Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Alles wat je wilt weten over de douchewand

Een douchewand is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Het springt in het oog dus de douchewand moet stijlvol zijn. Daarnaast is de functionaliteit erg belangrijk. Het is immers niet de bedoeling dat je na het douchen de hele badkamer moet dweilen. Douchewanden zijn er in allerlei allerlei verschillende soorten en maten en dat kan het lastig maken een juiste keuze te maken. Daarom zetten zetten wij de belangrijkste varianten en materialen voor de douchewand op een rijtje.

Verschillende varianten

  • Badwanden. De naam zegt het al. Deze wand wordt gebruikt als er gedoucht wordt in bad. De wand houdt dan het spatten boven de badrand tegen. Badwanden zijn vaak verkrijgbaar in verschillende delen en hebben optioneel een draaibare wand zodat je de wand ook open kunt zetten.
  • Inloopdouches. Met één grote douchewand creëer je een inloopdouche. Zet de wand tegen de muur of los in de ruimte.
  • Zijwanden. Dit zijn smallere wanden die bijvoorbeeld worden gebruikt om een inloopdouche (deels) af te sluiten. Ook hier kun je kiezen voor een draaibare zijwand zodat je de zijwand open kunt zetten. 

Uitgebreide keuze in materialen

Als het gaat om materialen lijken  de opties eindeloos. Denk maar aan transparant glas, kunststof, matglas of transparant glas met een patroon. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een heldere transparante douchewand waar je doorheen kunt kijken. Hierdoor lijkt je badkamer groter. Wil je liever wat meer privacy? Dan is matglas een slimme keuze. Je kunt dan niet door het glas heen kijken maar je  behoudt toch het ruimtelijke gevoel.

Wat voor douchewand wil jij?

Een douchewand kun je vrij in de ruimte plaatsen of vast tegen de muur waardoor je een nis creëert.  Je hebt de keuze om de wand helemaal door te laten lopen naar het plafond of om wat ruimte over te laten tussen de wand en het plafond. Deze laatste optie zorgt vaak voor een ruimtelijk effect.

Vraag ons gratis magazine aan

Wil je verdere informatie over douchewanden of wil je meer inspiratie opdoen voor je badkamer? Vraag dan ons gratis magazine aan. Bij Brugman krijg je bovendien persoonlijk advies en profiteer je van vijf jaar garantie. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken