Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Keramieken keukenbladen

Een keramiek keukenblad is precies wat jij zoekt als je op zoek bent naar een keuken die wel tegen een stootje kan. Daarnaast geeft een keramiek aanrechtblad een luxe uitstraling aan de ruimte. Benieuwd naar onze collectie keramiek werkbladen? Bekijk ze dan hieronder. Of lees onder de collectie verder wat de kenmerken van een keramiek keukenblad zijn.

De voor- en nadelen van een keramiek aanrechtblad

Een keukenblad van keramiek kan wel tegen een stootje en dat is fijn, zeker in de keuken! Alhoewel ze ontzettend sterk zijn, is het nog steeds opletten met de randen van het werkblad van keramiek. De randen blijven namelijk kwetsbaar voor het stoten van bijvoorbeeld pannen. Naast dat de keramieken werkbladen zeer sterk zijn en goed tegen een stootje kunnen, zijn ze ook nog eens zeer stijlvol. De keramieken aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo laat je een keramiek werkblad perfect aansluiten bij de rest van je interieur. Daarnaast is een aanrechtblad van keramiek vlekbestendiger dan granieten, houten of composiet aanrechtbladen.

Door de toplaag is een werkblad van keramiek onwijs hygiënisch. Een spoelbak kan vrijwel naadloos geïntegreerd worden in het keramiek keukenblad. Dit zorgt voor extra hygiënisch gemak. Een ander voordeel is dat een keramiek werkblad vrijwel onderhoudsvrij is. Lees alles over het onderhoud van het keramiek blad hieronder. Tot slot is keramiek redelijk hittebestendig, krasbestendig en behoudt het zijn vorm. Toch raden wij altijd aan om onderzetters en snijplanken te gebruiken. Zo voorkom je eventuele beschadigingen aan je nieuwe aanrechtblad van keramiek. Het nadeel van de keukenbladen van keramiek is dat ze relatief duur zijn. Waarom dit zo is en wat de kosten zijn, daar lees je hieronder meer over.

Een greep uit onze collectie keramiek aanrechtbladen

Keramiek - Bianco punteggiatio

Keramiek keukenblad - Bianco punteggiatio
Keramiek keukenblad - Bianco punteggiatio

Keramiek - Grigio

Keramiek aanrechtblad - Grigio
Keramiek aanrechtblad - Grigio

Keramiek - Nero punti

Keramiek werkblad - Nero punti
Keramiek werkblad - Nero punti

Keramiek - Sabbia

Keramiek keukenblad - Sabbia
Keramiek keukenblad - Sabbia

De kosten van een keramiek keukenblad

Het keramiek keukenblad ligt wat prijs betreft wat hoger dan andere materialen keukenbladen. Een keramiek keukenblad is samengesteld uit onder andere klei, kleurstoffen, porselein en speciale keramische bindmiddelen. Deze combinatie van materialen zorgt voor de stevigheid en andere fijne eigenschappen van het keramiek werkblad. Door deze eigenschappen en het uitgebreide productieproces ligt de prijs dan ook iets hoger. De keramiek keukenblad prijs varieert per design, afmetingen en kleursamenstelling.

Vanwege de goede eigenschappen van een keramiek aanrechtblad en de verschillende kleursamenstellingen is dit materiaal onwijs populair in de keuken. Bovendien zorgt een keramiek aanrechtblad voor een luxe keuken. Kies je voor een aanrechtblad van keramiek dan kies je voor een blad waar je jarenlang plezier van hebt.

Onderhoud van een keramiek aanrechtblad

Het keramiek aanrechtblad onderhoud is vrij eenvoudig. Het blad heeft namelijk niet veel onderhoud nodig. De toplaag van een keramisch werkblad is homogeen. Hierdoor kunnen vocht en vuilresten niet makkelijk aan het blad hechten. Neem kleine vuiltjes simpelweg af met een natte doek. Vlekken verwijder je met een mild reinigingsmiddel en wat lauwwarm water. Heb je last van kalkvlekken in het keramiek aanrechtblad? Dan werkt natuurazijn of appelazijn ontzettend goed.

Gebruik geen chemische of agressieve middelen om je keramiek aanrechtblad te reinigen. Dit kan voor onnodige en onherstelbare beschadigingen zorgen. Heeft het blad toch beschadigingen opgelopen en wil je je keramiek aanrechtblad repareren? Dat kan! Zorg er wel voor dat wanneer er een stukje is afgebroken je het goed bewaart. De reparateur kan dan het stukje weer goed bevestigen.

Combineer een keramiek keukenblad met andere kleuren en materialen

Wat jouw stijl ook is, een keramisch werkblad kan altijd. We zien de keukenbladen van keramiek dan ook terugkomen in diverse keukenstijlen. Van modern tot landelijk of klassiek: keramiek staat onwijs mooi. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende stijlvolle kleuren met een keramiek keukenblad. Wat dacht je van chique zwart of ga je juist voor een warme bruine tint?

Zoals je merkt, kun je met een keramiek aanrechtblad diverse kanten op. Zo laat je het keramiek werkblad perfect aansluiten op de rest van je interieur. Wil je gaan voor een unieke look? Dan is een combinatie van een rode keuken met een zwart keramieken werkblad een goede keuze. Op deze manier creëer je een design keuken waar je jarenlang van geniet. Plaats keukenaccessoires die goed bij je keukenblad van keramiek passen voor een luxe en complete uitstraling. Meer weten over keukenaccessoires? Lees dan deze blog.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je keramiek keukenblad?

Overweeg je het plaatsen van een keramiek keukenblad in jouw keuken? En heb je vragen over bijvoorbeeld onderhoud, kleuren of wanneer een keramiek keukenblad echt goed past? Stel ze dan aan een van onze adviseurs. Zij weten alles over welk werkblad van keramiek het beste aan jouw ideaalplaatje voldoet.

Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur en kom langs in een van onze vestigingen. Bovendien staan hier veel keramiek aanrechtbladen en kun je zo de verschillende bladen niet alleen zien, maar ook nog eens aanvoelen. Op deze manier kun je beter bepalen welk keramiek blad het beste in jouw keuken past.

Meer keukenbladen bekijken?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Brugman heeft een groot assortiment aan keukenbladen van verschillende materialen. Klik op een materiaal en bekijk onze collectie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken