Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Houten badkamer

De badkamer is de plek in huis om te ontspannen, tot rust te komen en jezelf te verzorgen. Om dit mogelijk te maken, zijn de stijl, uitstraling en sfeer belangrijke onderdelen van de badkamer. Een manier om dit op al deze vlakken te laten slagen, is door het toevoegen van hout. Een houten badkamer straalt warmte uit en zorgt voor een natuurlijke sfeer. Echt hout is niet geschikt in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Gelukkig is er veel mogelijk om met ander soort materiaal een houtlook badkamer te creëren. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw badkamer voorziet van sfeervol houtlook.

Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
  • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
  • Inspiratie en advies op maat
  • Jouw keuken of badkamer
           binnen 8 weken genietklaar opgeleverd

Een houtlook badkamer combineren met andere stijlen

Het voordeel van hout is dat het prachtig staat met andere kleuren, materialen en accessoires. Een houtlook creëer je dus ook in iedere gewenste stijl. Zelfs in een industriële badkamer passen de warme tinten van hout perfect bij de stoere uitstraling. In de industriële stijl komen veel robuuste materialen voor, zoals beton, ijzer en steen. Dit gaat prachtig samen met houtlook tegels.

Maak de houten industriële badkamer helemaal af met zwarte kranen of een zwarte inloopdouche. Is dit te donker of ben je op zoek naar een landelijke look? In dit geval is natuursteen een goede combinatie met houtlook tegels. Dit benadrukt de warmte en sfeer van een houten badkamer. Ook moderne badkamers met hout zien we veel terug. Hierin zijn de mogelijkheden oneindig. Kies bijvoorbeeld voor houtlook tegels op de vloer en mozaïektegels op de wand. Je kunt ook voor een ander soort tegel gaan op de vloer en wand en dit combineren met houten badkamermeubels. Bij iedere stijl is er een mogelijkheid om hout toe te voegen. Voor welke stijl ga jij?

Houten badkamermeubels

Een badkamer van hout komt in verschillende variaties. Een van de opties is bijvoorbeeld het toevoegen van houten badmeubels. Ook hier geldt weer dat deze meubels een houtlook hebben en gemaakt zijn van vochtbestendig materiaal. Een badmeubel van hout is er in verschillende tinten, zoals licht en donker hout. Kies je voor een massief houten badmeubel of een eiken houten badmeubel? En ga je voor een combinatie van hout met staal of hout met beton? Ieder meubel brengt zijn eigen uitstraling en charme mee. Deze laatste genoemde meubels staan passen goed bij een industriële badkamer, terwijl een eiken houten badmeubel geschikter is in de moderne of landelijke badkamer. Het maakt niet uit voor welke optie je kiest, ze dragen allemaal hun (houtlook) steentje bij aan de houten badkamer.

Elementen in een houtlook badkamer

Jouw badkamer omtoveren naar een sfeervolle ruimte waarin hout de boventoon voert, stopt niet bij het kiezen van een houten badmeubel. Kijk ook eens naar onze kranen, dit onderdeel is namelijk onmisbaar en bepaalt voor een groot deel de sfeer van de houten badkamer. Er zijn nog meer mogelijkheden bij het creëren van deze warme badkamerstijl. Een houten badkamerspiegel, oftewel: een badkamerspiegel met een houten lijst versterkt de sfeer. Voeg daar nog wat extra verlichting aan toe en de badkamer is helemaal af. Hangt er straks een houten badkamerspiegel met verlichting in jouw badkamer?

Houtlook tegels

In een houten badkamer mogen houtlook tegels niet ontbreken. Deze tegels zien eruit als hout, maar zijn gemaakt van keramiek. Dit is direct een duurzame en makkelijk te onderhouden keuze voor een vloer of wand. Daarnaast is een keramisch parket krasbestendig en waterafstotend. Je kunt dus extra lang genieten van deze houten vloer! Ook hieruit is er weer veel keuze, zoals donkerbruine, grijze, zwarte of lichtbruine houtlook tegels. Je keuze is geheel afhankelijk van de smaak die bij jou past en welke uitstraling je wil creëren. Zo kun je in een moderne badkamer zowel vierkante als rechthoekige houtlook tegels plaatsen, of kies voor een leuk patroon zoals visgraat of houtlook hexagon tegels in een moderne houtlook badkamer.

Kom langs in de winkel of plan een afspraak

Nieuwsgierig geworden naar een complete houtlook badkamer? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. Wil je eerst nog meer inspiratie op het gebied van badkamer? Bestel dan ons gratis magazine boordevol voorbeelden en tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken