Keukengrepen of greeploze keuken: wat is jouw stijl?

Keukengrepen of een greeploze keuken?

Je keukenstijl bepaalt voor een groot deel de keuze tussen een keuken met keukengrepen of een greeploze keuken. Is jouw stijl klassiek? Dan ligt de keuze voor de traditionele grepen meer voor de hand. Hoewel greeploos ook in klassieke keukenstijlen een mooie designkeuze kan zijn. De meeste mensen met een voorkeur voor modern gaan tegenwoordig voor een strakke, eigentijdse greeploze keuken. Kies vooral wat je mooi vindt en wat bij de stijl van je keuken past.

Belangrijk bij je keuze

Neem bij de keuze tussen een keuken met of zonder grepen vooral de volgende aspecten in overweging.

  • Stijl en design. In een greeploze keuken ligt alle focus op pure vorm en functionaliteit. Toch kun je nog veel invloed uitoefenen op de uitstraling, bijvoorbeeld met de afwerking en met het lijnenspel van de lades en kasten. Keukengrepen zijn een traditionelere keuze. Maar ook als jouw stijl modern is, kunnen ze een waardevolle aanvulling vormen op het design van je keuken. Kies je voor opbouwgrepen dan gaat er een wereld voor je open aan vorm, maat, kleur en materiaal. En voor een speels effect kun je variëren met de plaats van de grepen. Met semigreeploos kies je voor de rust van greeploos in combinatie met het gemak van keukengrepen. Wel heb je minder designopties als het om de grepen gaat.
  • Gebruiksgemak. Met een greeploze keuken kies je voor minimalisme; geen uitsteeksels waaraan je kunt blijven hangen. Tegelijkertijd is het open- en sluitsysteem zeer praktisch. Vind je keukengrepen mooier en hecht je waarde aan veiligheid en duurzaamheid? Overweeg dan afgeronde of zeer platte keukengrepen. Je kunt je grepen zelfs multifunctioneel inzetten. Zo is een lange staafgreep een heel handige plek voor je theedoek!
  • Vuilgevoeligheid en onderhoud. Bij een greeploze keuken hebben de oppervlakken van de deurtjes iets meer te verduren dan bij een keuken mét grepen. Erg is dat niet; de meeste afwerkingen en materialen zijn sterk genoeg. Wel is een greeploze keuken gevoeliger voor vuil en vooral voor vingerafdrukken. Greepjes worden natuurlijk ook vuil, maar bij een greeploze keuken zie je het sneller. Gelukkig heb je met een greeploze keuken wel optimaal onderhoudsgemak. De gladde oppervlakken maak je makkelijk schoon met een (microvezel)doekje.

Kom langs voor advies

Is een greeploze keuken iets voor jou? En zo nee, welke keukengrepen passen bij jouw stijl? Onze adviseurs helpen je graag bij je keuze. Bezoek een van onze vestigingen.

Al je praktische wensen in één ontwerp

Het is niet gemakkelijk om alle gekozen kleuren, materialen en accessoires zoals grepen en kranen samen te voegen tot een passend ontwerp. Brugman helpt je hier graag bij. Lees hier alles over het ontwerpen van je keuken.

Glans of hoogglans?

Greeploze keukens worden vaak uitgevoerd in hoogglans. Maar wist je dat er verschillende gradaties in hoogglans bestaan? Door een net andere afwerking van je keukendeur kan de glansintensiteit net iets mooier worden! Vraag de Brugman adviseur naar de mogelijkheden.

Semigreeploos

Bij dit type keuken zijn de kastdeurtjes aan de bovenzijde voorzien van platte keukengrepen, die je bijna niet ziet. Zo heb je de uitstraling van een greeploze keuken en het gemak van keukengrepen!

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantenervaringen
Home
Terug
Sluiten