Tips om je keuken herfstklaar te maken

Een nieuw seizoen betekent verandering in huis en daarbij is de keuken niet onbelangrijk. Herfst, een heerlijk seizoen waarbij we weer lekker comfortabel en gezellig in huis zitten met familie of vrienden. En wat is er nou heerlijker dan je keuken klaarmaken voor de herfst? Misschien ga je weer wat uitgebreider koken of andere recepten maken, maar ook is het fijn om van je keuken een warme, gezellige ruimte te maken. Want (helaas) wordt het alweer sneller donker ‘s avonds. Laat je inspireren om jouw keuken helemaal klaar te maken voor de herfst met deze 7 tips!

Tip 1. Opwarmen met een Quooker 

In de herfst wil je niets liever dan even heerlijk opwarmen met een lekkere kop thee. Met een Quooker heb je direct kokend water. Hierdoor hoef jij niet telkens te wachten op heet water; in 1 handomdraai geniet je hier al van.

Tip 2. Geniet van heerlijk eten

Niets is lekkerder dan een appeltaart die vers uit de oven komt of een herfst-ovenschotel. Met een oven die verschillende standen heeft, kun je maken wat je maar wil en is niets te gek. Zo kan het huis zich vullen met de geur van comfortabel herfst eten - wat wil je nog meer?

Tip 3. Voeg kleur toe

Bordeaux rood, oker of donkergroen; breng de kleuren van de herfst naar binnen. Kleuren zorgen voor veel warmte in huis, zo ook in de keuken. Hierdoor krijgt de keuken direct een andere uitstraling en het zorgt vooral voor veel warmte. Tijd voor wat kleur op de muur dus!

Tip 4. Breng de warmte in huis met accessoires

Kleed de keuken aan met echte herfst decoraties om een warme uitstraling te creëren. Denk aan dennenappels of gedroogde bladeren: het hoeft maar iets kleins te zijn wat de herfstsfeer in huis haalt. Of kies voor warme en zachte materialen in huis. Plaids of kussens met een rijke textuur, zoals wol of fluweel, zorgen voor een gezellig gevoel in huis.

Tip 5. Heerlijke herfstgeuren

Je kunt ze al (bijna) ruiken, die heerlijke kaarsen met herfstgeuren. Kaarsen met geuren als kaneel, pompoen of vanille verspreiden een heerlijke geur. Waardoor jij het liefst de hele dag thuis blijft. 

Tip 6. Fijne en gezellige verlichting

Nu het weer eerder donker wordt, is het belangrijk dat je koele verlichting inruilt voor warme, zachte verlichting. Sfeerverlichting zorgt namelijk echt voor gezelligheid in de keuken. Of kies voor lampenkappen in aardetinten om een knusse sfeer te creëren.

Tip 7. Creëer een koffiehoekje 

Heb je een speciale koffiecorner in de keuken? Maak deze dan extra gezellig in de herfst. Zo heb je thuis ook de keuze uit heerlijke koffie. Als je nu geen hoekje in de keuken hebt, maak dan een hoekje vrij voor je koffiezetapparaat en zet daarbij mooie koffiekopjes met toebehoren. Bijvoorbeeld op een mooie plank of dienblad. 

Meer inspiratie opdoen? Kom langs!

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie en handige tips die kunnen helpen om jouw keuken herfstklaar te maken? Of zoek je naar een compleet nieuwe keuken? Bij Brugman helpen wij jou. Ook voorzien de keuken adviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droominterieur en voorzien je van professioneel advies.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken