Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Marmeren keukenbladen

Stevig, luxe en ontzettend elegant: dat zijn de marmeren keukenbladen van Brugman. Vind in ons ruime aanbod marmer aanrechtbladen hieronder jouw favoriete aanrechtblad of lees onder het aanbod meer over de eigenschappen, voor- en nadelen, onderhoud en soorten marmeren keukenbladen. Eén ding is zeker en dat is dat een keukenblad van marmer jarenlang meegaat!

De eigenschappen van marmer

Marmer is een stevig natuurproduct. Het bestaat grotendeels uit kalkzandsteen, waardoor het extra sterk is en daardoor ideaal als materiaal voor een keukenblad. Een keukenblad van marmer is de perfecte keuze voor een keuken die veel gebruikt wordt. Geen enkel stuk marmer is hetzelfde, waardoor marmeren keukenbladen stuk voor stuk uniek zijn. Marmer is slijtvast en gaat jarenlang mee. Daarnaast zijn de marmer aanrechtbladen verkrijgbaar in diverse afwerkingen, kleuren en maten. Hierdoor komen marmer aanrechtbladen in diverse stijlen goed tot hun recht.

Bovendien is marmer relatief hittebestendig en hygiënischer dan bijvoorbeeld een granieten werkblad. We raden wel altijd aan om onderzetters te gebruiken om beschadigingen te voorkomen. Het nadeel van een marmer aanrechtblad is dat deze licht poreus is, waardoor vloeistoffen voor vlekken kunnen zorgen en vocht kan doordringen. Om vlekvorming en vocht tegen te gaan is het belangrijk om het marmeren keukenblad te impregneren.

Een greep uit onze collectie marmeren aanrechtbladen

Marmer - Carrara

Carrara
Carrara

Marmer - Oxid

Oxid
Oxid

Marmer - Roma

Roma
Roma

Marmer - Steno

Steno
Steno

Kleuren marmeren aanrechtbladen

Zoals je hierboven al kon lezen is marmer uniek. Ook qua kleuren zijn marmeren keukenbladen zeer divers. Om jouw keuken te voorzien van een stijlvol design, heb je bij ons de keuze uit een breed scala aan marmeren aanrechtbladen. Voor een donkere, klassieke of design keuken is een zwart marmer keukenblad geschikt. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker bruin marmer terug in het keukenblad. Dit blad steekt prachtig af bij zowel een lichte als donkere keuken. Ook een grijs marmer keukenblad draagt bij aan een aangename, luxe uitstraling. Wil je een licht keukenblad? Dan is een elegant wit marmer keukenblad wellicht iets voor in jouw keuken. Om de kleur goed in te kunnen schatten raden wij aan om samen met een adviseur te kijken welke kleur het beste bij jouw smaak en wensen past.

Het onderhoud van marmeren keukenbladen

Het onderhoud van een marmeren aanrechtblad vergt regelmatige aandacht. Het marmer aanrechtblad schoonmaken doe je met zachte reinigingsmiddelen. Marmer is gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddelen, ontkalkingsmiddelen en ontstoppingsmiddelen. Om het marmer keukenblad zo goed mogelijk te onderhouden is het belangrijk deze te impregneren. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vocht en vlekken niet in het werkblad blijven zitten. Meer advies nodig over het onderhoud van marmer aanrechtbladen? Stel je vragen dan aan onze adviseurs. Zij weten alles over hoe je de marmeren keukenbladen het beste onderhoudt.

Wat kost een marmeren keukenblad?

De prijs van een marmer keukenblad ligt hoger dan van andere materialen keukenbladen. De marmer keukenblad prijs is onder andere afhankelijk van de herkomst, dikte en afmetingen. Zo is het mogelijk om het marmer aanrechtblad in een afmeting te maken die perfect in jouw keuken past. De marmer aanrechtblad prijs van een blad op maat ligt natuurlijk ook weer hoger dan een standaard marmer werkblad. De indicatie van een marmer werkblad keuken prijs per strekkende meter begint bij ongeveer 250 euro. Prijzen liggen echter vaak hoger.

Wil je niet zoveel kosten maken voor je marmeren keukenblad? Kijk dan eens naar marmerlook keukenbladen. Deze bladen zijn gemaakt van kunststof en brengen hierdoor lagere kosten met zich mee. Je behoudt hierdoor de luxe uitstraling en bent minder geld kwijt. Houd er hierbij wel rekening mee dat andere eigenschappen en onderhoud van toepassing zijn. Lees hier meer over de kunststof keukenbladen.

In welke stijl past een marmeren keukenblad?

Vanwege de vele verschillende kleuren en afwerkingen van de marmeren keukenbladen kun je ook wat stijl betreft diverse kanten op. Je hebt hoe dan ook een luxe uitstraling dankzij een marmer aanrechtblad. Keukenstijlen waar het marmeren keukenblad het beste tot zijn recht komt zijn: design keukens, landelijke keukens en klassieke keukens. De afwerking van het marmeren keukenblad is helemaal naar jouw wens vorm te geven.

Ben je op zoek naar een marmer aanrechtblad met matte afwerking? Dan is gezoet marmer een goede keuze. De meeste marmeren keukenbladen zijn gepolijst, wat zorgt voor een stralende uitstraling. Laat je goed informeren door een adviseur over de verschillende afwerkingen, zodat het marmeren blad helemaal bij jouw wensen aansluit.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je marmeren keukenblad?

Geniet jarenlang van een uniek marmer aanrechtblad van Brugman. Kom langs in een van onze showrooms en vind jouw favoriete exemplaar. Naast de vele inspirerende marmeren keukenbladen lopen hier ook professionele adviseurs rond die alles weten over de eigenschappen, onderhoud en voor- en nadelen van een aanrechtblad van marmer. Jouw keuken krijgt dankzij een marmer blad een luxe, elegante uitstraling. Wil je meer weten over een marmer keukenblad of een keukenblad met marmer look? Maak dan een afspraak met een adviseur en kom alles te weten over de stijlvolle mogelijkheden.

Meer keukenbladen bekijken?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Brugman heeft een groot assortiment aan keukenbladen van verschillende materialen. Klik op een materiaal en bekijk onze collectie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken