Moderne keukens: waaraan herken je een moderne keuken?

Moderne keukens: strak en trendy

Moderne keukens combineren een strak design met optimaal gebruiksgemak. Toch is er wel degelijk ruimte voor speelse elementen, zoals opvallende kleuren en bijzondere details. Loop jij warm voor een trendy design, dan hou jij ongetwijfeld van moderne keukens.

Kenmerkende onderdelen zijn:

  • Strakke lijnen, een gladde afwerking. Moderne keukens hebben geen tierelantijntjes, maar juist een strakke vaak glanzende afwerking.
  • Speelse details en creatieve kleuraccenten. Ondanks het strakke karakter, zie je in moderne keukens steeds vaker opvallende accenten, zoals felle kleuren of de combinatie van zwart met wit. Zo geef je je keuken een eigen karakter.
  • Greeploze of semigreeploze kastjes. Hierdoor gaan keukenkastjes en lades van moderne keukens naadloos op in het geheel. De platte greep boven op semigreeploze keukenkastjes zorgt dat er geen vingerafdrukken op je deurtje komen.
  • Creatieve kastoplossingen. Helemaal modern: zonder bovenkastjes en met grote, brede onderkasten. Of hoge kasten gecombineerd met een kookeiland.
  • Eyecatchers. Moderne keukens zijn meestal voorzien van de nieuwste (design)apparaten. Zoals een chromen quooker of een afzuigkap van geschuurd staal als blikvanger. Ook hip: moderne keukens met een barretje als afscheiding tussen de woonkamer en keuken.

Het nieuwste van het nieuwste

Ben je een trendsetter, of hou je gewoon van technische snufjes? De ontwerpers van moderne keukens laten zich graag inspireren door de laatste trends op interieur- en modegebied. In moderne keukens vind je daardoor veel trendy oplossingen, zoals ledverlichting en de nieuwste inbouwapparatuur.

Moderne keuken: iets voor jouw woning?

Moderne keukens zijn zeker niet alleen bestemd voor moderne woningen. Sterker nog: ze passen bij vrijwel elk type woning en elke interieurstijl, zeker de moderne keukens met een wat neutraler karakter. Zo geef je bijvoorbeeld een eigentijdse touch aan je herenhuis of jaren 30-woning.

Tips voor jouw unieke moderne keuken

Moderne keukens hebben van zichzelf een rustige, wat koelere uitstraling. Maar je geeft er eenvoudig een gezellig woonkameraccent aan, met een warme houten tafel en een mooie designlamp bijvoorbeeld. Met frisse kleuren breng je leven in de brouwerij. En doe eens 'eigenwijs' en combineer je moderne keuken met een (landelijk) granieten of houten aanrechtblad. Zo creëer je een spannend geheel.

Ook ideaal in onderhoud

Als het gaat om onderhoud en reiniging dan zijn moderne keukens een ideale keuze. De glad afgewerkte oppervlakken hebben geen behandeling nodig en zijn in een handomdraai met een doekje gereinigd. Ook hoef je niet om handgrepen heen te poetsen. Ideaal!

Gedegen advies over moderne keukens

Onze adviseurs kunnen je nog veel meer vertellen over moderne keukens, en hoe een moderne keuken in jouw huis het beste tot zijn recht komt. Kom gerust naar een van onze vestigingen voor advies!

Meer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met inspiratie

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager
Home
Keukens
Terug
Sluiten