Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Kunststof aanrechtbladen

Een van de meest gekozen aanrechtbladen is toch wel een kunststof aanrechtblad. Met een keukenblad van kunststof kun je onbezorgd je gang gaan met het snijden van groenten en brood en het fijnhakken van kruiden, wel met een snijplank natuurlijk. Wil jij ook zonder al te veel nadenken je gang gaan tijdens het koken? Bekijk dan onze ruime collectie kunststof keukenbladen en vind jouw favoriete design.

Prachtige kleuren en materialen

In ons ruime assortiment vind je sterke kunststof keukenbladen uitgevoerd in de mooiste kleuren. Zowel qua design als qua functionaliteit biedt het kunststof aanrechtblad uiteenlopende mogelijkheden. Verschillende kleuren, dik of dun, mat of hoogglans, modern of industrieel, het kan allemaal. Dit maakt een kunststof werkblad dan ook ontzettend populair.

Houd je van een donker design? Kijk dan eens naar onze matzwarte kunststof aanrechtbladen. Maar ook voor de liefhebber van lichte kleuren hebben we onwijs veel mogelijkheden. Aanrechtbladen wildeiken en kristalwit zijn hier goede voorbeelden van.

Een greep uit onze collectie kunststof aanrechtbladen

Kunststof - Beton Light

Kunststof keukenblad Beton Light
Kunststof keukenblad Beton Light

Kunststof - Eiken Grijs

Kunststof keukenblad Eiken Grijs
Kunststof keukenblad Eiken Grijs

Kunststof - Long Road

Kunststof aanrechtblad Long Road
Kunststof aanrechtblad Long Road

De eigenschappen van een kunststof werkblad

Een kunststof aanrechtblad is onwijs onderhoudsvriendelijk. Geen wonder dat we het kunststof keukenblad veel terugzien in diverse huishoudens. Het merendeel van deze huishoudens kiest voor een aanrechtblad van kunststof vanwege het gemak en de goede prijs. Het kunststof aanrechtblad is niet hittebestendig. Kokendhete pannen moeten dus wel op een onderzetter geplaatst worden.

Naast het gemakkelijke onderhoud is een ander voordeel van het kunststof aanrechtblad dat deze verkrijgbaar is in diverse vormen en kleuren. Bepaal dus eerst goed hoe groot je aanrechtblad mag en kan zijn voordat je daadwerkelijk een werkblad van kunststof uitkiest.

De mogelijkheden met HPL

Wat is HPL? Dat leggen we graag voor je uit. Vaak noemt men een kunststof keukenblad een HPL keukenblad. Waar staat HPL voor? De afkorting staat voor High Pressure Laminate, oftewel laminaat. HPL is een slijtvaste toplaag die over de kunststof wordt aangebracht. Het HPL blad heeft hierdoor een langere levensduur. Waar vele materialen niet onderhoudsvriendelijk en waterbestendig zijn is een HPL werkblad dat wel.

Wil jij bijvoorbeeld een houten aanrechtblad? Dan weet je dat deze niet zo goed tegen krassen en water kan. Een HPL keukenblad van wildeiken is dan de perfecte optie voor jou. Spetter en klieder er dus lekker op los in je keuken! Het kiezen voor een kunststof keukenblad, oftewel een HPL keukenblad, is een duurzame keuze waar je jarenlang van geniet.

Voor- en nadelen van een HPL keukenblad

De voordelen van zo’n HPL blad is dat je lekker je gang kunt gaan in de keuken. Waar andere materialen keukenbladen snel kapot gaan en daardoor eerder aan vervanging toe zijn, gaat een HPL keukenblad vele jaren mee. Dit komt doordat de HPL laag het kunststof aanrechtblad beschermt tegen water en krassen. Pannen die schaven en producten die je snijdt of hakt zal je niet snel terugzien in het keukenblad. Dit maakt een HPL werkblad een perfect blad voor in de keuken.

Let wel op dat het HPL blad gevoelig is voor deuken. Voorkom deuken door je keukenspullen met beleid op het kunststof aanrechtblad te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de HPL werkbladen goed gekit worden. Wij adviseren dan ook om dit niet zelf te doen, maar dit door een professionele monteur uit te laten voeren.

Het onderhoud van een kunststof keukenblad

Na veelvuldig gebruik van het kunststof keukenblad zal het blad gebruikssporen achterlaten. Laat het kunststof aanrechtblad dan ook periodiek opknappen. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Het kunststof aanrechtblad is dof geworden. Een optie is dan om het kunststof aanrechtblad te laten verven. Door een nieuwe verflaag aan te brengen zal het keukenblad van kunststof weer een frisse uitstraling krijgen. Denk er hierbij wel aan om het blad ook van de HPL toplaag te voorzien.

Een ander scenario is dat het kunststof aanrechtblad vies is geworden. Laat je keuken weer stralen door het kunststof werkblad goed schoon te maken. Het kunststof aanrechtblad schoonmaken doe je heel eenvoudig met een droge of vochtige doek of spons. Wrijf het blad na vochtige reiniging droog. Heb je olie geknoeid of gaat de plek niet weg met alleen water? Dan kun je met wat afwasmiddel de plek schoonmaken. Vergeet tot slot niet om het blad goed droog te maken.

Wat kost een kunststof aanrechtblad?

Je denkt nu zeker na het lezen van deze vele voordelen dat er een hoog prijskaartje aan een kunststof aanrechtblad zit. Dat is gelukkig niet zo. De kunststof aanrechtblad prijzen liggen lager dan de meeste aanrechtbladen. Je kiest dus met een aanrechtblad van kunststof voor gemak en design tegen een leuke prijs. Een kunststof werkblad op maat is bij ons ook geen punt. Wij willen dat jij zolang mogelijk plezier hebt van jouw nieuwe keukenblad.

Laat je adviseren

Onze adviseurs denken graag met je mee. Wil jij jouw keuken voorzien van een veelzijdig kunststof keukenblad? En wil je weten of het in jouw keuken past? Bespreek het dan met onze professionele adviseurs. Maak een vrijblijvende afspraak en krijg onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee persoonlijk advies. Wij verwelkomen je graag in een van onze vestigingen.

Meer keukenbladen bekijken?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Brugman heeft een groot assortiment aan keukenbladen van verschillende materialen. Klik op een materiaal en bekijk onze collectie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken