Binnenkijken bij Karin: ‘In mijn huis vind je heel veel warme tinten’

Een jaar geleden verruilde Karin (65) de Betuwe voor het bourgondische Den Bosch. Haar driekamerappartement in een rustige woonwijk aan de rand van het centrum staat midden in het groen. En dat maakt dat ze zich meteen thuis voelt. “Door hier dichtbij het groen te wonen, haal ik de natuur naar binnen en dat geeft me een fijn en ruimtelijk gevoel.”

Als Karin het appartement in Den Bosch voor het eerst bekijkt, voelt ze zich meteen thuis. Vanuit de woonkamer heeft ze uitzicht op het vele groen dat de omgeving rijk is en dat is precies waar ze naar op zoek is. Hoewel het appartement er netjes uitziet, is het niet helemaal Karins stijl. “Ik hou heel erg van warme kleuren. Dit wilde ik dan ook graag terug laten komen in het gehele huis.”

Droombadkamer

Karin besluit al snel om de badkamer, keuken en het toilet aan te pakken. Ze gaat naar de meubelboulevard om daar inspiratie op te doen. “Ik heb niet lang hoeven zoeken,” vertelt Karin lachend. “Op het moment dat ik op de meubelboulevard bij Brugman Keukens & Badkamers in de etalage kijk, is het meteen raak. Ik zie daar de badkamer van mijn dromen!” 

Vanaf dat moment gaat het snel. In de weken die volgen gaat Karin met Brugman aan de slag om haar plannen te bespreken. Voor de badkamer wordt het etalagemodel als uitgangspunt gekozen en toegepast op haar eigen badkamer. Ook voor de keuken en het toilet wordt er met haar meegedacht. “Ik had natuurlijk wel mijn eigen ideeën, maar de medewerkers van Brugman gingen soms nog net een stapje verder en waren echt heel creatief. Ik vond dat heel erg prettig.” Wanneer de tekeningen klaar zijn en de tegels uitgezocht, kunnen de aannemers aan de slag.

Extra grote wandtegel

Als de aannemers klaar zijn, heeft Karins huis een ware metamorfose ondergaan. “Het past nu echt bij mijn stijl! Naast functioneel wilde ik ook een plek met een fijne sfeer creëren en door deze warme kleuren is dat goed gelukt,” vertelt Karin. In de badkamer is er gekozen voor een speelse indeling en warme kleuren. De grote wandtegel is 60 x 120 cm en heeft een bijzonder design dat meteen opvalt. Karin is daar dan ook ontzettend blij mee. “Ook had ik eerst een bad en een instapdouche, maar met wat creatief denken van Brugman hebben we dat kunnen weghalen en is er nu een extra toilet gemaakt én een mooie inloopdouche.”

Marmeren look

De bestaande keuken was een tikkeltje verouderd en hier en daar defect. Samen met Brugman heeft Karin een nieuwe keuken samengesteld. Ook hier wilde zij een plek creëren waar het fijn vertoeven is en wat passend is bij haar eigen stijl. “De vorm is hetzelfde gebleven, namelijk een U-vorm. Op het korte gedeelte van de U heb ik gekozen voor een hoge kastenwand met daarin de inbouwapparatuur netjes weggewerkt. De keukenkastjes hebben een taupe kleur en het aanrechtblad heeft een marmeren look en bevat kleuren zoals taupe, rood, bruin, zwart en wit. De kleuren vloeien heel mooi in elkaar over, waardoor het echt een natuurlijke uitstraling heeft. Ik ben er heel blij mee,” vertelt Karin blij.

Alles onder één dak

Inmiddels is ze helemaal gewend aan haar huis en is het er fijn vertoeven. “Het is nu één geheel én helemaal in de stijl die bij mij past,” laat Karin weten. “Over het proces ben ik dan ook heel tevreden. In de winkel, maar ook thuis door de aannemers ben ik heel goed geholpen. Ik vond het fijn dat ik bij Brugman alles onder één dak had. Ook vond ik het prettig dat er regelmatig even gebeld werd hoe het ging. Kortom: hartstikke tevreden!” 

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken