Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een badkamer in Amsterdam is passen en meten:
‘Zelfs van de leidingkoker maken we nu gebruik!’

Esra Ozalp (29) woont in Amsterdam. En wie al langer dan vandaag in de hoofdstad woont, weet dat je daar vaak compromissen moet sluiten. Toch weet Esra van de kleine ruimte van 3m² een bijzondere luxe badkamer te maken. “Het was passen en meten vanwege de schots en scheve muren en vloeren.”

Schots en scheef

Wanneer Esra en haar vriend het appartement in Amsterdam kopen, is de badkamer—op z’n zachtst gezegd—niet bepaald gunstig ingedeeld. Esra: “Het is een woning van minstens 100 jaar oud. Alles is schots en scheef. En klein natuurlijk. Maar gelukkig hebben we niet veel nodig. Toen we hier kwamen wonen, zagen we meteen dat er meer uit de kleine badkamer te halen viel. De vorige bewoner had de badkamer zelf in elkaar geklust. Je moest over de wc klimmen om bij de douche te komen. Alleen al door lichtere kleuren te gebruiken, hebben we veel meer ruimte gecreëerd.”

Modern, industrieel en natuurlijk

De lichtere kleuren in de badkamer komen er in de vorm van kalksteen en marmer. “We hebben gekozen voor een combinatie van modern, industrieel en natuurlijk. Het natuurlijke element vind je terug in de muren van kalksteen en de marmeren accentmuur bij de douche. Terwijl we met subtiele zwarte elementen en metaal kraanwerk een vleugje stoer hebben toegevoegd. Het zwarte blad van de hoekwastafel is op maat gesneden.”

Ingebouwd en compact

Naast lichte kleuren maakt de badkamer gebruik van een aantal slimme oplossingen om de ruimte optimaal te benutten, legt Esra uit. “Door de badkamer loopt een leidingkoker, die ontzettend in de weg zit. Maar door er een grote nis in te maken, gebruiken we de ruimte nu voor shampoo en douchegel. We hebben gekozen voor een compacte toilet, inbouwkranen en een plafonddouche. Dat scheelt in ruimte en schoonmaakwerk. De douche is hoog genoeg voor mijn vriend. Hij is namelijk nogal lang, haha! Bovendien hebben we gekozen voor een sunshower, die moest en zou er komen. Het voordeel is dat we geen radiator nodig hebben in de badkamer en dus weer meer ruimte overhouden.”

Met z’n tweeën tandenpoetsen

Het enige compromis dat Esra en haar vriend moeten maken, is het weglaten van de opbergkast onder de wastafel. “Het fijne aan Brugman is, dat er zoveel mensen met je meekijken. Toen ons ontwerp werd nagekeken, werd ons aangeraden om géén ladekast onder de wastafel te plaatsen. Het zou simpelweg te veel ruimte innemen. Hoewel ik dat in eerste instantie heel jammer vond, ben ik er nu blij mee. Er is genoeg ruimte aan de wastafel om met z’n tweeën onze tanden te poetsen.”

Antislip

Ook de vloer is zó ontworpen dat deze optisch groter lijkt. Esra: “We hebben de harde tegels vervangen voor grote tegels met antislip. En ook hier geldt: minder voegen betekent minder schoonmaakwerk. Daarnaast kun je de deur van de douche zo draaien dat het glas makkelijk schoon te maken is. Ook dat maakt het leven een stuk makkelijker. Ondanks de kleine ruimte hebben we alles wat we nodig hebben. Ik ben er echt superblij mee! Vooral de sunshower is een aanrader. Mijn vriend en ik sporten allebei veel en bovendien heeft mijn vriend last van zijn rug. Door ‘s avonds lekker te douchen voor het slapengaan, slaapt hij echt veel beter!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren. Of neem een kijkje binnen bij onze andere klanten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken