Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Nieuwe keuken of keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie is een goede keuze wanneer je jouw huidige keuken nieuw leven wil inblazen. Een nieuwe keuken is een flinke investering en niet altijd nodig. Wanneer bijvoorbeeld de keukenkastjes, het werkblad of de keukenapparatuur nog in goede staat zijn, is een renovatie van de keuken een slimme oplossing. Hiermee bespaar je tijd, maar vooral veel geld.

Een keuken vernieuwen is daarom ideaal wanneer je een beperkt budget hebt, maar toch graag een nieuwe look in de keuken wil creëren. Wil jij jouw keuken opknappen en ben je benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Brugman vertelt je over de uiteenlopende mogelijkheden en de kosten van een renovatie in de keuken. 

Keukenrenovatie in verschillende stijlen

Een reden voor keukenrenovatie kan zijn dat je graag een andere stijl wilt. Met enkele kleine aanpassingen realiseer je al snel een groot effect. De keukenkastjes zijn het meest bepalend voor de keukenstijl, omdat ze een groot oppervlak in de ruimte beslaan. Door alleen de deurtjes te vervangen creëer je direct de gewenste stijl. Wil je graag een klassieke of landelijke keuken? Kies dan voor sierlijke, gekaderde keukendeurtjes in een crème witte kleur of warme houtlook.

Met een elegante greep of knop maak je de sfeervolle, landelijke look compleet. Houd je meer van een strakke, minimalistische uitstraling, zoals in een moderne keuken of hoogglans keuken? Ga dan juist voor een greeploos front in bijvoorbeeld hoogglans wit, betongrijs of mat zwart. Wanneer je de deurtjes liever niet vervangt, kun je er ook nog voor kiezen om deze te verven in een kleur naar wens. Met dit voordelige alternatief geef je de keuken toch een hele andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een unieke, opvallende kleur zoals wijnrood, okergeel of indigoblauw.

Een keukenrenovatie voor en na is vaak een erg groot verschil. Door de keukendeurtjes te renoveren krijgt de keuken namelijk direct een heel ander uiterlijk. Je kunt de keukenkastjes opknappen door ze bijvoorbeeld te voorzien van een likje verf of door de greep te vervangen voor een fris uiterlijk. Ook kun je ervoor kiezen de keukendeurtjes te vernieuwen voor een compleet andere look. Immers zet je met de fronten direct de toon voor jouw keukenstijl.

Wees niet bang om eens totaal iets anders te proberen, zoals de donkere trendkeuken. Naast de keukenkastjes kun je ook het keukenblad renoveren. Door te kiezen voor een ander materiaal of andere kleur geef je jouw keukeninterieur een hele andere draai. Zo creëer je met een betonlook werkblad een stoere, robuuste uitstraling terwijl je met een houten aanrechtblad zorgt voor een sfeervol en warm aanzicht.

Een keukenrenovatie brengt kosten met zich mee. In vergelijking met de aanschaf van een nieuwe keuken vallen deze kosten heel erg mee. Bovendien hoef je vaak niets te slopen en geen vaste aansluitingen, zoals stopcontacten en waterleidingen te verplaatsen. Keukenrenovatie prijzen kunnen wel behoorlijk variëren, afhankelijk van wat je wilt aanpassen. Zo ben je voor weinig geld klaar als je enkel de keukenkasten wilt verven, maar geheel nieuwe keukendeurtjes kosten al wat meer. Bovendien kan het voorkomen dat bepaalde formaten keukendeuren niet meer leverbaar zijn, waardoor de nieuwe deurtjes precies op maat gemaakt moeten worden.

Houd ook in dit geval rekening met extra kosten. Wellicht ben je nog wel tevreden met jouw huidige keukenfronten, maar wil je graag een nieuw werkblad. Ook hiermee geef je jouw keuken een frisse boost. Daarnaast is het mogelijk om de keukenapparatuur te vervangen, bijvoorbeeld wanneer het niet meer naar behoren werkt. Ben je benieuwd naar de precieze keukenrenovatie kosten? Onze keukenadviseurs kunnen je hier een goede indicatie van geven. Maak daarvoor vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms.

Naast nieuwe, op maat gemaakte keukens kun je bij Brugman terecht voor de renovatie van je keuken. Wil je jouw bestaande keuken opknappen, maar weet je nog niet precies hoe? Onze keukenprofessionals helpen je hier graag bij. Maak een afspraak in een van onze showrooms in een vestiging bij jou in de buurt. Een van onze deskundige adviseurs licht dan de uiteenlopende mogelijkheden voor een keukenrenovatie toe.

Magazine aanvragen
Afspraak maken