Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Energielabel: een bewuste keuze

Energie besparen is mooi, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar bedenk wel dat de aanschafprijs van energiezuinige apparatuur vaak hoger ligt dan modellen die minder energie besparen. Een energielabel laat in één oogopslag zien of jouw apparaat zuinig is met energie.

Kies je een energiezuinige koelkast of vriezer? Bereken dan eerst of je de aanschafprijs terugverdient doordat je later energie bespaart.

Slim en eenvoudig energie besparen

Energie besparen met je keukenapparatuur gaat verder dan kiezen voor een hoog energielabel. Je bewijst jezelf een grote dienst als je slim omgaat met je apparatuur. Nog meer energie besparen lukt je heel eenvoudig met de onderstaande tips.

  • Vaatwasser: Energie besparen met je vaatwasser is erg eenvoudig. Kijk vooral goed naar het programma dat je kiest. Want voor minder vuile vaat is een energiezuinig eco-programma vaak voldoende. Met een kort programma, minder water en een lagere temperatuur kun je al snel veel energie besparen. En heb je een laag nachttarief bij je energieleverancier? Zet dan de vaatwasser pas aan als je naar bed gaat. Dat is nog eens slapend energie besparen!

  • Koelkast: Stel de koelkast in op een temperatuur van 4 graden; kouder is echt niet nodig. Energie besparen met je koelkast vraagt vooral om efficiency. Want elke keer dat je de deur opent, verhoog je het stroomverbruik. Zet ook geen warme producten in de koelkast, zoals een pan soep die nog niet helemaal is afgekoeld. Je koelkast verbruikt extra energie om deze te koelen.

  • Ovens en combi-ovens: In het algemeen geldt: hoe kleiner de oven, hoe meer energie je bespaart. Laat tijdens het gebruik de deur zo veel mogelijk dicht en gebruik de crisp-functie. Zo verkort je de bereidingstijd, zonder dat je gerecht hieronder lijdt. En heb je een vrijstaand fornuis met grote oven? Denk dan eens aan een extra combi-oven. Zo kun je energie besparen bij het bereiden van kleinere gerechten.

  • Kookplaat: Je kunt het meeste energie besparen met een gas- of inductiekookplaat. Inductiekookplaten worden gelukkig steeds goedkoper. Inductie reageert net zo snel als gas, maar is energiezuiniger. En schoner, doordat er minder waterdamp vrijkomt. Hierdoor kan ook de afzuigkap een standje lager. Als je bij het koken ook nog het deksel op de pan houdt en niet te veel water gebruikt, kun je nog meer energie besparen.

  • Afzuigkap: Hoe langer de afvoer naar buiten en hoe meer bochten, hoe harder de motor van de afzuigkap moet werken. Let er ook op dat de afvoer de juiste diameter van 150 mm heeft. Een afzuigkap met een motor met veel vermogen is niet per definitie een energiezuinige keuze. Energie besparen doe je door te bekijken wat je keukenruimte nodig heeft aan afzuiging en daar je keuze op af te stemmen. En zet een raampje open als dat kan. Want bij een goede luchtstroom hoeft de motor minder hard te draaien. Zo voorkom je ook dat je afzuigkap te veel vocht onttrekt aan de ruimte.

Bespaar je de energie: Brugman helpt!

Wil je zelf energie besparen bij je zoektocht naar energiezuinige apparatuur? Laat dan Brugman het werk voor je doen! Wij helpen je vol energie aan een goed advies voor de juiste apparatuur.

Persoonlijk advies in de winkel

Als het gaat om keukenapparatuur ben je nu al een stuk wijzer. Maar weet je genoeg om de juiste keuze te maken? Wat zijn je wensen wat betreft onderhoud, veiligheid, energieverbruik en design bijvoorbeeld? Lees meer op deze website of kom voor een persoonlijk advies over je keukenapparatuur naar onze winkel!

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Magazine aanvragen
Afspraak maken