We herkennen het allemaal - ergernissen in de keuken

Ergernissen in de keuken; we hebben ze allemaal wel. En daarom hebben we aan onze volgers gevraagd wat hun grootste ergernis in de keuken is, zodat wij jou hierbij kunnen helpen. Dit liep volledig uit een: van te weinig opbergruimte tot een overvolle prullenbak. Bij Brugman hebben we slimme tips hoe je dit kan oplossen of voorkomen.

5 tips om jouw irritaties uit te zwaaien

Wil jij in de keuken staan zonder irritaties, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan zijn deze tips iets voor jou.

Tip 1. Zorg voor de juiste indeling

Een veelvoorkomend probleem is te weinig opbergruimte. Dit zorgt ervoor dat er overal spullen rondslingeren, wat resulteert in een rommelige keuken. Bij Brugman helpen we je met de juiste indeling én zorgen we zo voor voldoende opbergruimte. Daarnaast kijken we praktisch mee waar welke spullen het beste opgeborgen kunnen worden. Soms is het bijvoorbeeld praktischer om voor lades te kiezen in plaats van kasten of andersom. 

Tip 2. Deel de ruimte die je hebt praktisch in

Te weinig werkruimte is iets wat nooit fijn is in de keuken. Bij Brugman delen we de keuken zo in dat hij praktisch is met voldoende werkruimte. En een handige tip van ons: zet niet te veel spullen op het aanrecht, dit beperkt de werkruimte. 

Tip 3. Zorg voor goede ergonomie

Oei, een aanrecht- of keukenblad dat te laag is, dat is voor niemand fijn. Let daarom bij het samenstellen van je keuken altijd op de juiste werkhoogte voor jou en eventueel je partner. Doe dit samen met een adviseur in de winkel, zij hebben hier verstand van. Neem deze tip van ons aan: doe je schoenen uit tijdens het bepalen van de hoogte, want hoe vaak sta jij nou zonder schoenen in de keuken?

Tip 4. Schaf de juiste koelkast aan

We horen het vaak, een koelkast met een te klein vriesvak, of juist andersom. En hoe vervelend is het als je boodschappen hebt gedaan en het allemaal net niet past. Denk hier daarom goed over na bij de aankoop van een nieuwe keuken. Hoeveel ruimte je nodig hebt in de koelkast? Heb je een (groot) gezin? Dan is het slim om te kiezen voor een ruime koelkast en een losse vriezer. Zodat alles past. 

Tip 5. Kies voor een prullenbak met opbergsysteem

Een overvolle prullenbak is niet alleen heel vervelend, het stinkt ook verschrikkelijk. Kies daarom voor een prullenbak met een handig opbergsysteem. Als je je afval scheidt, heb je minder snel last van een overvolle prullenbak waar alles op een hoop is gegooid. 

En hier eindigen de ergernissen natuurlijk niet. Neem bijvoorbeeld te weinig stopcontacten in de keuken. Verwerk deze op een mooie manier in de keuken, zodat je er altijd een bij de hand hebt. Bij Brugman denken we altijd met je mee om voor een functionele en praktische keuken te zorgen.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie of handige tips die kunnen helpen bij het uit de weg gaan van ergernissen in de keuken? Wil je een compleet nieuwe keuken kopen? Bij Brugman helpen wij jou. Ook voorzien de keuken adviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw droominterieur en voorzien je van professioneel advies.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken