Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Duurzaamheid in de badkamer

Duurzaamheid is een onderwerp dat al jaren besproken wordt, maar met de stijgende energieprijzen kun je er niet meer omheen. En daarom helpt Brugman jou! Door middel van slimme tips rondom duurzaamheid in je badkamer kun je al heel wat duurzamer worden. We delen zowel tips voor jezelf om op te letten, maar ook aanpassingen die je in de badkamer kan maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

Quick wins

Wil jij je badkamer graag verduurzamen, maar wil je niet dat het veel inspanning gaat kosten? Dan zijn deze ‘quick wins’ tips wat voor jou. Met minimale inspanning heb je een directe én eenvoudige oplossing voor een duurzamere badkamer. 

Neem een douche in plaats van een bad
Door in bad te gaan in te ruilen voor een douchebeurt bespaar je veel water. Een bad kost namelijk bijna het dubbele (!) aan liters warm water. 

Ga gezellig samen in bad
Als je dan toch graag in bad wil, ga dan samen in bad. Dan gebruik je dezelfde hoeveelheid water, maar dan voor twee of meerdere personen.

Laat de kraan niet lopen
Gebruik alleen water wanneer je het echt nodig hebt. Gebruik je het water niet? Zet de kraan dan direct uit. 

Zet een douchetimer
Je kent het wel, je staat heerlijk onder de douche en het liefst blijf je er nog uren onder staan. Je vergeet dan al snel de tijd. Zet daarom een douchetimer, hiermee kun je zelf de duur van je douchebeurt instellen.

Houd de deur gesloten
Door de deur in de badkamer te sluiten hou je de warmte binnen. Zo bespaar je energie én is het beter voor de portemonnee.

Investeringen

Als je écht een duurzame badkamer wil, dan is het doen van investeringen interessant. Hierdoor kun je besparen in je badkamer, op geld en energie.

Verwarm elektrisch door middel van een infraroodpaneel
Een infraroodpaneel is een elektrische vorm van een verwarming. Dit zorgt ervoor dat je weinig energie verbruikt. Deze panelen zijn niet alleen energiezuinig, je geniet ook direct van een verwarmde badkamer door de korte opwarmtijd.

Kies voor een waterbesparende douchekop, kraan en toilet
Een simpele aanpassing in de badkamer, maar tegelijkertijd heel efficiënt. Het kiezen voor een waterbesparende douchekop, kraan of wc. Dit type kraan regelt de hoeveelheid water en zo bespaar je water. 

Ga voor een thermostaatkraan
In deze kraan zit, zoals de naam al zegt, een thermostaat die de temperatuur van het water regelt. Deze kraan heeft één draaiknop; heel handig, omdat dit water bespaart. Doordat je de knop eenvoudig warmer of kouder kunt draaien heb je al snel de juiste temperatuur. 

Kijk naar LED-verlichting, het vervangen van glas en een energiezuinige CV-ketel
Door ouderwetse lampen te vervangen door LED-lampen bespaar je veel elektriciteit. Gloeilampen verbruiken namelijk tot wel zeventien keer (!) zoveel als een LED-lamp. En wat niet kan missen is het vervangen van enkelglas ramen in de badkamer door ramen van dubbel glas. Een goedkope optie is isolerende raamfolie. Een goede investering, omdat er anders warmte naar buiten glipt. En dan iets wat niet mag ontbreken; de bron van het opwarmen aanpakken. Een energiezuinige ketel zorgt ervoor dat het gasverbruik flink kan dalen.

Meer inspiratie opdoen?
Kom langs in onze nieuwe winkel of maak een afspraak!

Ben je opzoek naar handige producten of accessoires die kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw badkamer? Of zoek je naar een compleet nieuwe badkamer? Bij Brugman helpen wij jou. Ook voorzien de badkamer adviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe badkamer. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droominterieur en voorzien je van professioneel advies.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken