Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Voordelen van een keukenbar

Ben jij op zoek naar manieren om jouw keuken een upgrade te geven? Dan is een keukenbar misschien wel de oplossing waar je naar op zoek bent! Een keukenbar is niet alleen een sfeervolle toevoeging aan je keuken, maar het biedt ook nog eens tal van voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker gasten ontvangen terwijl je aan het koken bent en geniet je van extra opbergruimte. Een keukenbar is dé ontmoetingsplek in huis waar iedereen kan zitten en genieten van gezelligheid. Het is het hart van de keuken en daarmee het middelpunt van het huis. In deze blog laten we keukens zien met een bar en leggen we de voordelen hiervan uit.

5 redenen om voor een keukenbar te kiezen

Een keuken met bar is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je keuken. Of je nu een groot gezin hebt of regelmatig gasten ontvangt, een keukenbar biedt vele voordelen en creëert een uitnodigende en intieme sfeer. Hieronder benoemen we de voordelen van een keukenbar:

Ruimtebesparend
Een keukenbar biedt niet alleen een gezellige plek om te eten en te drinken, het kan ook dienen als extra werkruimte in de keuken. Door de hoogte van de bar kun je eronder gemakkelijk krukken of stoelen plaatsen, waardoor het niet veel extra ruimte in beslag neemt. Een keukenbar is daarnaast prima te voorzien van lades of kasten, waardoor je van voldoende opbergruimte geniet. 

Sfeervolle toevoeging
Met een keukenbar creëer je een gezellige sfeer in de keuken. Het is de perfecte plek om samen te komen met vrienden en familie, zowel voor een snel ontbijt als voor samen koken of urenlang borrelen.

Praktisch
Met een keukenbar heb je alles binnen handbereik. Je kunt er niet alleen eten en drinken op kwijt, maar ook kookboeken en andere spullen die je nodig hebt tijdens het koken.

Makkelijk te plaatsen
Een keukenbar hoeft niet aangelegd of geplaatst te worden. Zo geniet je snel van een nieuwe keukenbar. Je kunt kiezen uit verschillende opstellingen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en jouw wensen. De meest populaire opstelling is de keuken met kookeiland en bar. Andere populaire keukenopstellingen, zoals de U-keuken, L-keuken, hoekkeuken, keuken met schiereiland en de parallel keuken, bieden van nature één of meerdere zijden waarin een bar prachtig tot zijn recht komt. 

Eenvoudig schoon te houden
Het schoonhouden van een keukenbar is erg eenvoudig! Door het gladde oppervlak is het gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. 
Kortom, een keukenbar biedt niet alleen praktische voordelen, maar brengt ook gezelligheid en sfeer in de keuken. Het is een elegante en functionele toevoeging die niet alleen ruimtebesparend is, maar ook nog eens gemakkelijk te plaatsen en schoon te houden is.

Keukenbar in verschillende kleuren en materialen

Creëer jouw ideale keukenbar met kleuren en materialen die passen bij jouw stijl en interieur. Met eindeloze mogelijkheden is er voor ieder wat wils! Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijke en sfeervolle uitstraling met een houten keukenbar, of ga voor een luxe look met een zwarte keukenbar. Voor een tijdloze keuze die de keuken een frisse uitstraling geeft, is de witte keukenbar perfect. Deze lichte kleur laat de keuken groter ogen en geeft een moderne uitstraling.

Meer weten? Maak een afspraak!

Voor meer inspiratie kun je onze andere blogs bekijken waarin je kunt binnenkijken bij andere huishoudens en kunt ontdekken welke keukenbar het beste bij jou past. Heb je vragen of wil je graag advies op maat? Maak dan gerust een afspraak met een van onze keukenadviseurs, zij staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van jouw ideale keukenbar.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken