukens in allerlei stijlen

Zo divers als de indeling van de parallel keuken, zo divers zijn ook de mogelijke stijlen voor deze keukenopstelling. Brugman biedt parallel keukens in verschillende stijlen, zoals landelijk, modern, industrieel en design.

  • Een moderne keukenstijl past perfect bij de parallel keuken. De strakke uitstraling van een moderne keuken in combinatie met deze opstelling zorgt voor een ultra strakke parallel keuken. Een moderne parallel keuken is tijdloos en makkelijk te combineren met veel interieurstijlen. Hierdoor zit je met een parallel keuken met strak design altijd goed. 
  • Een landelijke parallel keuken zorgt voor een knusse sfeer in jouw parallel keukenopstelling. Door te kiezen voor een parallel keuken met landelijke stijl geniet je van sfeervolle look. Zo kun je heerlijk koken in een warme en knusse sfeer.
  • Ben je een liefhebber van luxe en op zoek naar een donkere keuken? Dan is een zwarte parallel keuken misschien wel wat voor jou. Een zwarte parallel keuken trekt dankzij de kleur vaak de aandacht in de ruimte. Met een donkere parallel keuken geniet je gegarandeerd van een luxe uitstraling.
  • Hou je van een frisse en lichte uitstraling, dan is een witte parallel keuken de perfecte keuze. Met een witte keuken oogt de ruimte groter. Daarnaast zijn witte keukens tijdloos en goed te combineren met andere kleuren.

Afmetingen van de parallel keuken

De afmetingen van een parallel keuken hebben te maken met de afstand tussen de twee zijden en de dieptes van de kasten en de keukenbladen. De combinatie hiervan bepaalt hoeveel ruimte je hebt in jouw keukenruimte en hoe je deze het beste kunt indelen. Het belangrijkste bij een parallel keuken is om goed op te letten op de looproutes en de draairichting van de verschillende keukenonderdelen zoals de deur van de koelkast. Natuurlijk helpen we je hier graag bij. Probeer ook onze 3D keukenplanner. Dit ontwerp kan je compleet aanpasen op jouw situatie. Zo krijg je direct een idee hoe een parallel keuken in jouw ruimte past.

Parallel keukens met verschillende onderdelen

In de parallel keuken kun je kiezen voor verschillende onderdelen om de keuken helemaal in te delen naar jouw wens. Als je van gezelligheid houdt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parallel keuken met bar zodat je het koken kunt combineren met gezelschap. Een ander belangrijk onderdeel om keuzes over te maken is de hoeveelheid opbergruimte. In een parallel keuken met kastenwand geniet je bijvoorbeeld van veel opbergruimte en met een parallel keuken zonder bovenkasten geniet je juist van veel ruimtelijkheid in de keuken.

Parallel keuken kopen

Ben je enthousiast geworden over een parallel keuken benieuwd naar de kosten? Probeer dan eens onze budgetplanner. Zo krijg je direct een prijsindicatie van jouw droomkeuken. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen waar onze adviseurs voor je klaar staan.

Meer weten?

Graag persoonlijk advies over een parallel keuken bij jou thuis? We adviseren je graag, zowel in de showroom als bij je thuis. Maak hiervoor een afspraak via onze website. We komen graag bij je langs of zien elkaar in één van onze vestigingen. Liever eerst nog wat meer inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan.In ieder geval zit je voor een parallel keuken bij Brugman goed. We zien je graag!

Magazine aanvragen
Afspraak maken