Binnenkijken bij Ron en René:
‘In vier uur tijd kochten we drie badkamers’

Niet één, niet twee, maar liefst drie badkamers verbouwen: het staat in potlood geschreven op het wensenlijstje van Ron en René. Totdat er tegels scheuren, randjes afbreken en de douche begint te lekken. De heren staan voor de keuze: verhuizen óf verbouwen. Het stel kiest voor het laatste en gaat op zoek naar drie nieuwe badkamers.

Een karakteristiek herenhuis uit 1901 met de luxe van een dubbel benedenhuis, een dubbel bovenhuis én een tussenappartement. Dit is de woning waar Ron en René zich in Amsterdam-Zuid thuis voelen. Aan ruimte geen gebrek, sterker nog: het huis heeft drie badkamers. En die besluiten ze allemaal tegelijk een nieuwe look te geven.

Trouwen én verbouwen

Dat het stel er geen gras over laat groeien blijkt wel als ze in één jaar tijd trouwen én verbouwen. “Zo’n jaar gun je niemand!”, blikt Ron er gelukkig lachend op terug. “Tijdens de fotoshoot van onze bruiloft, werd het hele huis van beneden naar boven geschilderd. We hebben gesloopt, tot over onze oren in de stof geleefd en een tijdlang zonder sanitair geleefd. We vielen letterlijk van de ene in de andere activiteit.” Ron is met zijn 65 met pensioen, evenals de 70-jarige René. René: “We hebben een heel actief jaar achter de rug, maar dat houd je jong!” En dat blijkt wel als ze besluiten deze flinke verbouwing samen aan te gaan. 

Oriënteren doen ze in de winkel van Brugman waar adviseur Chanel ze op weg helpt. Ron vertelt: “Al pratend en tekenend tegelijk - zoals alleen vrouwen dat kunnen - heeft ze ons in vier uur tijd drie badkamers verkocht. Haast onwerkelijk als ik er nu over nadenk. Ik ben het type dat heel kritisch kan zijn. Dat komt echt door het vertrouwen dat wij hadden in haar werk. Het zit ‘m in de kleine dingen: Chanel kon precies de bewegingsvrijheid in een ruimte laten zien, een goede indeling en op welke praktische zaken je moet letten bij het kiezen van een badkamer. Dingen waar je zelf niet aan denkt, maar die zo belangrijk zijn.”

Groot voordeel

Al vrij snel kiezen Ron en René een stijl waarvan ze beiden gelukkig worden. De kleuren zwart en wit als basis met hier en daar wat gouden accenten. “We houden van een klassieke en moderne stijl, dus kiezen we voor: keramiek marmeren tegels, een strakke vormgeving en een zwevend badmeubel. Een enorme spiegel met een gouden omlijsting die we nog hadden staan, brengen we terug boven het badmeubel. Dat geeft de badkamer een persoonlijke touch en maakt ‘m niet meer zo standaard.” Een groot voordeel van de badkamer die ze het meest gebruiken, is de heerlijke bewegingsruimte met plek voor dubbele wastafels en veel opslag. 

Hoewel de verbouwing grotendeels op rolletjes verloopt, beseft Ron hoe belangrijk het is een vinger aan de pols te houden. “We hadden expliciet onze wens voor een dunne voeg uitgesproken, maar helaas is de voeg dikker uitgevallen dan we in gedachten hadden. Hierover zijn we met Brugman in gesprek gegaan en samen zijn we tot een oplossing gekomen die voor ons beiden goed voelt.”

Krijg ik er spijt van?

Met het eindresultaat zijn Ron en René dik tevreden: “Het is prachtig geworden! In de showroom van Brugman hebben we in 4 uur tijd 3 nieuwe badkamers gekocht. Ik heb mezelf wel eens afgevraagd: ‘Krijg ik er spijt van?’ Maar met deze tijdloze look ben ik nu én hoogstwaarschijnlijk over tien jaar nog steeds heel blij mee!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw  badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken