Industriële badkamers

De industriële badkamer kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere elementen. De materialen die je voornamelijk ziet in een industriële badkamer zijn beton, staal en hout. Deze combinatie van materialen zorgt voor een krachtige en stoere uitstraling, waardoor je badkamer direct een industriële look krijgt. Hoewel de badkamer steeds luxer wordt ingericht, speelt de laatste trend toch in op functionaliteit, minimalisme en aandacht voor de natuur en het milieu. Dit zijn dan ook de belangrijkste kenmerken van een industriële badkamer. Is de industriële badkamer iets voor jou of ben je benieuwd naar de verschillende elementen en kenmerken in deze robuuste badkamer? Hieronder lees je alles over de industriële badkamer.

Deze elementen horen bij een industriële badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een industriële badkamer kenmerkt zich door haar robuuste en stoere elementen. Door beton, staal en hout toe te voegen aan jouw badkamer creëer je al snel een industriële stijl. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een industriële badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een industriële badkamer kenmerkt zich door haar robuuste en stoere elementen. Door beton, staal en hout toe te...

Lees meer

Een industriële badkamer kenmerkt zich door haar robuuste en stoere elementen. Door beton, staal en hout toe te voegen aan jouw badkamer creëer je al snel een industriële stijl. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een industriële badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Stoere badkamerkraan
Stoere badkamerkraan

Stoere industriële badkamers

De industriële stijl is helemaal van deze tijd. Het is in iedere ruimte toepasbaar, zelfs in de badkamer. Kenmerken van een industriële en stoere badkamer zijn de zwarte accenten en het gebruik van robuuste materialen. Ook spelen de kleuren wit en grijs een grote rol. Echter wordt de badkamer vooral gebruikt om tot rust te komen en daarom is het belangrijk dat er ook een prettige en warme sfeer in de ruimte heerst. Daarom worden de grauwe kleuren vaak gecombineerd met een warme tint.

Stoere industriële badkamer

Een veel voorkomende combinatie van materialen in de industriële badkamer is het gebruik van beton en hout. Dit maakt de badkamer stoer, maar sfeervol. De stoere uitstraling van het beton wordt namelijk aangevuld met warme, sfeervolle elementen van het hout. In de badkamer Brugman Anzolais deze combinatie toegepast. In deze robuuste badkamer is duidelijk te zien dat deze twee materialen een goede combinatie zijn.

Stoere verlichting in de badkamer
Stoere badkamer met hout
Stoere badkamer met hout

Materiaalkeuze industriële badkamers

De industriële badkamer staat bekend om zijn stoere en robuuste uitstraling. Daarom wordt er in deze badkamer vaak gekozen voor de materialen beton, hout, staal en natuursteen. Beton, natuursteen en hout zorgen voor de stoere uitstraling in de industriële badkamer. Het materiaal hout komt vaker terug in deze badkamer en zorgt, door zijn warme tint, voor een zachte en sfeervolle toevoeging in de ruimte. Deze materialen maken de badkamer stoer, maar sfeervol. Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel met hierop een natuurstenen waskom of wastafel.

Badkamer met hout en beton
  • Ook kun je deze stoere materialen combineren door de muur een betonlook te geven en hier houten plankjes aan te monteren. Zo heb je een stijlvolle en zeer functionele toevoeging aan je badkamer. Op deze houten plankjes is het mooi om bijvoorbeeld een plantje te plaatsen. De groene kleuren van een plant passen perfect in de industriële badkamer. Ook wordt er vaak gekozen voor een stalen vitrine- of stellingkast in deze stoere badkamer.
Beton in de badkamer
Hout badkamermeubel
Hout badkamermeubel

Industrieel badkamermeubel

In een industriële badkamer zijn veel verschillende badkamermeubels mogelijk. Omdat de industriële badkamer vaak bestaat uit donkere kleuren en betonlook elementen, wordt er meestal gekozen voor een stoer badkamermeubel met een minimalistisch design. Denk bijvoorbeeld eens aan een strak, modern badkamermeubel met een onderstel van zwart staal of rvs. Het onderstel van zwart staal of rvs zorgt ervoor dat het meubel minimalistisch oogt. Met dit stoere badkamermeubel ben je verzekerd van een stijlvolle toevoeging aan je badkamer.

