Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Wastafelkranen met hoge uitloop: een combinatie van design en comfort

Een wastafelkraan met hoge uitloop wordt gekenmerkt door een hoge rechte of gebogen uitloop waardoor het water in een lange straal uit de kraan komt. Het geeft direct een bijzondere uitstraling aan je badkamer en is daarnaast ook erg praktisch. Een wastafelkraan met hoge uitloop combineert dan ook functionaliteit met een bijzondere uitstraling: een combinatie waar het tegenwoordig vaak om draait.

Functionaliteit

Wanneer je kiest voor een wastafelkraan met hoge uitloop kies je voor meer bewegingsvrijheid en comfort in je badkamer. Door de langere straal heb je meer ruimte om bijvoorbeeld je handen te wassen of wat water uit de kraan te drinken. Ook wanneer je geregeld je haren onder de wastafelkraan wast of tijdens het poetsen een emmertje sop wilt vullen, is dit type kraan erg praktisch en comfortabel. Gebruik je de wastafel in je badkamer voornamelijk voor kleine handelingen als  tandenpoetsen en het wassen van je gezicht? Dan voldoet een wastafelkraan met lage uitloop vaak aan je wensen. 

Uitstraling

Een wastafelkraan met hoge uitloop geeft een heel andere uitstraling aan je badkamer dan een wastafelkraan met lage uitloop. Zo zorgt de hoge uitloop dat een kraan direct in het oog springt en is een kraan met lage uitloop vaak wat minder opvallend. Kranen met een hoge uitloop zien we dan ook vaak terugkomen bij de stijlen urban en retro en in design badkamers. Kranen met een lage uitloop worden daarentegen vaker gebruikt wanneer de kraan op moet gaan in de ruimte.

Grootte en diepte van de wastafel

Bij het uitzoeken van een wastafelkraan met hoge uitloop is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en diepte van je wastafel. Zo zorgt de combinatie van een hoge uitloop met een ondiepe wastafel voor veel opspattend water. Een wastafelkraan met hoge uitloop is daarom aan te raden bij een wat grotere en vooral diepere wasbak zoals bijvoorbeeld een waskom.

Persoonlijk advies over wastafelkranen?

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten over wastafelkranen met een hoge uitloop?  Kom dan langs in een van onze vestigingen waar onze adviseurs je graag persoonlijk advies geven.

Bekijk ook

watervalkraan

Watervalkranen

wastafelkraan

Wastafelkranen

Magazine aanvragen
Afspraak maken