Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Wat kost een nieuwe keuken?

‘Wat kost een keuken?’ is een veelgestelde vraag waar niet direct antwoord op gegeven kan worden. De kosten van een keuken kunnen behoorlijk variëren. Er zijn een aantal aspecten die de kosten van een keuken doen laten verschillen. De belangrijkste factoren van de kosten voor een nieuwe keuken zetten we voor jou op een rijtje zodat je weet welke elementen de uiteindelijke kosten van je keuken bepalen. Hierdoor kun je een globale schatting maken van jouw keuken kosten.

Wat kost een keuken gemiddeld?

De gemiddelde kosten van een nieuwe keuken lopen uiteen van €5000 tot €20.000. De gemiddelde prijs van een keuken is dan ook ongeveer €12500. Echter hangt deze prijs volledig af van wat jouw wensen zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor een grote keuken met de nieuwste apparatuur en de duurste materialen betaal je uiteraard veel meer dan een kleine, goedkope keuken.

Naast het aanschaffen van een nieuwe keuken komen er ook nog andere kosten kijken. Denk hierbij aan het demonteren van de oude keuken, het plaatsen van de nieuwe keuken en het eventueel verleggen van leidingen. Wil je meer weten over de kosten voor de keuken plaatsen? Lees dan deze pagina en ontdek de gemiddelde kosten voor het plaatsen van de keuken.

Hoe is de prijs van een keuken opgebouwd?

De prijs van de keuken wordt bepaald door een aantal factoren. Over het algemeen geldt: hoe groter de keuken, hoe duurder. Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk meer keukenkasten nodig of een langer werkblad. Hier komen logischerwijs ook meer kosten bij kijken. Ook de keukenopstelling bepaalt de prijs van de nieuwe keuken.

Wil jij graag een eilandkeuken of ga je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keuken beter in jouw huis? Qua prijs kan dit behoorlijk verschillen. Vaak is een eilandkeuken duurder dan een hoek- of rechte keuken. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Tel de kasten eens van de keukens die je mooi vindt. Hoe meer kasten hoe hoger de prijs.

aeg kookplaat
aeg kookplaat

Ook met de keukenapparatuur kun je alle kanten op. Denk aan de verschillende merken, functionaliteiten, design en luxe. Dit betekent ook dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Logischerwijs geldt bijvoorbeeld dat wanneer je meer functies op een apparaat wil hebben, het apparaat ook duurder is.

Voor sommige merken betaal je ook meer dan voor andere merken. Prijstechnisch is het in je voordeel wanneer je een keuken aanschaft in combinatie met apparatuur. De gekozen apparatuur past dan ook meteen exact in je keuken. Brugman biedt merken aan in alle prijsklassen.

werkblad hout
werkblad hout

Tot slot heb je de keuze uit diverse aanrechtbladen die de kosten van de keuken bepalen. Het prijskaartje hangt vooral af van het materiaal. Een kunststof aanrechtblad is een voordelige keuze.

Een marmeren aanrechtblad is daarentegen een stuk prijziger. Weeg daarom goed de voor- en nadelen af van elk materiaal.

Prijzen van verschillende keukenstijlen

Keukens zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en iedere stijl heeft zijn eigen prijskaartje. Je hebt bijvoorbeeld landelijke, industriële, moderne, design en klassieke keukens. Landelijke keukens kenmerken zich door natuurlijke materialen, zoals hout. Hout is een relatief duur materiaal, waardoor de prijs van een landelijke keuken een stuk hoger is dan gemiddeld. Je kan ook kiezen voor een materiaal met een houtlook. Je krijgt dezelfde uitstraling maar betaalt minder. Daarnaast betaal je uiteraard voor een luxe keuken meer dan voor een standaard keuken. Een luxe keuken heeft een hogere prijs vanwege de innovatieve apparaten en design accessoires. Ontdek de verschillende keukenstijlen van Brugman en bepaal wat jouw voorkeur heeft. 

Ontwerp je eigen keuken en maak een afspraak

Ben je benieuwd wat jouw keuken in totaal gaat kosten? Bepaal dan eerst hoe groot jouw keuken gaat worden en welke opstelling, indeling en apparatuur jouw voorkeur heeft. Gebruik de 3D-ontwerptool van Brugman als hulpmiddel hiervoor en creëer jouw eigen keuken. Is je keuken klaar? Bezoek dan een van de Brugman winkels of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen je graag en voorzien je van een nauwkeurige schatting voor de totale kosten van jouw nieuwe keuken. Kom je zonder afspraak in onze winkel? Dan kan het zijn dat onze keukenadviseurs in gesprek zijn en jou niet volledig naar wens kunnen helpen. Plan daarom altijd een afspraak in om er zeker van te zijn dat de keukenadviseur van Brugman voldoende tijd voor jou neemt om al jouw vragen te beantwoorden. 

 

Magazine aanvragen
Afspraak maken