Natuurstenen waskom

Ook is de combinatie van hout en natuursteen een vaak gekozen optie. Kies bijvoorbeeld voor een natuurstenen waskom of wastafel in combinatie met een hout meubel eronder. Het natuursteen van een industrieel badkamermeubel heeft een stoere uitstraling en het hout zorgt voor een warme toevoeging aan je badkamer. Daarnaast is een stalen vitrine- of stellingkast een extra industriële en praktische toevoeging aan jouw badkamer. Hierin berg je de handdoeken op een stijlvolle manier op. 

Hout badkamermeubel met stenen waskom
Verlichting in industriële badkamer
Verlichting in industriële badkamer

Industriële verlichting

Verlichting in de badkamer is tegenwoordig niet meer alleen het standaard plastic bolletje aan het plafond. Steeds vaker wordt er gekozen voor een bijzondere lamp. Er is een grote keuze aan verschillende wand- en plafondlampen in diverse stijlen. Ook een lamp kan dus een stijlvolle toevoeging aan jouw badkamer zijn. Wanneer je kiest voor een industriële badkamerstijl, zijn er veel verschillende lampen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een stoere, vintage hanglamp met een loshangend snoer boven je wastafel.

Sfeerverlichting industriële badkamer

Omdat de industriële badkamer vaak bestaat uit robuuste en betonlook kleuren, kun je het beste kiezen voor een zwarte, industriële badkamerlamp. Let er echter wel op dat vocht en elektriciteit niet samengaan. Zeker met hangende lampen moet de badkamerlamp waterbestendig zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor verlichting die je gemakkelijk weg kunt werken. Zo kun je kiezen voor spotjes in het plafond of voor geïntegreerde verlichting in je badkamerspiegel.

Stoere verlichting in de badkamer
Zwarte kraan in stoere badkamer
Zwarte kraan in stoere badkamer

Industriële badkamer accessoires

Accessoires kunnen een prachtige toevoeging zijn in iedere badkamer. Stoere badkamer accessoires mogen ook in de industriële badkamer niet ontbreken. De badkamer accessoires zijn vaak zwarte en stalen producten die perfect passen tussen de andere stoere elementen in de badkamer. Ook kun je juist voor een warme kleur kiezen, wat voor meer contrast in de donkere badkamer zorgt. Wanneer je op zoek bent naar stoere badkamer accessoires, kies je bijvoorbeeld voor een metalen emmer als prullenbak, een opvallende metalen wasmand of een zwarte toiletborstel en wc rolhouder. Deze industriële accessoires maken je badkamer helemaal af.

Accessoires in stoere badkamer

Mat zwarte en vintage producten doen het altijd goed in de industriële badkamer. Ook een plantje mag niet ontbreken in. Hiermee verzacht je de ruwe elementen en de donkere kleuren en zorg je voor een sfeervol geheel in je badkamer. Daarnaast valt de groene kleur van de plant mooi op in deze stijl. 

Industriële badkamer accessoires
Betonlooktegels in badkamer
Betonlooktegels in badkamer

Tegels in een industriële badkamer

Als je hebt besloten om voor een betonlook badkamer te gaan, kun je kiezen uit veel verschillende tegels. Het tegelplein van Brugman biedt je de keuze uit een groot assortiment betonlook tegels in allerlei formaten. Deze betonlook tegels zijn naast stijlvol ook erg functioneel. De tegels zijn namelijk waterafstotend en daarmee uitermate geschikt voor in de badkamer. Ook vergen deze tegels geen extra onderhoud en vlekken vallen niet op bij dit materiaal. 

Badkamer met betonlook en houtlook
Grijze tegels in robuuste badkamer
3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

Industriële badkamers bij Brugman

Is een industriële badkamer wat voor jou of wil je meer inspiratie opdoen voor de verschillende badkamerstijlen? Bezoek dan een van onze winkels of bestel het gratis Brugman Magazine hier. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten.

Home
Terug
Sluiten