Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Trend: spiegelkasten in de badkamer

Een spiegelkast in de badkamer is één van de trends van 2023; het neemt geen ruimte in beslag, biedt veel opbergruimte én is stijlvol! Kies voor een rond model voor een organische look, of juist een langwerpig of vierkant design voor een minimalistische toevoeging. Met onze 5 tips richt je jouw spiegelkast efficiënt en overzichtelijk in.

Een stijlvolle spiegelkast

Een spiegelkast klinkt misschien wat ouderwets, maar met de nieuwe vormgevingen en designs is het een stijlvolle en praktische toevoeging in iedere badkamer. Een spiegelkast met verlichting zorgt ervoor dat je jouw huid goed kunt bekijken tijdens het uitvoeren van je dagelijkse gezichtsverzorging. Daarnaast is het een subtiele verlichting die veel sfeer geeft in de badkamer. Sommige spiegelkasten hebben ook aan de binnenkant spiegels, hierdoor kun je ook de achterkant van je haar zien. 

Spiegelkasten zijn er in talloze vormen en kleuren; ronde en ovale spiegelkasten geven een organische en zachte uitstraling. Een vierkante spiegelkast past perfect bij een minimalistische en moderne badkamer. Met de kleuren wit, zwart en grijs vind je altijd een spiegelkast in een kleur die jouw badkamer complementeert. 

Een opgeruimde spiegelkast in 5 stappen

Met een spiegelkast waarin je alle toiletspullen kunt opbergen heeft de badkamer wel een opgeruimde look, maar het netjes en overzichtelijk houden van de spiegelkast is soms nog best een uitdaging. In samenwerking met pret-a-pantry geven we 5 handige tips om jouw spiegelkast praktisch in te delen. 

 • Stap 1
  Haal alle items uit de spiegelkast en maak de kast en plankjes schoon met een vochtige doek. 
 • Stap 2
  Sorteer alle items per categorie. Bijvoorbeeld; make-up, voorraad en medicijnen. Maak bij het opruimen ook een selectie tussen de producten die je dagelijks gebruikt en producten die eventueel ook in een voorraadkast kunnen; zo hou je meer ruimte in de badkamer. 
 • Stap 3 
  Gebruik passende opbergers voor een opgeruimde en stijlvolle look. Gebruik bijvoorbeeld rotan mandjes of plastic bakken om de verschillende spullen in te doen. 
 • Stap 4 
  Inrichten maar! Zet de producten die je dagelijks gebruikt zoveel mogelijk vooraan en de voorraad meer naar achteren. Wat je iedere dag nodig hebt, is zo altijd binnen handbereik. Hou ook rekening met wie je de badkamer deelt; deel je één badkamer met het hele gezin, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat medicatie zo hoog mogelijk ligt. Ook wil je waarschijnlijk dat ze niet bij je mooie make-up of dure nachtcrème kunnen.  
 • Stap 5 
  Label de verschillende opbergers. Zo weet iedereen wat waarbij hoort en blijft de spiegelkast netjes en overzichtelijk. 

Meer inspiratie nodig? Maak een afspraak!

Heb je meer inspiratie nodig om een mooie spiegelkast te kiezen? Lees onze blog waarbij je kunt binnenkijken bij de familie Herwaarden; zij kozen voor een spiegelkast met voldoende opbergruimte voor dames. Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door ons ruime aanbod! Maak een afspraak met een Brugman adviseur en geniet van persoonlijk, passend advies!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken