Betonlook badkamers: tips en inspiratie! - Brugman

Betonlook badkamers

Denk je erover na om je badkamer tot een betonlook badkamer om te toveren? Dat is een goede keus! De betonlook badkamer zien we steeds vaker terug en past bij ieder modern interieur. In een betonnen badkamer worden de donkere kleuren van het beton vaak gecombineerd met licht badkamermeubilair of witte accessoires. Deze kleurencombinatie zorgt voor een prachtig contrast en een unieke uitstraling in jouw badkamer. De betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren.

Ben je benieuwd hoe je een badkamer met betonlook creëert, wil je de voor- en nadelen hiervan weten of wil je meer inspiratie opdoen voor deze stijl? Hieronder lees je alles over de betonlook badkamer.

Deze elementen horen bij een betonlook badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer, betonlook tegels of verf met betonlook. Door beton te gebruiken creëer je een unieke uitstraling in jouw badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een betonlook badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer,...

Lees meer

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer, betonlook tegels of verf met betonlook. Door beton te gebruiken creëer je een unieke uitstraling in jouw badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een betonlook badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Meer badkamer inspiratie opdoen?

 • 56 pagina's vol met design-inspiratie
 • Binnen 3 dagen in je brievenbus
Betonnen muur in de badkamer
Betonnen muur in de badkamer

Soorten beton in de badkamer

Wanneer je beton gebruikt in je badkamer heb je keuze uit verschillende soorten beton. Namelijk beton ciré, betonstuc en microbeton. 

 • Beton ciré badkamer. Beton ciré is de meest unieke variant van de betonsoorten. Deze variant wordt handmatig aangebracht door middel van vegende bewegingen. Hierdoor is de hand van de verwerker dan ook duidelijk zichtbaar in de structuur van het beton. Dit maakt dan iedere ruimte een unieke beton ciré look heeft. Dit materiaal zorgt ervoor dat jouw badkamer rauw en robuust oogt. Combineer dit met zachte, lichte kleuren voor het beste resultaat. Beton ciré is geschikt voor alle vlakke vloeren, maar ook als wandafwerking is het een echte eyecatcher. Omdat beton ciré handmatig moet worden aangebracht is de prijs hiervoor hoger dan betonstuc in de badkamer. Wanneer je het leggen van de beton ciré zelf doet, bespaar je hier natuurlijk op.
Betonnen badkamer met design bad
 • Betonstuc badkamer. Ook kun je kiezen om je badkamer te stucen in betonlook. Deze stuctechniek wordt zo aangebracht dat er een beton effect ontstaat. Het voordeel hiervan is dat je de gewenste kleur uit een groot kleurenpalet kunt kiezen. Hierdoor zijn er veel verschillende tinten mogelijk. De kosten van een betonstuc badkamer zijn lager dan beton ciré of microbeton. 
 • Microbeton badkamer. Ook met microbeton kun je ervan uit gaan dat je een goede keuze hebt gemaakt. Een microbeton badkamer oogt ruw en natuurlijk tegelijk. Dit materiaal kan goed tegen een stootje, waardoor het altijd mooi blijft. De kosten voor een microbeton badkamer komen overeen met de kosten van een beton ciré badkamer. 
Betonlook in de badkamer
Betonlook tegels in de badkamer
Betonlook tegels in de badkamer

Betonlook badkamer

De betonlook wordt in de meeste gevallen gecreëerd door de vloer en de wand. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe de vloer en wand jouw badkamer omtoveren tot een betonlook badkamer. Zo kun je onder andere kiezen voor een betonvloer, betonlook tegels of betonlook verf. 

 • Betonvloer. Een betonvloer in de badkamer zorgt voor een aangename en moderne sfeer. Daarnaast vraagt een betonvloer om weinig onderhoud, zelfs in de badkamer. Een badkamervloer van beton wordt namelijk gegoten, waardoor er geen schimmel kan ontstaan tussen de naden, wat bijvoorbeeld bij een tegelvloer wel het geval kan zijn. Na het gieten van de betonvloer wordt het gevlinderd waardoor er een prachtig egaal en glad oppervlak ontstaat.
Betonlook badkamertegels
 • Betonlook tegels. Betonlook tegels zijn razend populair in de badkamer. Deze vloer- of muur tegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn en geven de badkamer een stoere en robuuste uitstraling. Kies bij de betonlook tegels altijd voor een groot formaat. Dit geeft je badkamer een ruimtelijk effect, waardoor deze groter lijkt. Ook zorgt het grote formaat tegels ervoor dat je minder voegen hebt, waardoor de betonnen vloer of muur extra benadrukt wordt. Wanneer je kiest voor betonlook tegels ben je in de meeste gevallen iets goedkoper uit dan bij het leggen van een echte betonvloer of betonnen muur.
 • Betonlook verf. Ook kun je kiezen voor betonlook verf in de badkamer. Muurverf voor je badkamer in betonlook is een goedkopere optie in vergelijking met bijvoorbeeld beton ciré of betonstuc. Betonlook verf is namelijk gemakkelijk aan te brengen en is beschikbaar in verschillende tinten. Daarnaast kun je de verf aanbrengen op veel verschillende ondergronden. 
Betonlook in de badkamer
Waskom met betonlook
Waskom met betonlook

