Een houten aanrechtblad: karakter in je keuken

Een houten aanrechtblad: voor een warme uitstraling

Valt jouw oog op een landelijke of klassieke keuken? Denk dan aan de warme, natuurlijke uitstraling van een houten aanrechtblad. Eigenschappen die trouwens ook perfect passen in een gezellige woonkeuken. Zelfs in een moderne keuken. Van stijlvol teak tot robuust eikenhout: ook in de houtsoort kun je alle kanten op. 

Een houten aanrechtblad is altijd uniek

Hout is een natuurproduct bij uitstek. Iedere boom is anders van kleur en structuur en dat geldt dus ook voor elk houten aanrechtblad. Je bent dus verzekerd van een uniek exemplaar. Als een blok gevallen voor een houten aanrechtblad? Lees dan hieronder meer over de voordelen en nadelen.

  • Volop keuze in bewerkingen: Van afgeronde hoeken tot strakke randen: met hout is werkelijk alles mogelijk. Zelfs een klassieke sierlijst. Dit is een groot voordeel van hout. Door de vele bewerkingsmogelijkheden past een houten aanrechtblad dus echt in iedere keuken.
  • Een werkblad dat leeft: Een houten aanrechtblad is gevoelig voor vocht en warmte, en kan dus uitzetten of krimpen. Zeker bij grote temperatuurverschillen loop je dit risico. Ook is hout krasgevoelig. Gebruik daarom altijd een snijplank en onderzetters. Een voordeel van een houten aanrechtblad is dat beschadigingen meestal goed te repareren zijn. Even schuren, oliën en je houten aanrechtblad is weer in ere hersteld.
  • Onderhoud: Een houten aanrechtblad vraagt om meer onderhoud dan veel andere soorten aanrechtbladen. Zo is het slim om vlekken of kringen snel te verwijderen met een vochtige doek. Daarnaast hebben de meeste houtsoorten enkele keren per jaar een behandeling nodig met speciale olie. Vind je dit te veel werk? Kies dan voor kunststof aanrechtblad met houtlook!

Kom langs voor een goed advies

Past een houten aanrechtblad bij jouw leef- en woonstijl? En zo ja, voor welke houtsoort kies je? Onze adviseurs staan voor je klaar, dus bezoek een van onze vestigingen en wees verzekerd van een goed advies.

  • Vraag ons nieuwe gratis keuken en badkamer magazine aan
  • 60 pagina’s vol met inspiratie
  • Binnen 3 dagen in de brievenbus​

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager
Home
Keukens
Terug
Sluiten