Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De nieuwste tegeltrend: tegels met reliëf

Dat reliëftegels een tegeltrend zijn; vinden wij niet gek. Tegels uitzoeken voor jouw badkamer of keuken, dat is natuurlijk een hele klus. Door deze tegeltrend uit te lichten, maken we dat wat makkelijker voor je. Met deze tegels, met een bijzondere structuur of een subtiel hoogteverschil, creëer je direct een unieke uitstraling in de badkamer of keuken. Tegels met reliëf spelen met schaduw en diepte, hierdoor komen deze tegels perfect tot hun recht in de badkamer, keuken of het toilet. Door de schaduw en diepte is geen tegel hetzelfde; reliëftegels zijn verkrijgbaar in allerlei afwerkingen. Mat, glans of opvallende kleuren; er is altijd een tegel die aansluit bij jouw wensen!

Pas deze tegeltrend toe in jouw interieur

Reliëftegels komen goed tot zijn recht in de badkamer en keuken, maar ook in andere ruimtes zoals het toilet. Deze tegels hebben vaak wat hoogteverschil, waardoor ze ook wel 3D-tegels worden genoemd. Ze voegen diepte toe aan de ruimte en worden daarom vaak gebruikt ter decoratie.

Door het driedimensionale van deze tegel, zijn ze vooral geschikt voor op muren als wandtegels. Wil je deze tegel toch graag als vloertegel? Dit is zeker mogelijk, maar hou dan wel rekening met het hoogteverschil.

In de badkamer voegen deze tegels een vleugje luxe toe. Kies ervoor om een wand te betegelen met deze 3D-tegels, bijvoorbeeld de wand achter het badkamermeubel. Hiermee trek je direct de aandacht en heb je een unieke uitstraling in de badkamer. Of voeg deze tegels met reliëf toe in de doucheruimte. Dan kun je ze elke douchebeurt bewonderen!

Een keuken met een dosis sfeer en een luxe uitstraling; dat creëer je met 3D-tegels. Een achterwand is dé plek in de keuken waar reliëftegels perfect tot hun recht komen. Hiermee kleed je de keuken aan en geef je het een stijlvolle uitstraling. 

Ook in andere ruimtes, zoals het toilet, zijn tegels met reliëf op de wand een mooie toevoeging. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur, hiermee heb je een echte eyecatcher. Met reliëftegels tover je iedere ruimte direct om tot een sfeervolle ruimte en het geeft een unieke uitstraling. 

Verschillende soorten reliëf

Reliëftegels komen in verschillende soorten. Leisteenlook reliëf is een soort dat lijkt op een natuursteen tegel, maar dan met een leisteen afwerking en in combinatie met reliëf. Het heeft veel weg van een betontegel met reliëf erin verwerkt, waardoor de tegel altijd uniek is. Leisteenlook reliëf is verkrijgbaar in diverse kleuren, maar het reliëf valt het meest op bij een egale kleur. Naast deze soort heb je ook golvend reliëf tegels, dit zijn tegels met een zogenoemde ‘wave’. Er wordt bij deze tegel een minder herhalend patroon gecreëerd, hierdoor krijgen ze een golvend reliëf. Op zijn eigen manier zijn ook deze tegels uniek!

Alle voordelen van reliëftegels

Reliëftegels zijn een prachtige toevoeging aan de ruimte en ze hebben ook nog een aantal voordelen. Namelijk dat reliëf de tegel een structuur en dimensie geeft, iets wat andere tegels niet hebben. De tegel is ook geschikt ter decoratie in plaats van allerlei meubels of accessoires. Gebruik deze tegels om patronen en ontwerpen op de muur of vloer te creëren. Zo maak je jouw eigen unieke kunstwerk! En niet geheel onbelangrijk: 3D-tegels zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en te onderhouden. De bovenzijde is (vaak) voorzien van een coating, waardoor je ze eenvoudig schoonmaakt met een sopje.

Buiten al deze voordelen, heeft deze tegel ook een nadeel. Het zou anders ook té mooi om waar te zijn. En dat is dat ze wat meer snijverlies hebben dan andere tegels. Verder is het niet verstandig om reliëftegels als vloertegels te gebruiken als je er veel overheen vanwege het hoogteverschil in de tegels. 

Meer inspiratie opdoen? Bezoek ons tegelplein in de winkel of maak een afspraak!

Ben je op zoek naar unieke reliëftegels die jouw ruimte aanvullen? Of wil je graag wat meer inspiratie opdoen over tegels? Bij Brugman helpen wij jou. Wij hebben een tegelplein in iedere showroom, met alle soorten tegels. Hier kan een keuken- of badkamer adviseur je voorzien van alle informatie én inspiratie die je wil door bijvoorbeeld het maken van moodboards. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe tegels. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droomkeuken of badkamer en voorzien je van professioneel advies!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken