Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Trend: kies voor de botanische stijl

De botanische stijl is een populaire trend in interieurdesign waarmee je de natuur van buiten naar binnen haalt. De stoere planten, natuurlijke materialen en aardse kleuren geven een rustgevend gevoel. De botanische stijl vindt een perfecte balans tussen design en natuur. In deze blog laten we je zien hoe je de botanische stijl kunt toepassen in iedere ruimte, van badkamer tot keuken!

Wat is de botanische stijl?

Het verwerken van natuurlijke elementen in het interieur is een aanhoudende trend, de botanische stijl is daar een perfect voorbeeld van. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste meubels, natuurlijke materialen en veel groen. Grote kamerplanten zijn daarbij vaak de blikvangers, terwijl sfeervolle hangplanten een speelse touch geven. De natuurlijke materialen zoals hout en bamboe geven een karakteristiek gevoel en de verschillende aardse kleuren zoals groen, beige en bruin, brengen het geheel weer in balans. Met de botanische stijl kun je jouw keuken en badkamer op een persoonlijke en unieke manier inrichten.

Een botanische stijl in de keuken

De botanische stijl in de keuken geeft een frisse en stoere uitstraling. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en veel groen, ontstaat er een gezellige, levendige sfeer. Van de kleinste details zoals een houten snijplank en enkele hangplanten tot een massief houten kookeiland; een botanische stijl in de keuken creëer je een trendy en karakteristieke look. Met de onderstaande tips krijg jij een botanische stijl in de keuken:

Natuurlijke materialen
Materialen zoals hout, bamboe, riet en beton geven een warme en natuurlijke touch aan het interieur. Kies voor een lichte kleur van het materiaal om zo de rust in het interieur te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een licht houten of betonnen vloer. 

Kleuren
Gebruik natuurlijke en zachte kleuren zoals beige, bruin en groen. De kleuren kun je laten terugkomen op de muur of in accessoires. Bijvoorbeeld met een keuken in een lichtgroene kleur en kamerplanten met een donkergroen blad. Wil je graag een statement maken? Kies dan voor een diepgroene keuken of tegels op de muur voor een spannend contrast.

Planten
Gebruik planten als decoratie. Hang bijvoorbeeld een paar hangplanten boven het aanrecht of zet een paar potten met kruiden op het aanrecht. Zo creëer je niet alleen een botanische sfeer, maar heb je ook altijd verse kruiden bij de hand tijdens het koken.

Houd het simpel en rustig
Houdt het interieur rustig en minimalistisch om de nadruk te leggen op de planten en de natuurlijke materialen. Zo behoud je de karakteristieke uitstraling van de botanische stijl.

Een botanische stijl in de badkamer

Een botanische stijl in de badkamer brengt rust en ontspanning in de ruimte. Met natuurlijke materialen en veel groen creëer je een oase van rust waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. Met de onderstaande tips krijg je een botanische stijl in de badkamer:

  • Zonder planten is het geen botanische stijl; zet bijvoorbeeld een paar kleine planten op de vensterbank of hang een paar hangplanten op. Met een eucalyptus onder de douche ruikt jouw badkamer altijd naar de spa! 
  • Kies voor natuurlijke materialen, bijvoorbeeld een houten badkamermeubel, een rieten wasmand of een bamboehanddoekenrek. Deze materialen zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling in de badkamer.
  • Ga voor een natuurlijke kleurenpalet. Kies voor zachte kleuren zoals groen, beige en bruin. Deze kleuren passen perfect bij de botanische stijl en leggen de basis voor een rustige uitstraling zodat je veel planten kunt gebruiken.

Overtuigd van de botanische stijl?

De botanische stijl is een geweldige manier om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen. Wil je ook graag een botanische stijl in jouw badkamer of keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en nieuwe trends? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste badkamertrends of kijk binnen bij andere klanten van Brugman voor meer inspiratie!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken