Keuken handgrepen of greeploos: wat is jouw stijl?

Keuken handgrepen

Handgrepen in de keuken hebben voornamelijk een praktische functie. Deze zorgen er namelijk voor dat je eenvoudig de keukenkastjes en -lades opent. Toch mag je bij het kiezen van de grepen het design niet vergeten. De handgrepen hebben namelijk een belangrijke bijdrage aan de stijl van de keuken. Benieuwd naar de verschillende handgrepen voor in de keuken of wil je weten welke uitstraling zij creëren? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

 

 

Welke soorten grepen zijn er?

Er zijn diverse grepen waar je voor kunt kiezen in de keuken. Deze mogelijkheden lichten we hieronder voor je toe.

  • Vraag ons nieuwe gratis keuken en badkamer magazine aan
  • 60 pagina’s vol met inspiratie
  • Binnen 3 dagen in de brievenbus​
  • Opbouwgreep

De eerste mogelijkheid is een opbouwgreep. Dit is de meest gekozen versie van de handgrepen. De buitenkanten van de greep zitten vast aan de lade of het kastje. Hierdoor ontstaat er ruimte om je hand of vingers om de greep te klemmen om deze te openen.

  • Knop

Een andere mogelijkheid is een knop om de kastjes en lades te openen. Een knop heeft al snel een authentieke uitstraling, waardoor het perfect past in de landelijke of klassieke keuken.

  • Stang

Ook kun je kiezen voor een stang. Dit is vergelijkbaar met een opbouwgreep, maar de stang is in dit geval vaak over de hele lengte of breedte van de kast.

  • Ingefreesde greep

Een ingefreesde greep is een andere mogelijkheid. Deze keukengrepen liggen verzonken in de deur van het kastje, geplaatst in een gefreesde sleuf. Dit zorgt voor een luxe uitstraling in de keuken.

 

 

  • Semigreeploze kast

Tot slot kun je kiezen voor een semigreeploze kast. In dit geval zijn de kastdeurtjes aan de bovenkant voorzien van een platte keukengreep, die je bijna niet ziet. Zo heb je de uitstraling van een greeploze keuken, maar toch het gemak van een greep.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van je grepen?

De stijl

Wanneer je het soort greep hebt gekozen, dien je nog een aantal keuzes te maken. Zo kun je per soort greep kiezen uit diverse stijlen, kleuren en vormen. Zo zorgt bijvoorbeeld een chromen handvat voor een moderne uitstraling en een zwarte of witte knop voor een authentieke en klassieke uitstraling. Een zwarte handgreep past daarentegen juist perfect bij een industriële keukenstijl. Dankzij de ruime keuzemogelijkheden laat je de greep perfect aansluiten bij de stijl van jouw keuken.

De plaats van de greep

Ook kun je de greep op diverse manieren plaatsen. Niet alleen de hoogte van de grepen kun je zelf bepalen, maar ook de manier van plaatsen; horizontaal of verticaal. 

Gebruiksgemak

Denk goed na voor het aanschaffen van de keukengrepen wat jouw voorkeur heeft. Vind je het fijne om een handgreep vast te pakken of is een knop meer iets voor jou? Vind je het lastig om dit te bepalen? Loop dan eens de winkel in en test de kastjes met verschillende grepen. Niets is belangrijker dan een comfortabel gebruik.

Onderhoud

Iedere keukengreep heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook qua onderhoud. Een (semi)greeploze keuken is namelijk makkelijker schoon te maken dan een keuken met handgrepen. Daarentegen blijven bacteriën of druppels vanaf de handen bij handgrepen buiten de keukenlades. Bij greeploze keukens is dit minder het geval.

Greeploze keukens

Wil je liever een strakke keuken zonder grepen? Ook dat is mogelijk. In dit geval kun je kiezen voor een greeploze keuken. Greeploze kastjes zijn aan de bovenkant voorzien van een inkeping. Hier leg je je vingers in om het deurtje te openen. Een greeploze keuken oogt minimalistisch en strak, wat zorgt voor een moderne uitstraling. Wil je meer weten over greeploze keukens? Lees dan meer op deze pagina.
 

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen voor het kiezen van de handgrepen voor in de keuken? Bestel dan het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met handige opstekers en inspirerende tips. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de keukens van enkele klanten. Ook kun je jouw keuken online samenstellen en bekijken met de 3D-ontwerptool van Brugman. Met deze tool kan je makkelijk en snel een keuken ontwerpen en het ontwerp vanuit elke gewenste hoek bekijken.

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Home
Keukens
Terug
Sluiten