Landelijke keukens: robuust en sfeervol

Landelijke keukens, ook wel plattelandskeukens genoemd, hebben een warme, klassieke uitstraling. De keukens kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Deze boerenkeuken is rustiek, robuust en voorzien van de modernste apparatuur. Je gaat je in deze sfeervolle keuken direct op je gemak voelen.

Elementen van de landelijke keuken

Badkameradviseur Brugman

Landelijke keukens ogen authentiek, robuust en warm. Veel thuiskoks en liefhebbers van gezellige woonkeukens en een boerderijsfeer kiezen voor landelijke keukens. Lees hieronder meer over deze keukenstijl!

 

Martijn Kruidenier Keukenadviseur

Landelijke keukens ogen authentiek, robuust en warm. Veel thuiskoks en liefhebbers van gezellige woonkeukens en...

Lees meer

Landelijke keukens ogen authentiek, robuust en warm. Veel thuiskoks en liefhebbers van gezellige woonkeukens en een boerderijsfeer kiezen voor landelijke keukens. Lees hieronder meer over deze keukenstijl!

 

Martijn Kruidenier Keukenadviseur
achterwand landelijke keuken
achterwand landelijke keuken

Verschillende materialen en kleuren

De stoere landelijke keuken is robuust, omdat deze keuken vaak een relatief grote omvang heeft. Dit betekent echter niet dat een landelijke keuken per se vraagt om een groot huis. Er is namelijk ook een landelijke hoekkeuken mogelijk die je ruimte zeer efficiënt benut.

De authentieke uitstraling komt goed tot zijn recht in een appartement in de stad. Het interieur speelt wel een belangrijke rol: de combinatie moet kloppen. Zo kun je denken aan prachtige houten kaderkasten, planken tegen de achterwand en een schitterend granieten werkblad.

Er is meer dan genoeg ruimte voor jouw pannen, potjes en flessen olijfolie. Qua kleuren zijn grijs, zwart en bruin het meest populair, maar ook bordeaux en blauw zijn veel gebruikte kleuren.

grepen landelijke keuken
grepen landelijke keuken

Een landelijke stijl die bij jou past

De landelijke keuken heeft meestal een sierlijke afwerking. Dit kan zijn in de vorm van nostalgische keukengrepen, keukendeurtjes of tierelantijntjes. Wil jij echter een modernere keuken? Kies dan voor een moderne, landelijke of modern landelijke keuken met greeploze kasten.

Een witte, landelijke keuken oogt moderner met een schitterend glad afgewerkt composieten werkblad. Ga jij liever voor een wat stoerdere keuken? Kijk dan eens naar een zwarte, landelijke keuken. Door het aanbrengen van zwarttinten krijgt je landelijke keuken een stoere doch elegante look.

3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Gedegen advies over landelijke keukens

Zie jij jezelf stamppotten maken of beschuit met aardbeitjes beleggen in een nostalgische landelijke keuken? Maar weet je nog niet precies hoe je jouw landelijke keuken vorm wil geven? Onze adviseurs vertellen je graag meer over hoe deze keuken in jouw huis het beste tot zijn recht komt. Ook kunnen zij je veel voorbeelden van landelijke keukens laten zien. Kom gerust naar een van onze vestigingen voor advies.

Home
Terug
Sluiten