Betonlook badkamers

Denk je erover na om je badkamer tot een betonlook badkamer om te toveren? Dat is een goede keus! De betonlook badkamer zien we steeds vaker terug en past bij ieder modern interieur. In een betonnen badkamer worden de donkere kleuren van het beton vaak gecombineerd met licht badkamermeubilair of witte accessoires. Deze kleurencombinatie zorgt voor een prachtig contrast en een unieke uitstraling in jouw badkamer. De betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren.

Ben je benieuwd hoe je een badkamer met betonlook creëert, wil je de voor- en nadelen hiervan weten of wil je meer inspiratie opdoen voor deze stijl? Hieronder lees je alles over de betonlook badkamer.

Deze elementen horen bij een betonlook badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer, betonlook tegels of verf met betonlook. Door beton te gebruiken creëer je een unieke uitstraling in jouw badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een betonlook badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer,...

Lees meer

Een betonlook badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer, betonlook tegels of verf met betonlook. Door beton te gebruiken creëer je een unieke uitstraling in jouw badkamer. Lees onderstaande tips om van jouw badkamer een betonlook badkamer te maken.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Badkamer kraan
Badkamer kraan

De betonlook badkamer wordt in de meeste gevallen gecreëerd door de vloer en de wand. Zo kun je onder andere kiezen voor betonlook tegels of betonlook verf op jouw vloer of wand. Ook kun je jouw betonlook badkamer aankleden met betonlook sanitair en - accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige waskom of wastafel met een natuurlijke betonlook. De mogelijkheden en voordelen van betonlook tegels en betonlook verf leggen we graag voor je uit.

  • Betonlook tegels. Betonlook tegels zijn razend populair in de badkamer. Deze vloer- of muur tegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn en geven de badkamer een stoere en robuuste uitstraling. Kies bij de betonlook tegels altijd voor een groot formaat. Dit geeft je badkamer een ruimtelijk effect, waardoor deze groter lijkt. Ook zorgt het grote formaat tegels ervoor dat je minder voegen hebt, waardoor de betonnen vloer of muur extra benadrukt wordt. Wanneer je kiest voor betonlook tegels ben je in de meeste gevallen iets goedkoper uit dan bij het leggen van een echte betonvloer of betonnen muur.
Betonlook badkamer
  • Betonlook verf. Ook kun je kiezen voor betonlook verf in de badkamer. Muurverf voor je badkamer in betonlook is een goedkopere optie in vergelijking met bijvoorbeeld beton ciré of betonstuc. Betonlook verf is namelijk gemakkelijk aan te brengen en is beschikbaar in verschillende tinten. Daarnaast kun je de verf aanbrengen op veel verschillende ondergronden.
Badkamer betonlook
Waskom met betonlook
Waskom met betonlook

Badkamermeubel met betonlook

Wanneer je op een subtiele manier beton in de ruimte terug wilt laten komen, kun je dit doen door je badkamermeubel een betonlook te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig betonnen badkamermeubel. Kies in dit geval voor een lichte kleur op de muur, waardoor het contrast met het betonlook meubel extra opvalt. Een badkamermeubel met betonnen wastafel is een populaire toepassing. In dit geval wordt er vaak gekozen voor de combinatie van een wit badkamermeubel met een donkere betonnen wastafel. Dit contrast zorgt voor een subtiele betonlook in jouw badkamer.

Betonnen wastafel

Ook de combinatie van hout en beton is een veel gekozen optie voor een badkamermeubel. Dit zorgt al snel voor een stoere uitstraling in de badkamer. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een wastafelmeubel met daarop een bijzondere, betonnen opbouwkom. Een waskom dient vaak als echte eyecatcher en zeker wanneer deze van beton is, zal dit een prachtige toevoeging zijn aan jouw badkamer. 

Badkamermeubel met betonlook
Houten badkamermeubel met betonlook muur
Houten badkamermeubel met betonlook muur

Badkamer betonlook met hout

De badkamer met betonlook kenmerkt zich door zijn stoere en robuuste uitstraling. De donkere kleuren in de badkamer worden vaak gecombineerd met lichte en warme kleuren in de meubels. Zo zien we het materiaal hout steeds vaker terug in de betonlook badkamer. Dit zorgt, dankzij zijn warme tint, voor een zachte en sfeervolle toevoeging in de ruimte. De combinatie van het beton en hout maakt de badkamer stoer, maar sfeervol en warm. 
Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel met hierop een betonnen wastafel of opbouw waskom. Ook kun je deze materialen combineren door de muur een betonlook te geven en te decoreren met houten plankjes. Zo heb je niet alleen een stijlvolle, maar ook een functionele toevoeging aan jouw badkamer.

badkamer met hout en beton

De badkamer met hout en beton kun je leuk aanvullen met een opvallende kleur. Zo kun je kiezen voor mooie gekleurde handdoeken of voor een mooi groen plantje. De groene kleuren van een plant passen perfect bij het interieur van de badkamer van hout en beton.

Badkamer betonlook met hout
Betonlook badkamer
Betonlook badkamer

Een betonlook badkamer heeft naast de vele voordelen ook een aantal nadelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje zodat je een weloverwogen keuze maakt. 

Voordelen:

  • Betonlook zorgt voor een unieke en moderne uitstraling en past bij iedere badkamerstijl. 
  • Een betonlook badkamer is erg voordelig ten opzichte van een echte betonnen badkamer. 
  • De betonlook tegels zijn eenvoudig schoon te maken, zoals iedere andere tegel.
  • Betonlook heeft een tijdloos karakter. Hierdoor past het ook over twintig jaar nog steeds bij je interieur.

Nadelen:

  • Betonlook tegels kunnen niet naadloos gelegd worden. Kies voor grote tegels en voegen in dezelfde kleur om de naden te beperken.
  • Het plaatsen van betonlook tegels is erg lastig om zelf te doen. Vraag hier altijd een professionele tegellegger voor om het sneuvelen van tegels te voorkomen.
Betonlook badkamer

Het verschil ten opzichte van echt beton. Het grootste voordeel van een betonlook badkamer is dat het betaalbaar en erg onderhoudsvriendelijk is. Zeker wanneer je het vergelijkt met een echte betonnen badkamer. Bij een echte betonnen badkamer wordt het beton gegoten. Neem hierbij een voorbeeld aan de beton ciré badkamer. Deze variant wordt handmatig aangebracht door middel van vegende bewegingen. Aangezien het aanbrengen veel tijd kost, is dit een dure optie. De beton ciré badkamer kosten zijn vaak erg hoog. Wil je het leggen van de beton ciré badkamer zelf doen? In dit geval bespaar je vaak de helft. Ook een betonstuc badkamer en microbeton badkamer behoren tot de echte betonnen badkamers.

Aangezien een echte betonnen badkamer erg prijzig is en veel onderhoud vergt, biedt Brugman een prachtig en betaalbaar alternatief. De betonlook badkamer is niet van echt beton te onderscheiden en zorgt voor een unieke uitstraling in jouw woning!

Badkamer betonlook
3d ontwerp

Benieuwd hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze keukenstijl in jouw ruimte past. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale keuken samen te stellen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

Betonlook badkamers bij Brugman

Wil je meer inspiratie opdoen voor de betonlook badkamer of naar andere badkamerstijlen? Bezoek dan een van onze winkels of bestel het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met handige opstekers en inspirerende tips. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten.

Home
Terug
Sluiten