Wat kost een keuken? | Brugman helpt je op weg

Wat kost een keuken?

Bij een bouwmarkt koop je al een keuken voor duizend euro, terwijl sommige keukens veel meer kosten. De kosten van een keuken kunnen dan ook behoorlijk variëren. Welke aspecten van een keuken veroorzaken dit verschil? De belangrijkste factoren zetten we voor jou op een rij zodat jij weet welke elementen de uiteindelijk kosten van je keuken bepalen. 

Wat bepaalt de keuken kosten?

 • De grootte van de keuken
  Over het algemeen geldt: hoe groter de keuken, hoe duurder. Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk meer keukenkasten nodig of een langer werkblad. Hier komen logischerwijs ook meer kosten bij kijken.
 • De keukenopstelling
  Wil jij graag een eilandkeuken of ga je voor een hoekkeuken? Of past een rechte keuken beter in jouw huis? Qua prijs kan dit behoorlijk verschillen. Vaak is een eilandkeuken duurder dan een hoek- of rechte keuken. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Tel de kasten eens van de keukens je mooi vindt. Hoe meer kasten hoe hoger de prijs.
 • De stijl van de keuken
  Keukens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Je hebt bijvoorbeeld landelijke , moderne, design en klassieke keukens. Deze verschillende stijlen hebben allemaal een ander prijskaartje. Landelijke keukens kenmerken zich door natuurlijke materialen, zoals hout. Deze hebben over het algemeen een hoger prijskaartje. Je kan ook kiezen voor een materiaal met een houtlook. Je krijgt dezelfde uitstraling maar betaalt minder!
 • Het soort en merk keukenapparatuur
  Keuzes genoeg als het gaat om keukenapparatuur. Je kunt hierbij alle kanten op wat betreft merken, functionaliteiten, design en luxe. Dit betekent ook dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Logischerwijs geldt bijvoorbeeld dat wanneer je meer functies op een apparaat wil hebben, het apparaat ook duurder is. Voor sommige merken betaal je ook meer dan voor andere merken. Prijstechnisch is het in je voordeel wanneer je een keuken aanschaft in combinatie met apparatuur. De gekozen apparatuur past dan ook meteen exact in je keuken. Brugman biedt merken aan in alle prijsklasses!
   
 • Het materiaal van het aanrechtblad
  Het aanrechtblad is belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Het prijskaartje hangt vooral af van het materiaal. Een kunststof aanrechtblad is een voordelige keuze. Een marmeren aanrechtblad is daarentegen een stuk prijziger. Weeg daarom goed de voor- en nadelen af van elk materiaal.

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

Bekijk ook

Stel je keuken samen

Voorbeelden keukens

Keukenspecialist

Keukenoplevering

Keuken ontwerpen

Wat kost een keuken?

Goedkope keukens kwaliteit

Budget keukens

Goedkope keukens bespaar

Nieuwe keuken

Home
Keukens
Terug
Sluiten