Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Stel zelf jouw ideale watertemperatuur in met een mengkraan

Een mengkraan is onmisbaar in iedere badkamer, want zeg nou zelf: zonder water dat je op een gewenste temperatuur in kunt stellen, zijn badkamerbezoekjes toch een stuk onaangenamer. Omdat kranen in iedere badkamer onmisbaar zijn, wordt er tegenwoordig veel meer aandacht geschonken aan het soort kraan dat je kiest. Zo kun je kiezen voor een eenvoudig bedienbare ééngreepsmengkraan of juist voor een tweegreepsmengkraan waarmee je koud en warm water precies kunt mengen zoals jij dat wilt. Waar kies jij voor in jouw badkamer?

Eéngreeps- vs. Tweegreepsmengkranen

Het woord zegt het al: de ééngreepsmengkraan wordt gekenmerkt door één hendel waarmee je de temperatuur van het water in kunt stellen. Zo geniet je letterlijk in een handomdraai van de door jouw gewenste watertemperatuur. Een tweegreepsmengkraan bevat daarentegen twee losse kraanknoppen: één voor koud water en de andere voor warm water. Meestal verricht je bij het instellen van de juiste watertemperatuur daarom twee handelingen. De tweegreepsmengkraan wordt nog vaak toegepast in badkamers met een klassieke of landelijke stijl. Bedenk alleen goed of de stijl opweegt tegen het gebruiksgemak. 

De juiste kraan voor het juiste doel

Wanneer je een kraan gaat uitzoeken, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je deze gaat gebruiken: het bad, de douche of de wastafel? Niet voor iedere toepassing hoef je namelijk dezelfde soort kraan te gebruiken. Wanneer kies je nu voor welk type mengkraan?

  • Douche en bad. Voor de douche en het bad is zowel de ééngreepsmengkraan als de tweegreepsmengkraan geschikt. Het voordeel van de ééngreepskraan is dat deze vaak van een temperatuurbegrenzer is voorzien, terwijl dit bij een tweegreepsmengkraan niet altijd het geval is. Deze laatste is daarentegen ideaal wanneer je bijvoorbeeld het bad snel wilt vullen met warm water of er later, wanneer het toch iets te warm wordt, alleen koud water aan toe wilt voegen. Bij een tweegreepsmengkraan kun je koud en warm water afzonderlijk laten stromen, waardoor er nooit onnodig koud of warm water wordt aangevoerd.
  • Wastafel. Stel je voor: je staat voor de wastafel om ’s ochtends even lekker je gezicht te wassen. Op zo’n moment wil je snel en eenvoudig de juiste watertemperatuur kunnen instellen. Bij een wastafel zien we dan ook vaak de ééngreepskraan terugkomen. Dankzij het grote aanbod is er voor iedere wastafel een bijpassende kraan te vinden.

Jouw badkamerkraan kies je met Brugman

Wil jij weten wat de ideale kraan is voor jouw badkamer? Onze adviseurs geven je graag advies, zodat jij straks van heerlijke bad-, douche-, en opfrismomenten kunt genieten. Kom daarom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren en adviseren.

Bekijk ook

Magazine aanvragen
Afspraak maken