Alles over de perfecte afwerking van je badkamer!

De stijl en uitstraling van je badkamer is pas compleet met een perfecte afwerking. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende mogelijkheden. Er is tegenwoordig namelijk ontzettend veel keuze in de afwerking, waardoor het soms lastig is om te vinden waar je precies naar op zoek bent. Bij Brugman helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze; van verschillende kleuren tegelvoegen, kit en inbouwnissen tot aan tegelprofielen en decoratie. Lees snel verder om de mogelijkheden te ontdekken!

Verschillende kleuren tegelvoegen

De voegkleur is bepalend voor de uitstraling van de tegels in de badkamer. Wil je graag de nadruk leggen op een tegel, bijvoorbeeld omdat het een mozaïek of decoratieve tegel is? Kies dan voor een contrasterende voegkleur, zo springt deze nog meer uit het interieur. Een simpele, witte tegel kan al gaan opvallen door te kiezen voor een zwarte voegkleur; zo creëer je meer dimensie in de badkamer.  Om de badkamer aan te laten voelen als één geheel, ga dan voor een voegkleur die gelijk is aan de kleur van de tegel. Op die manier creëer je een open gevoel in de ruimte en kun je veel kanten op met kleurgebruik!

Verschillende tegelprofielen 

Een tegelprofiel biedt bescherming voor de uitwendige tegelhoeken. Barsten en andere vormen van schade kunnen zo voorkomen worden. Deze profielen zijn niet alleen heel praktisch, maar de verschillende kleuren dragen ook bij aan de sfeer in jouw badkamer. Door te kiezen voor een kleur die goed past bij de tegel, verwerk je de profielen subtiel weg. Of kies voor een kleur die past bij het kraanwerk voor een speelser effect. Niet zeker van de juiste aanpak? Verschillende kleuren tegelprofiel passen goed bij diverse interieurstijlen. Wit is tijdloos en klassiek, zwart of chroom daarentegen heeft een stoere, industriële uitstraling. Iets simpels als een tegelprofiel biedt dus al diverse mogelijkheden voor jouw badkamer.

Diverse soorten en kleuren kit

Door de badkamer te kitten voorkom je dat er water door de naden loopt. Er zijn verschillende soorten kit op de markt. Echter is de kit die het beste geschikt is voor de badkamer; een siliconenkit. Deze is namelijk waterafstotend en schimmelwerend. Ook is deze elastisch, waardoor de kans op lekkages klein is. De meest gekozen optie is dat de kit dezelfde kleur heeft als de tegel. Dit ‘verbergt’ de kit namelijk het beste en zorgt voor een mooie afwerking.

Inbouwnissen 

Een inbouwnis in de badkamer is niet alleen stijlvol, maar hierdoor creëer je ook gemakkelijk meer opbergruimte. Een inbouwnis wordt namelijk verwerkt in de wand, daardoor neemt het geen extra ruimte in beslag. Meestal wordt deze geplaatst naast de spiegel of in de douche. Zo kun je naast de spiegel fijne plekjes creëren door accessoires toe te voegen of jouw favoriete artikelen altijd binnen handbereik hebben tijdens het douchen.

Badkameraccessoires

Een badkamer is pas functioneel als je badkameraccessoires toevoegt die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Denk hierbij aan een toiletborstel, wc-rolhouder, handdoekhaakjes, toiletrolhouder, prullenbakjes etc. Bedenk goed wat je nodig hebt, wat de juiste plek is en hoeveel ruimte je in de badkamer hebt. Ook de accessoires kun je volledig naar stijl combineren. Een landelijke keuken combineert vaak elementen van hout met zwarte, gouden of witte accessoires. Voor een robuuste of stoere uitstraling in de badkamer zijn donkere elementen een goede keuze. Ook biedt dit mogelijkheden in een moderne badkamer. Badkameraccessoires met een chroom kleur of geborsteld messing zullen hier zeker niet misstaan.

Decoratie

Een badkamer is pas compleet met de toevoeging van een persoonlijke touch. Zo start je fris de dag en sluit je deze weer rustgevend af. Je kan hier alle kanten mee op; jouw favoriete kleuren, materialen en sfeermakers geven de badkamer een eigenzinnige look. Kies bijvoorbeeld voor een mooie badkamerspiegel met gekleurde omlijsting en/of ledverlichting als eyecatcher of een mooie wandplank van hout om jouw decoratie te presenteren. Van de grote elementen tot aan de kleine toevoegingen zoals tandenborstelhouders, zeepbakjes of dienbladen, of badtextiel; alles is bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. Kies voor een simpel kleurenpalet met een combinatie van diverse materialen of ga voor een uitbundige stijl met felle kleuren en speelse patronen. Houdt het vooral dicht bij jezelf en jouw woonwensen!

Meer informatie en inspiratie

Ben je op zoek naar nog meer badkamer inspiratie? Kom gerust langs in een van onze Brugman winkels of maak een afspraak! Onze adviseurs helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe badkamer en/of keuken.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken