Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Retro badkamers

De retro badkamer, ook wel de vintage badkamer, kenmerkt zich door de authentieke elementen die gebruikt worden. Vormen, kleuren en materialen uit de jaren 50 zijn terug te vinden in deze badkamerstijl. De uitstraling zorgt voor rust, comfort en een vleugje nostalgie. Je kunt hier genieten van de typische sferen van vroeger en het levert niets in op het gebied van comfort. Ben je benieuwd naar de kenmerken, hoe je een retro badkamer inricht of wil je graag meer inspiratie opdoen? Lees dan verder en profiteer van onze tips voor de mooiste retro badkamers.

Deze elementen horen bij een Retro badkamer

Badkameradviseur Brugman

Wanneer je kiest voor een retro stijl in de badkamer ben je verzekerd van een sprekende uitstraling in de ruimte. In een retro badkamer komen veelal ronde vormen tegen, maar ook het gebruik van teakhout. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een retro sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Wanneer je kiest voor een retro stijl in de badkamer ben je verzekerd van een sprekende uitstraling in de ruimt…

Lees meer

Wanneer je kiest voor een retro stijl in de badkamer ben je verzekerd van een sprekende uitstraling in de ruimte. In een retro badkamer komen veelal ronde vormen tegen, maar ook het gebruik van teakhout. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een retro sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
  • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
  • Inspiratie en advies op maat
  • Jouw keuken of badkamer
           binnen 8 weken genietklaar opgeleverd
Retro badkamermeubel
Retro badkamermeubel

retro badkamer ideeën

Met retro badkamermeubels maak je de badkamer helemaal af. In de retro badkamer wordt er vaak gekozen voor ronde vormen. Een typisch vintage badkamermeubel is dan ook een meubel met ronde hoeken. Teak hout is een materiaal dat veel gebruikt wordt in vintage badkamers. Ook de badkamermeubels zijn vaak gemaakt van dit materiaal. Daarnaast zijn slanke, ijzeren poten typerend voor een badkamermeubel in vintage stijl. Door deze vormgeving lijken de meubels minder kolossaal en creëer je een open en ruimtelijk interieur. Combineer het meubel met een ronde vintage badkamerspiegel om de badkamer helemaal af te maken. Retro kleuren zijn vaak diepe en warme kleuren. De kleuren zoals mosterdgeel, olijfgroen en okergoud passen uitstekend in deze badkamerstijl. Deze kleuren zien we vaak terugkomen in de details. Kies bijvoorbeeld voor vintage badkameraccessoires in deze kleuren. Dit kun je combineren met een stoere, retro badkamerlamp. Denk hierbij aan een robuuste, stalen lamp of lichtbol

Vintage badkamertegels
Vintage badkamertegels

Retro badkamermeubels

Een ruimte heeft zijn uitstraling vaak te danken aan de tegels. Het is dus belangrijk om je tegels goed af te stemmen met de rest van het interieur. Kies daarom ook voor vintage tegels in de badkamer. Deze tegels kenmerken zich door de bijzondere patronen en vintage kleuren. De vloer- en wandtegels zijn vaak een mix tussen klassieke en moderne tegels. Portugese tegels passen ook perfect in de retro badkamer. Deze tegels zijn herkenbaar door hun stijlvolle en authentieke patronen, in kleine formaten en traditionele kleuren. Verschillende kleuren en patronen kunnen naast elkaar worden gelegd, zodat je de badkamer helemaal opmaakt naar jouw wensen. Ook zijn de kleuren van de retro badkamertegels erg belangrijk voor de uitstraling van de badkamer. Olijfgroene tegels met een sierlijke print zijn bijvoorbeeld een echte aanrader in deze badkamerstijl. Daarnaast worden de muren van de badkamer vaak aangekleed met vintage accessoires. Zo zien we in de retro badkamer veel grafische prints en posters aan de wanden hangen.

Retro badkamers bij Brugman

Is een retro badkamer wat voor jou en wil je meer inspiratie opdoen voor het bepalen van deze inrichting? Bezoek dan een van onze winkels. In onze showrooms vind je badkamer ontwerpen en helpen de adviseurs je graag bij het maken van de juiste keuzes. Wil je toch liever eerst vanuit huis oriënteren en retro badkamer ideeën opdoen? Vraag ons gratis keuken- en badkamermagazine aan! Dit magazine staat vol met mooie voorbeelden en  inspirerende tips.

Magazine aanvragen
Afspraak maken