Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Trends in keukenbladen

Het kiezen van een keukenblad is niet alleen praktisch, maar ook een kans om de sfeer en stijl van jouw keuken te bepalen. Van warm en rustiek hout tot modern en strak beton; er zijn ontzettend veel materialen en stijlen om uit te kiezen. Bij Brugman hebben we een ruim aanbod aan verschillende keukenbladen; van een duurzame granieten toplaag tot een elegante marmeren afwerking, of keukenbladen van kunststof, keramiek, graniet of glas. Lees verder om de nieuwste trends te ontdekken en inspiratie op te doen voor jouw perfecte keukenblad.

De trends van 2023

De nieuwste trend op het gebied van keukenbladen zijn meer ingetogen en warme kleuren. In 2023 wordt er een voorkeur gegeven aan grijze, aardse en zandachtige tinten, waardoor beige werkbladen steeds populairder worden. Dit geldt voor alle soorten keukenbladen, of het nu gaat om natuursteen, composiet, kunststof of keramiek. Kleuren die je momenteel veel ziet zijn nude, aardse tinten en 'greige', een mengeling van grijs en beige. Deze kleuren geven de keuken een natuurlijke en uitnodigende uitstraling.

Ook marmeren keukenbladen zijn ontzettend populair. Het materiaal straalt luxe en elegantie uit en geeft de keuken een tijdloze uitstraling. Bovendien geeft het marmeren blad een gevoel van rust en sereniteit, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen die een kalme en ontspannen sfeer willen creëren in hun keuken.

Composiet keukenbladen zijn al een aantal jaren populair en deze trend zet zich voort. De nieuwste trend is een natuurlijke look, waarbij de composietbladen een authentieke uitstraling krijgen door bijvoorbeeld aders en texturen die lijken op die van marmer of graniet. Naast de natuurlijke look, zijn ook matte en geborstelde afwerkingen steeds meer in trek.

De voordelen van verschillende materialen

Wanneer het gaat om het kiezen van het juiste keukenblad, zijn er veel verschillende materialen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke voordelen. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, onderhoudsgemak of een bepaalde uitstraling; er is een materiaal dat past bij jouw wensen en behoeften. Hieronder hebben we enkele van de meest populaire materialen op een rij gezet, met hun belangrijkste voordelen:

Marmer 
Marmeren keukenbladen zijn naast uniek in patroon en kleur, ook duurzaam en hittebestendig, ideaal voor de bakkers onder ons! 

Natuursteen
Natuursteen als keukenblad is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. 

Composiet 
Composiet is vochtbestendig en sterk. Een composieten keukenblad is daarnaast ook duurzaam en hygiënisch vanwege de dichtheid van het blad. 

Keramiek 
Een keramieken keukenblad is niet alleen hitte- en krasbestendig, maar het behoudt ook goed zijn vorm gedurende de jaren. Daarnaast is het een duurzaam materiaal en is het gemakkelijk schoon te houden.

Meer weten? Maak een afspraak!

Heb je meer inspiratie nodig om het juiste keukenblad te kiezen? Lees onze blog waarbij je kunt binnenkijken bij verschillende huishoudens en keukens! Of kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door ons ruime aanbod! Maak een afspraak met een Brugman adviseur en geniet van persoonlijk, passend advies!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken