Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Landelijke keukens

Een landelijke keuken staat bekend om zijn warme en klassieke uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen zoals hout en robuuste handgrepen. Landelijke keukens geven een gevoel van nostalgie, maar zijn ook voorzien van de modernste keukenapparatuur.

Combineer met andere stijlen en materialen

Een landelijke keuken is rustiek en robuust en kan ook makkelijk gecombineerd worden met andere stijlen en materialen. Een voorbeeld hiervan is een moderne landelijke keuken. De kleuren in een landelijke keuken zijn vaak zwart en wit, dit zorgt al voor een modern randje. Combineer natuurlijke materialen met moderne elementen, zoals houten keukenkasten met roestvrijstalen handgrepen. Ook luxe keukenapparatuur is de juiste toevoeging om een moderne landelijke keuken te creëren. Voor meer warmte en sfeer in de keuken is een houten landelijke keuken perfect. Houd je van authenticiteit? Kies dan voor een industriële landelijke keuken. Deze stijl staat bekend om zijn stoere en robuuste uitstraling. In deze keuken zijn imperfecties toegestaan en combineer je verschillende materialen, kleuren en meubelen met elkaar.

Verschillende keukenopstellingen

Iedere ‘gewone’ keuken is te transformeren in een landelijke keuken. Een hoekkeuken benadrukt de sfeervolle en klassieke uitstraling en is daarnaast ook praktisch: je maakt optimaal gebruik van de ruimte. Een landelijke woonkeuken maakt de keuken één van je favoriete plekken in huis, er heerst rust, warmte en gezelligheid. Een woonkeuken heeft een sfeervolle en klassieke uitstraling. Dit geldt ook voor de landelijke hoekkeuken. Een hoekkeuken is praktisch, omdat je alles bij de hand hebt. Met een hoekkeuken maak je daarom optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

Dit is ook het geval bij een U-keuken. Een U-keuken bestaat uit drie zijdes, vaak één lange en twee korte zijdes en heeft hier zijn naam aan te danken. Hierin is veel mogelijk. Verf bijvoorbeeld de muren zwart of grijs, hang keukenkastjes aan de muur voor nog meer opbergmogelijkheden en plaats een kookeiland voor een ruimtelijk effect. Geef een kleine keuken een landelijke look door klassieke, zwarte of witte accessoires te gebruiken. Denk hierbij aan de keukenkasten, handgrepen en het aanrechtblad. Een keukenblok kan een landelijke uitstraling krijgen door zwarte of witte kleuren en materialen van hout te gebruiken.

Een landelijke keuken straalt warmte uit, dit maakt een kookeiland een geschikt meubel om aan de keuken toe te voegen. Keukenopstellingen met een kookeiland zorgen voor een ruimtelijk effect en geven extra sfeer in de keuken. Het geeft een uitnodigend gevoel en het is de ideale plek om samen met het gezin te eten en kletsen.

Kleuren

Er zijn verschillende kleuren die een landelijke keuken kenmerken, zwart en wit zijn hiervoor de meest gebruikte kleuren. Beide kleuren zijn modern, maar zwart is stoer en makkelijk te combineren met industriële accessoires. Een witte kleur maakt een landelijke keuken helemaal compleet in combinatie met houten of roestvrijstalen elementen. Ook groen en blauw zijn populaire kleuren in de landelijke keuken. Groen wekt gevoelens van nostalgie en gezelligheid. De opvallende kleur is ook makkelijk te combineren met zwart, wit en hout. Blauw is een warme kleur die vaak samengaat met industriële elementen. De kleur staat voor kalmte en schept orde in de chaos.

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een landelijke keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. Bekijk ook onze video over de landelijke keuken

Magazine aanvragen
Afspraak maken