Parallel keukens: benut de ruimte maximaal

Parallel keukens zijn een echte aanrader. Met parallel keukens maak je namelijk optimaal gebruik van de beschikbare ruimte die je hebt. Bovendien creëer je veel bewegingsruimte en mogelijkheden om met meerdere mensen in de keuken te staan. Nieuwsgierig geworden naar parallel keukens? Wij vertellen je er meer over.

Met parallel keukens maak je optimaal gebruik van de ruimte

Een parallel keuken bestaat uit twee rechte keukens die parallel aan elkaar staan. Er is dus aan twee zijden ruimte om keukenelementen te plaatsen. Daardoor heb je niet alleen voldoende ruimte om kastjes, lades en apparatuur te plaatsen, maar ook om met meerdere personen tegelijkertijd in de keuken bezig te zijn. Wanneer je er de ruimte voor hebt is deze opstelling dan ook ideaal. Wij raden aan om minimaal twee meter tussen de twee zijdes te houden zodat je voldoende bewegingsruimte overhoudt. Ook hou je op deze manier voldoende ruimte over om lades en de afwasmachine te openen zonder dat het krap wordt.

Het indelen van een parallel keuken

Bij het indelen van een parallel keuken heb je verrassend veel opties. Je kunt ervoor kiezen om aan allebei de zijden werkbladen te plaatsen zodat je veel werkruimte hebt. Een andere optie is om aan één kant een werkblad te plaatsen en de andere kant van een kastenwand te voorzien zodat je extra veel opbergruimte hebt.. Wanneer de ruimte het toelaat, kun je één van de twee zijdes los in de ruimte plaatsen zodat je een kookeiland krijgt. Hierdoor kun je een woonkeuken creëren met extra veel opbergruimte in het eiland en de mogelijkheid tot het maken van een bar.

Parallel keukens in allerlei stijlen

Zo divers alleen al de indeling van de parallel keuken kan zijn, zo divers zijn ook de stijlen voor een parallel keuken. Brugman biedt parallel keukens in verschillende stijlen, zoals landelijk, modern, industrieel en design. Door te kiezen voor een bepaalde stijl, maakt u van beiden zijdes één stijlvol geheel.

Persoonlijk advies van Brugman

Parallel keukens zijn er in verschillende stijlen, opstellingen en maten. Van landelijk tot strak: alles is mogelijk! Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden? Kom dan langs in één van onze vestigingen waar onze adviseurs je graag meer vertellen.

Bekijk ook

open keuken

Open keukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens

G keukens

G keukens

U keukens

U keukens

L keukens

L keukens

Home
Terug
Sluiten