Badkamermeubel met betonlook

Wanneer je op een subtiele manier beton in de ruimte terug wilt laten komen, kun je dit doen door je badkamermeubel een betonlook te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig betonnen badkamermeubel. Kies in dit geval voor een lichte kleur op de muur, waardoor het contrast met het betonlook meubel extra opvalt. Een badkamermeubel met betonnen wastafel is een populaire toepassing. In dit geval wordt er vaak gekozen voor de combinatie van een wit badkamermeubel met een donkere betonnen wastafel. Dit contrast zorgt voor een subtiele betonlook in jouw badkamer.

Betonnen wastafel

Ook de combinatie van hout en beton is een veel gekozen optie voor een badkamermeubel. Dit zorgt al snel voor een stoere uitstraling in de badkamer. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een wastafelmeubel met daarop een bijzondere, betonnen opbouwkom. Een waskom dient vaak als echte eyecatcher en zeker wanneer deze van beton is, zal dit een prachtige toevoeging zijn aan jouw badkamer. 

Badkamermeubel met betonlook
Houten badkamermeubel met betonlook muur
Houten badkamermeubel met betonlook muur

Badkamer betonlook met hout

De badkamer met betonlook kenmerkt zich door zijn stoere en robuuste uitstraling. De donkere kleuren in de badkamer worden vaak gecombineerd met lichte en warme kleuren in de meubels. Zo zien we het materiaal hout steeds vaker terug in de betonlook badkamer. Dit zorgt, dankzij zijn warme tint, voor een zachte en sfeervolle toevoeging in de ruimte. De combinatie van het beton en hout maakt de badkamer stoer, maar sfeervol en warm. 
Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel met hierop een betonnen wastafel of opbouw waskom. Ook kun je deze materialen combineren door de muur een betonlook te geven en te decoreren met houten plankjes. Zo heb je niet alleen een stijlvolle, maar ook een functionele toevoeging aan jouw badkamer.

badkamer met hout en beton

De badkamer met hout en beton kun je leuk aanvullen met een opvallende kleur. Zo kun je kiezen voor mooie gekleurde handdoeken of voor een mooi groen plantje. De groene kleuren van een plant passen perfect bij het interieur van de badkamer van hout en beton.

Badkamer betonlook met hout
Voordelen betonlookbadkamer
Voordelen betonlookbadkamer

Voordelen & nadelen van beton

 

Natuurlijk heeft beton naast de vele voordelen ook een aantal nadelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje zodat je een weloverwogen keuze voor beton maakt. 
Voordelen:

 • Beton zorgt voor een unieke en moderne uitstraling en past bij iedere badkamerstijl. 
 • Een badkamervloer van beton wordt gegoten. Hierdoor zijn er geen naden waartussen schimmel kan ontstaan. 
 • Een betonnen vloer of muur is eenvoudig schoon te maken.
 • Beton is waterafstotend en slijtvast. Hierdoor blijft het mooi en kun je er lang van genieten. 
 • Beton heeft een tijdloos karakter. Hierdoor past het ook over twintig jaar nog steeds bij je interieur.
Betonlook tegels in de badkamer

 

Nadelen: 

 • Een betonnen vloer of muur is relatief duur ten opzichte van betegelen.
 • Een betonnen vloer of wand vergt veel voorbereiding en moet door een deskundige geplaatst worden. 
 • Na verloop van tijd bestaat er enig risico op scheuren in het beton. 
 • Bij het afkoelen van het beton kan de betonvloer lichtjes bol komen te staan. Om dit probleem te voorkomen moet je ervoor zorgen dat het afkoelen van het beton niet tijdens hete weersomstandigheden gebeurt.
 • Een betonvloer- of muur zal nooit 100% vlak zijn. 
Witte badkamer met betonlook
3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Kom je naar de winkel en heb je veel vragen? Plan dan een afspraak met een adviseur, zodat we alle tijd kunnen nemen om de mogelijkheden met je te bespreken. Is het voor jou lastig om langs te komen in de winkel? Geen probleem! Het is nu ook mogelijk om een adviseur bij jou thuis te laten komen. Dit allemaal zonder verplichtingen, want een afspraak is geheel vrijblijvend.

Betonlook badkamers bij Brugman

Is een betonlook badkamer wat voor jou of wil je meer inspiratie opdoen voor de verschillende badkamerstijlen? Bezoek dan een van onze winkels of bestel het gratis Brugman Magazine. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten.

Home
Keukens
Terug
Sluiten