Wat kost een keuken? | Brugman helpt je op weg

Wat kost een keuken?

Bij een bouwmarkt koop je al een keuken voor duizend euro, terwijl sommige keukens veel meer kosten. De kosten van een keuken kunnen dan ook behoorlijk variëren. Welke aspecten van een keuken veroorzaken dit verschil? De belangrijkste factoren zetten we voor jou op een rij zodat jij weet welke elementen de uiteindelijk kosten van je keuken bepalen. 

Wat bepaalt de keuken kosten?

 • De grootte van de keuken
  Over het algemeen geldt: hoe groter de keuken, hoe duurder. Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk meer keukenkasten nodig of een langer werkblad. Hier komen logischerwijs ook meer kosten bij kijken.
 • De keukenopstelling
  Wil jij graag een eilandkeuken of ga je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keuken beter in jouw huis? Qua prijs kan dit behoorlijk verschillen. Vaak is een eilandkeuken duurder dan een hoek- of rechte keuken. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Tel de kasten eens van de keukens je mooi vindt. Hoe meer kasten hoe hoger de prijs.
 • De stijl van de keuken
  Keukens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Je hebt bijvoorbeeld landelijke , moderne, design en klassieke keukens. Deze verschillende stijlen hebben allemaal een ander prijskaartje. Landelijke keukens kenmerken zich door natuurlijke materialen, zoals hout. Deze hebben over het algemeen een hoger prijskaartje. Je kan ook kiezen voor een materiaal met een houtlook. Je krijgt dezelfde uitstraling maar betaalt minder!
 • Het soort en merk keukenapparatuur
  Keuzes genoeg als het gaat om keukenapparatuur. Je kunt hierbij alle kanten op wat betreft merken, functionaliteiten, design en luxe. Dit betekent ook dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Logischerwijs geldt bijvoorbeeld dat wanneer je meer functies op een apparaat wil hebben, het apparaat ook duurder is. Voor sommige merken betaal je ook meer dan voor andere merken. Prijstechnisch is het in je voordeel wanneer je een keuken aanschaft in combinatie met apparatuur. De gekozen apparatuur past dan ook meteen exact in je keuken. Brugman biedt merken aan in alle prijsklasses!

 • Het materiaal van het aanrechtblad
 • Het aanrechtblad is belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Het prijskaartje hangt vooral af van het materiaal. Een kunststof aanrechtblad is een voordelige keuze. Een marmeren aanrechtblad is daarentegen een stuk prijziger. Weeg daarom goed de voor- en nadelen af van elk materiaal.

   

Hoe bereken ik wat mijn wensen kosten?

Om al een goed idee te krijgen van wat uw keukenwensen zo ongeveer kosten hebben wij van Brugman de budgetplanner in het leven geroepen. Hier kunt u eenvoudig uw wensen aangeven om er zo achter te komen aan welk bedrag u moet denken voor de realisatie van uw droomkeuken. 

Energie besparen met je apparatuur

Soms weegt het op om duurdere apparatuur voor je keuken aan te schaffen en daarmee te besparen op je energiekosten. En ook met het dagelijks gebruik van je apparaten kun je geld besparen. Lees hier alles over energie besparen.

Ook alles lezen over kunststof aanrechtbladen

Vind je een houten aanrechtblad het einde maar past het niet binnen je budget, kijk eens naar kunststof met een houtlook. Veel makkelijker te onderhouden en ook nog goedkoper! Lees hier alles over kunststof aanrechtbladen.

Gratis Brugman magazine

 • 56 pagina's inspiratie
 • Gratis in de brievenbus
 • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten